Rehber MIUI Tema Yapma Eğitimi

casibao

Her türlü halı kilim turistlik gezi..
Yönetici
Admin
Satış Sorumlusu
Teknisyen
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiaomi 14
Konular
124
Cvp: MIUI Tema Yapma Eğitimi

kralaras pid=4027 dateline=1403712943' Alıntı:
konuyu unutmayın arkadaşlar. türkçe yapılacaktı :)

kesinlikle katılıyorum, evet beyler sizleri bekliyoruz.. :)

Freesby

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Konular
10
Cvp: MIUI Tema Yapma Eğitimi

Eline sağlık hocam, ufaktan denemelere başladım bile. :))

Gönüldaş

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Gönüldaş
Cihazım
GM Discovery
Meslek
Grafiker
Konular
5
pAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER

özdils

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
süleyman
Cihazım
Leeco pro 3
Meslek
Öğrtmn
Konular
5
miui7 için oluyor mu bu program

VSM

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
VESİM
Cihazım
Mİ5 32 GB
Konular
64
hocam konuyu güncelleyebilir misiniz
artık v6.6.30 sürümü çıktı.
Bazı yerler çince olduğu için yarım bıraktığım kaç tane tema oldu
mesela burayı anlamadığım için yapamadım bir türlü

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

VSM

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
VESİM
Cihazım
Mİ5 32 GB
Konular
64
hocam konuyu güncelleyebilir misiniz
artık v6.6.30 sürümü çıktı.
Bazı yerler çince olduğu için yarım bıraktığım kaç tane tema oldu
mesela burayı anlamadığım için yapamadım bir türlü

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

güncel

mert.kpck

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi5 Prime
Meslek
Öğrenci
Konular
5
Merak saldım şu tema dizaynlama olayına. Başvuru yaptım onay bekliyorum. Bakacağım eğer becerebilirsem güzel temaları yapıp yapıp forumda paylaşırım hep beraber kullanırız.

Paylaşım harbiden yararlı. Teşekkürler

Mept

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mept
Cihazım
Mi5s
Konular
3
Bende merak ediyorum aynı zamanda tasarımcılık ile ilgileniyorum hobi olarak miui 8 için de uygunmudur bir de temamız olsun demişssiniz onu da merak ettim

nedimvtnsvr

Bursaspor
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nedim
Cihazım
mi5s
Meslek
MAKİNA OPERATORU
Konular
28
Arkadaşlar internet üzerinde hiç bir Türkçe kaynakta MIUI tema yapma ile ilgili bir bilgi yoktu bende sizler için en.miui de paylaşılan tema editör ve kullanımı hakkında resimli bir anlatım yapayım dedim :)

Eğer yanlışım ve hatam varsa kusuruma bakmayın. Yorum atarak da düzeltme isteğinde bulunmanız beni sevindirir.

Kaynak :
Çeviri : HiddeNKinG

Dil ayarlarını değiştirme

- Programı indirin ve çalıştırın.
- İlk açılışta dili Çince olacaktır. İngilizce yapmak için aşağıda ki resmi inceleyiniz.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

3 - Yeni bir tema oluşturma

- File > New Tema seçeneğine tıklayın açılan windows penceresinde temanızın kaydedileceği yeri ve tema ismini belirleyiniz.

Devam ettiğinizde açılan pencere tema ile ilgili açıklama bölümünü göreceksiniz.

Butonlar

Tüm butonlar kendini açıklıyor fakat ben sizlere nerelerde ihtiyacınız olacağı ile ilgili bilgi vereyim.

• Save : Bu seçenek projeniz üzerinde yaptığınız değişiklikleri kaydetmeye yarar.
    [*]Generate Full MTZ : Bu seçenek temanızı telefonunuzda kullanabilmeniz için MTZ uzantılı tema dosyasına dönüştürür.
    [*]Apply Recent Change : Bu ve bir sonraki seçeneğin çalışması için telefonunuzun PC ye bağlı olması gereklidir. Yeni temanız üzerinde yapacağınız değişiklikleri uygulamak için kullanılır özellikle küçük düzeltmeler için çok işlevseldir.
    [*]Comlete Apply : Bu seçenek tüm değişiklikleri telefonunda ki temaya uygular.
    [*]Reload : Bu seçenek temanızda bulunan kaydedilmemiş seçenekleri yok sayarak temanızı baştan yükleyecektir.
    [*]Settings : Eğer isterseniz font sıkıştırmak için seçenek mevcut.

