Miui v5 rehber sorunum

• Konbuyu başlatan blkgl
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 12
  • Görüntüleme 4K

blkgl

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Konular
1
arkadaşlar merhaba...
htc one s cihaza miui rom yükledim. rehbere bir sayı yazdığım zaman otomatik numaralar buluyor ve hepsi çince yazıyor. sanırım directory kısmındaki numaralardan tarayıp buluyor. bunu kaldırabiliyor muyuz.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Cvp: Miui v5 rehber sorunum

Hocam telefon uygulaması/ayarlar/bilinmeyen numaralar altından bu ayarın yapılıyor olması lazım.

Aşağıdaki linkte kişiler, arama, mesajlaşma başlık altındaki 6. madde.
http://www.miuiturkiye.net/miui-kullanicilari-icin-ipuclari/

Oyla:

proton252

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
Xiaomi Mi2S
Konular
42

blkgl pid=10254 dateline=1412116912' Alıntı:
arkadaşlar merhaba...
htc one s cihaza miui rom yükledim. rehbere bir sayı yazdığım zaman otomatik numaralar buluyor ve hepsi çince yazıyor. sanırım directory kısmındaki numaralardan tarayıp buluyor. bunu kaldırabiliyor muyuz.

Directory  (sarı sayfalar) kısmını devre dışı bırakmanın iki yolu var. Birinci seçenek ile directory kısmı rehberde gözükmez Çince numaralar dahil silinir.
İkinci seçenek ile directory kısmı boş olarak görünür. 

1. YellowPage.apk programını dondurmak ve ya kaldırmak, iki işlem için de root yetkisi gerekir.
2. Mi-tools programında Framework bölümünden  yellow page db seçeneğini etkinleştirmeniz yeterli. Mitools için wsm ve fr4amework kurulumu gereklidir.
http://www.forum.miuiturkiye.net/konu-Wsm-Tools-ve-eklentileri.html

Oyla:

blkgl

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

cantara pid=10255 dateline=1412146510' Alıntı:
Hocam telefon uygulaması/ayarlar/bilinmeyen numaralar altından bu ayarın yapılıyor olması lazım.

kardeş bunu denedim ama olmadı. sanırım bu gelen çağrılar için.

Oyla:

blkgl

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Konular
1

proton252 pid=10260 dateline=1412168400' Alıntı:
blkgl pid=10254 dateline=1412116912' Alıntı:
arkadaşlar merhaba...

Directory  (sarı sayfalar) kısmını devre dışı bırakmanın iki yolu var. Birinci seçenek ile directory kısmı rehberde gözükmez Çince numaralar dahil silinir.
İkinci seçenek ile directory kısmı boş olarak görünür. 

1. YellowPage.apk programını dondurmak ve ya kaldırmak, iki işlem için de root yetkisi gerekir.
2. Mi-tools programında Framework bölümünden  yellow page db seçeneğini etkinleştirmeniz yeterli. Mitools için wsm ve fr4amework kurulumu gereklidir.
http://www.forum.miuiturkiye.net/konu-Wsm-Tools-ve-eklentileri.html

1. şıkkı denemek istiyorum. telefonda root yetkisi açılmış olması lazım. ama yellowpage.apk dosyasını bulamıyorum. bu dosyayı nasıl bulacağım.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Ynt: RE: Cvp: Miui v5 rehber sorunum

blkgl' Alıntı:

Hocam bu sarı sayfaları bir defa aktif ettiğinizde bildiğim kadarı ile numaralar rehberde de çıkıyor. Son derece sinir bozucu olduğu için ben hiç aktiflestirmiyorum. En sağlıklı yöntem @proton252 hocamın da önerdiği uygulamayı tamamen devre dışı bırakmak gibi görünüyor...

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

blkgl

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Konular
1

cantara pid=10274 dateline=1412191247' Alıntı:
blkgl pid=10271 dateline=1412190757' Alıntı:

Hocam bu sarı sayfaları bir defa aktif ettiğinizde bildiğim kadarı ile numaralar rehberde de çıkıyor. Son derece sinir bozucu olduğu için ben hiç aktiflestirmiyorum. En sağlıklı yöntem  @proton252 hocamın da önerdiği uygulamayı tamamen devre dışı bırakmak gibi görünüyor...

becerebilsem yapacağımda, yellowpage apk dosyasını bulamıyorum. daha doğrusu nasıl bulacağımı da bilmiyorum. telefondaki uygulamalarda böyle bir şey gözükmüyor.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Re: RE: Cvp: Miui v5 rehber sorunum

blkgl' Alıntı:
blkgl pid=10271 dateline=1412190757' Alıntı:

Hocam bu sarı sayfaları bir defa aktif ettiğinizde bildiğim kadarı ile numaralar rehberde de çıkıyor. Son derece sinir bozucu olduğu için ben hiç aktiflestirmiyorum. En sağlıklı yöntem  @proton252 hocamın da önerdiği uygulamayı tamamen devre dışı bırakmak gibi görünüyor...

becerebilsem yapacağımda, yellowpage apk dosyasını bulamıyorum. daha doğrusu nasıl bulacağımı da bilmiyorum. telefondaki uygulamalarda böyle bir şey gözükmüyor.

Bu bir uygulama değil bir servis olduğundan menülerden göremezsiniz. Sistem uygulama yada servislerinin Apk dosyası, system klasöründeki, app yada priv-app klasörü içinde olur.

Edit: Bu klasörde gezinirken dikkatli olmanız gerektiğini ve bilmediğiniz bir işlemi yapmamanız gerektiğini yazmaya gerek duymadım. Yapacağınız bir hata telefonu açılmaz hale getirebilir. Yeniden rom yüklemek zorunda kalırsınız.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Oyla:

blkgl

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Konular
1

chatin_62 pid=10284 dateline=1412223607' Alıntı:
blkgl pid=10278 dateline=1412194282' Alıntı:

Bu bir uygulama değil bir servis olduğundan menülerden göremezsiniz. Sistem uygulama yada servislerinin Apk dosyası, system klasöründeki, app yada priv-app klasörü içinde olur.

Edit: Bu klasörde gezinirken dikkatli olmanız gerektiğini ve bilmediğiniz bir işlemi yapmamanız gerektiğini yazmaya gerek duymadım. Yapacağınız bir hata telefonu açılmaz hale getirebilir. Yeniden rom yüklemek zorunda kalırsınız.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

internal storagede system klasörünü bulamadım. tam olarak ne yapmam gerektiğini anlatır mısın. açıkçası bu işlerle ilgili pek bilgim yok. miui nin sitesinden one s için olan rom u indirdim ve kurdum. rom un olduğu sitede nasıl yükleneceğine dair yardım bölümü vardı. oradaki adımları takip ettim. başka bilgim yok. bu servisi nasıl kaldıracağımı adım adım anlatır mısın.

Oyla:

proton252

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
Xiaomi Mi2S
Konular
42
RE:

@blkgl, en kolayı link2sd programını marketten kurup yellowpage servisini dondurmanız. Tabi bu işlem için de root yetkisi gerektiğini unutmayın.

Oyla:
Üst Alt