Yardım MİUİ Tekrar Root nasıl atılır

Senpai

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ünal
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI 10.0.0.2 KARARLI
Telefon Modeli
redmi 5 plus
Bootloader Kilidi
Açık
Konuyu kısaca anlatayım telefonu rootladım fskat cihaz kendi kendine miui 9 dan 10 a geçti ve root gitti ama twrp kurulu cihazımda magisk de var ama çalışmıyor
Magiski güncelleme ye çaloştım hata veriyor ilginç olan root çalışmıyor ama twrp açmayı başardım fakat farklı twrp eskisinden yani bu twrp ses kısma tuşlarıyla hareket ediyor örnek ses kısma aşağı power düğmesi tıklama gibi ŞİMDİ Zurnanın zırt dediği yere gelelim ne yapmam gerekiyor arkadaşlar adım adım analatabilirmisiniz teşekkürler

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Şimdi kalıcı olması için ne yapmak lazım doktor bey onu tercüme ederek te anlatırmısınızz ben sürekli root atamam şimdi telefona her sürüm güncellemesi geldiğinde root gidiyor doğrumuyum anladığım kadarıyla güncellemiyim diyorum bu sefer kendi güncelliyor bunun çözümü nedir kalıcı root un ?
Her güncelleme geldiği zaman root ve twrp silinir..
Kalıcı olarak yapmak isterseniz custom romlar kullanabilirsiniz ama sırf bu yüzden de custom rom kurmak saçma hocam, Amed hocama katılıyorum 2 dk sürmez root atmak.. Asıl konu burda her seferinde twrp yüklemek.. Oda kolay zaten alışınca

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Senpai

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ünal
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
4
Her güncelleme geldiği zaman root ve twrp silinir..
Kalıcı olarak yapmak isterseniz custom romlar kullanabilirsiniz ama sırf bu yüzden de custom rom kurmak saçma hocam, Amed hocama katılıyorum 2 dk sürmez root atmak.. Asıl konu burda her seferinde twrp yüklemek.. Oda kolay zaten alışınca

Hmm anladım teşşekkürler ozaman not alıyımda biyere sürekli konu açmayım teşşekkürler yanıtladığnız için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

nasıl yüklicem anlatırmısınz hocam bide bu install kısmında storage 0MB gözüküyor geçende öyle olmuştu sorun olurmu

ofiste çıkıyorum yarına kaldı iş herzamanki gibi geçen 4 gün boyunca hata vere vere sora sora yaptık zaten zahmetsiz olmuyor bu işler yarın görüşelim inşallah çözerseniz sorunu
HOCAM GÖRMEDİ GALİBA ARAYA KONU GİRİNCE YİNE HATIRLATIYIM DEDİM İŞLEMLER BİTMEDİ MALESEF HALA SIKINTILAR YAŞIYORUM

Hocam rot dediğiniz iki dk zaman almayan bişi twrp girip flaşlamız yetiyor. Otomatik güncelleme yapmadığım için root gidiyor mu kalıyor mu bu konuda bilgim yok. Kalıcı olmasını istiyorsanız root gömülü costum romlar var.
Twrp 0 MB gözküyor hocam şimdi ne yapmalı

Son düzenleme:
Oyla:

bakivrd44

Offline bir Xiaomici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
32
HOCAM GÖRMEDİ GALİBA ARAYA KONU GİRİNCE YİNE HATIRLATIYIM DEDİM İŞLEMLER BİTMEDİ MALESEF HALA SIKINTILAR YAŞIYORUM
Hocam öncelikle tüm mesajı büyük harf ile yazmak forum kurallarına aykırıdır. Sorunuza gelecek olursak 0 mb gösteriyorsa wipe -> format data -> yes yazmalısınız cihazdaki herşey silinecektir yedek alın.

Oyla:

Senpai

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ünal
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
4
Hocam öncelikle tüm mesajı büyük harf ile yazmak forum kurallarına aykırıdır. Sorunuza gelecek olursak 0 mb gösteriyorsa wipe -> format data -> yes yazmalısınız cihazdaki herşey silinecektir yedek alın.
1. Olarak caps lock açık kalmış 2. Olarak Telefondan yedeklediğimiz dosyaları bilgisayara atıp ondan sonra tekrar telefona mı atacağız 3. Olarak Siz eksik anlatmaya devam ediyorsunuz Ben de sormaya devam ediyorum madem Evet Format attıktan sonraki işlemler de rica etsem yazabilir misiniz Teşekkürler

Oyla:

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
1. Olarak caps lock açık kalmış 2. Olarak Telefondan yedeklediğimiz dosyaları bilgisayara atıp ondan sonra tekrar telefona mı atacağız 3. Olarak Siz eksik anlatmaya devam ediyorsunuz Ben de sormaya devam ediyorum madem Evet Format attıktan sonraki işlemler de rica etsem yazabilir misiniz Teşekkürler
Cihazın son durumu nedir tam olarak?
Twrp üstünden format attınız mı?
Hangi işlemleri yaptınız?
FORMAT DATA sonra yes diyerek işlemi tamamladınız mı, yoksa FACTORY RESET mi yaptınız?
Her halükarda cihazı reboot diyerek başlatmanız gerekir..
FORMAT DATA yaptıysanız cihazın yedeğini aldıysanız ve bilgisayara yada başka bi yere kopyalamadıysanız silinmiştir.. Ama FACTORY RESET yaparsanız durur.. Dahili hafıza silinmez FACTORY RESET işleminde..
Wipe işlemlerinden Systemi silmediğiniz sürece sıkıntı yok, reboot edin gitsin cihazı..

Oyla:

bakivrd44

Offline bir Xiaomici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
32
2. Olarak Telefondan yedeklediğimiz dosyaları bilgisayara atıp ondan sonra tekrar telefona mı atacağız
evet
Format attıktan sonraki işlemler de rica etsem yazabilir misiniz Teşekkürler
telefondaki her şey silinecek ardından telefonu reboot/system diyerek başlatın telefon açıldıktan sonra 2. mesajdaki magisk 19.3 zip dosyasını telefonun hafızasına atın telefonu kapatıp twrp'ye girin ve magisk zip dosyasını install bölümünden seçip alttaki sürgüyü kaydırarak kurun geri gelip reboot/system diyerek telefonu başlatın telefon rootlandı. inşallah eksiksiz anlatmışımdır:?

Oyla:

Senpai

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ünal
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
4
evet

telefondaki her şey silinecek ardından telefonu reboot/system diyerek başlatın telefon açıldıktan sonra 2. mesajdaki magisk 19.3 zip dosyasını telefonun hafızasına atın telefonu kapatıp twrp'ye girin ve magisk zip dosyasını install bölümünden seçip alttaki sürgüyü kaydırarak kurun geri gelip reboot/system diyerek telefonu başlatın telefon rootlandı. inşallah eksiksiz anlatmışımdır:?
Ozaman yedek almaya gerek
Yok system dosyası dışında hepsini tikliyorum ve flaslayıp yeniden başlatıyorum bu magiski twrp kapalıyken direk pcden hafızayamı atıyoruz şimdi ilk yaptığımda böyle hatırlamıyorum

Oyla:

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Yok system dosyası dışında hepsini tikliyorum ve flaslayıp yeniden başlatıyorum bu magiski twrp kapalıyken direk pcden hafızayamı atıyoruz şimdi ilk yaptığımda böyle hatırlamıyorum
Yedek alıp almamak size kalmış, bir sorun oluşursa diye arkadaş önermiş iyi de etmiş..
Telefona format attığınızı varsayıp devam edelim, magisk zip dosyasını indirin telefondan sonra twrp moduna girin ordan İndirdiğiniz magisk zip dosyasını install bölümden yükleyin..

Oyla:

bakivrd44

Offline bir Xiaomici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
32
Hocam root atmanın format data yapmayla alakası yok zaten root böyle yüklenmiyor twrp hafızayı 0 mb gösteriyor dediniz bu nedenle install kısmında hiçbir dosyanız gözükmeyecek bu nedenle magisk dosyasını yükleyemeyeceksiniz bunun çözümü format data yapmaktır yedek almaya gerek yok demişsiniz eğer verileriniz sizin için önemli değilse dediğiniz gibi yedek almaya gerek yok ayrıca format data yaptıktan sonra mi hesabı ve google hesabı şifrelerini soracak bunları bir yere not alın

Son düzenleme:
Oyla:

Senpai

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ünal
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
4
Hocam root atmanın format data yapmayla alakası yok zaten root böyle yüklenmiyor twrp hafızayı 0 mb gösteriyor dediniz bu nedenle install kısmında hiçbir dosyanız gözükmeyecek bu nedenle magisk dosyasını yükleyemeyeceksiniz bunun çözümü format data yapmaktır yedek almaya gerek yok demişsiniz eğer verileriniz sizin için önemli değilse dediğiniz gibi yedek almaya gerek yok ayrıca format data yaptıktan sonra mi hesabı ve google hesabı şifrelerini soracak bunları bir yere not alın
Şuan hayatımı kurtardınız şimdi hatırladım çok tşk ederim 3 gün boyunca o şifreleri zar zor bulmuştum yedek alıyım ben hemen

Hocam bide bnm miui 10.2 sürümümü yelefona tekrar pc den indiricezmi gerek yokmu ona ? Ve bu yedekleme de bnm bütün şifreler im felan önemli notlarım notlar da onun yedeği alınmıyor galiba değilmi ?
Onu mi hesabı girince geliyor değilmi

Oyla:
Üst Alt