Farklı Sekmeler ve Onların Görevleri

Şimdi farklı sekmeler ve onların kullanımı ile ilgili bazı bilgiler vereceğiz.

1 - Description Tab : Zaten bu seçeneği yukarıda açıkladı tekrar etmeye gerek yok.
2 - Icons Tab : Bu bölüm temanıza ikon eklemenize yarar. İcon sekmesine tıkladığınızda 3 farklı yeni sekme göreceksiniz. System icons, Default theme icons ve Others. Bir sonra ki aşamaya geçmeden telefonunuz üzerinde bulunan 3. parti uygulama ikonlarını senkronize etmek için telefonunuz PC ye bağlı konumda iken Sync İcons seçeneğine tıklayınız. (Telefonunuz USB hata ayıklama açık olmalıdır.) Şimdi aşağıdaki resimde olduğu gibi ikonları değiştirebilirsiniz.

Tema editör içinde Default tema sekmesinde bazı 3. parti yazılım ikonları kullanılabilir ve Others sekmesinde ise sizin telefonunuza kurmuş olduğunuz uygulamaları bulabilirsiniz. Tüm 3 sekme içinde ikon değiştirme işlemleri aynıdır.

NOTE : İkon isimlerini değiştirmenize gerek yoktur. Program sizin yerinize bu işlemi yapacaktır. Sadece uygun yere sürükleyin.

Eğer sadece ikonları değiştirmek sizin için yeterli ise Generate Full MTZ butonuna tıklayın ve tema dosyasını telefona atıp kurun yada Complete Apply seçeneğini telefonunuz üzerinde olan tema düzenlemelerinde kullanabilirsiniz. Ama eğer tema uygulamalarını ve yazı renklerini değiştirmek istiyorsa okumaya devam et.

Moldule Tabs: Bu sekme MIUI tema yapımı için en önemli bölüm

Creating New App Module Sekmesi

Burada yeni bir app modülü nasıl oluşturulur göreceğiz. 3. parti yani telefonunuza yüklü olan uygulamaların listesini görmek için Third-Party Apps sekmesine tıklayarak Reflesh the list/yenile diyoruz.

Örnek için ben bir tane adı Contact olan uygulama seçti (her seferinde tek uygulama için uygulanabilir)
Seçimen sonra ok tuşuna bastığınızda farklı bir ekran gelecek siz uygulama üzerinden Change Edit mode seçeneğine tıkladığınıda aşağıda ki resimde olduğu gibi bir ekran gelecek

Şimdi ilk sıradan bir seçeneğe tıklayalım. Tıkladığınızda açılan pencereden temanızı seçtiğiniz bölümün nasıl göründüğünü göreceksiniz. Değiştirebileceğiniz bölümler kırmızı çizgililer ile belirtilmiştir. Siz buradan değiştirmek istediğiniz bir Png resme tıklarsınız ve yanda açılan bölümden Delete ile eskisini silerek yerine sizin istediğini Png resmi koyabilirsiniz.

Png resimlerini düzenleyebilmeniz için V4_template penglerini referans olarak kullanabilirsiniz. İstediğiniz gibi onları düzenleyebilir ve kullanabilirsiniz.

Changing the text Color

Changing the text Color butonuna tıkladğınızda aşağıda ki gibi yazı renklerini düzenleyebileceğiniz bölüm açılacak

Önemli;
Modifiye, Png değiştirme, Renk değişitirme prosedürleri herşey için aynıdır. Framework-miui-res ve Framework-res önemli modüllerdir. Herhangi birinde yapılan değişik diğer dosya içinde de yapılmalıdır. Aksi takdirde beyaz ekran ile karşılaşabilirsiniz.

DEVAM EDECEK.......

RESİMLERDE TÜRKÇE OLARAK EKLENECEKTİR.

PROGRAM LİNKİ İÇİN shahzad nicki arkadaş ile iletişime geçildi. En kısa sürede eklenecek.
Hocam pc degilde android cihaz üzerinden yapma şansımız var mı?

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım