Rehber MIUI tabanlı romlarda sabit 144 hz ekran yenileme hızı [ROOT]

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Verdiğiniz zip dosyası çalışmıyor.
Hayır çalışıyor.
Sorunun kaynağı 2 ihtimalli.
Ya konuyu tam okumadan Magisk ile kurmaya çalıştınız ya da USB veya hafıza kartına kopyalarken bir hata oldu.
Tekrar deneyin.

Ben yine ne olur ne olmaz diye dosyayı güncelledim.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Adam yazmış roootsuz oluyor diye
Ben de çok şey yazarım ama olmaz |(

Son düzenleme:

Silinenkullanıcı93803

Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
.
Cihazım
.
Meslek
.
Konular
0
Şimdi sizin dediğiniz olay nedir tam olarak? ben xda da mi11 konusunda gördüm oradaki farklı yollardan birini denedim. ekran dinamik çalışmıyor fix 90 da veya 144 de ayarlayabiliyorum. nadiren ayar bozuluyor yeniden başlatınca fln o da olsun. 5 saniyemi almıyor seteditten bir kaç kere aynı ayarı yapınca. Ekran dinamik darboğazdan alıp sabit 144hz kullanıyorum. her pencerede arayüzde. linki paylaşacam

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Yukarıdaki mesaja ilave edemedim. Ben buradaki yöntemi kullanıyorum. Cihazım Mi 10t Pro TR. Sabit 90hz Sabit 144hz veya istersem orada olmayan 120hz (ama dinamik oluyor bu sadece) şeklinde her türlü kullanıyorum. Dediğim gibi sadece bir kaçak kere üst üste başlatınca ekran yenileme 50hz e düşüp bug oluyor. O zaman yeniden 144hz e alıyorum sonra 60 hz e alıyorum sonra tekrar 144hz e alıyorum. sonra setedit user refresh rate kısmını 144 yerine 1 yapıyorum. Eğer olmadıysa tekrar aynını yapıyorum. Bir süre sonra 144hz de çakılıyor. Sürekli kontrol ediyorum ayrıca ekran yenilemeyi açarak. uygulama kaç hz de çalışırsa çalışsın ekran yenileme hızı darboğazından kurtulup sabit 144hz de çalışıyor. he bunu neden yapma gereği duydum? Sorunlu adaptive sync yüzünden, rahatsızlık veriyordu. Şimdi daha iyi en azından. İstediği kadar pil harcasın

Arkadaşım olmaz diye yazmışsın oluyor diyorum işte anlatamıyor muyum?

Son düzenleme:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
erhanercan Teşekkür ederiz ancak bahsettiğiniz yöntem hiçbir işe yaramıyor.
Pil ve Performans verilerini silip setedit ile ekran yenileme hızını 1 yaptıktan sonra yeniden başlattım ve
yaklaşık 2 dakikalık bir YouTube gezinme testi yaptım. Ekran yenileme hızı 30 ila 144 arasında 10 kereden fazla değişim gösterdi.

Söylediğiniz şekilde DFPS'yi aşmak maalesef mümkün değil tamam uygulama 144 hz ile başlar ancak ilk boşlukta 50 hzye düşer sonra 30 sonra 60 değişir durur.

Güç Monitörünü açıp bir YouTube gezinme videosu çekebilirsiniz mesela.
"Yenileme hızını göster" kısmı yanıltabilir. Güç monitörü kullanın.
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Silinenkullanıcı93803

Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
.
Cihazım
.
Meslek
.
Konular
0
pil performans verilerini temizleme ile ilgili bir şey yazdım mı? nerede yazıyor? Hayır boşta 50 ye düşmüyor. İlkinde olmuyorsa bir daha yapınca oluyor. YouTube a gelince gezinmedem144 eğer video 60 hz ise full screen izlersem 120 oluyor geri dönünce yine 144hz. eğer video 30fps ise full screen izlersem 120 yerine bu sefer 60 gösteriyor. Bu sadece YouTube da böyle oluyor. pip modunda boşta izlersem YouTube dokunamazsam 30 hz gösteriyor pip modunu kaparsam 144hz boşta geri dönüyor ayarı bozmuyor. YouTube da böyle. Normalde dinamik olsa dinamik değeri gösteriyordu. diğer senaryolarda 144hz ekranı zorlamada sıkıntı olmuyor.

Tekrar diyorum, öyle yazmadığım pil performans verilerini temizlemeyle ilgili eski şeyleri konuşmayın. Rootsuz oluyorsa bu kadar oluyor diyorum. Eğer yapamadıysan ilk seferde olmuyorsa bir daha dene. Hem yenilmede hem power monitor de görünüyor. uygulama hzlerinden bağımsız ekran 144hz e zorluyor işte. buraya yazanda kabahat.

ayrıca yineliyorum cihazı yeniden başlatmak veya saçma sapan pil performans verilerini silmek ayarı sapıttırıyor. Ben böyle birşey yazmadım siz kafanıza göre silip yeniden başlattıp bir de olmuyor diyorsunuz ya çince mi yazıyorum bilemedim. Rootlu kalıcı oluyordur. Rootsuz da anca bu şekilde oluyor diyorum

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
pil performans verilerini temizleme ile ilgili bir şey yazdım mı? nerede yazıyor? Hayır boşta 50 ye düşmüyor. İlkinde olmuyorsa bir daha yapınca oluyor. YouTube a gelince gezinmedem144 eğer video 60 hz ise full screen izlersem 120 oluyor geri dönünce yine 144hz. eğer video 30fps ise full screen izlersem 120 yerine bu sefer 60 gösteriyor. Bu sadece YouTube da böyle oluyor. pip modunda boşta izlersem YouTube dokunamazsam 30 hz gösteriyor pip modunu kaparsam 144hz boşta geri dönüyor ayarı bozmuyor. YouTube da böyle. Normalde dinamik olsa dinamik değeri gösteriyordu. diğer senaryolarda 144hz ekranı zorlamada sıkıntı olmuyor.

Tekrar diyorum, öyle yazmadığım pil performans verilerini temizlemeyle ilgili eski şeyleri konuşmayın. Rootsuz oluyorsa bu kadar oluyor diyorum. Eğer yapamadıysan ilk seferde olmuyorsa bir daha dene. Hem yenilmede hem power monitor de görünüyor. uygulama hzlerinden bağımsız ekran 144hz e zorluyor işte. buraya yazanda kabahat.

ayrıca yineliyorum cihazı yeniden başlatmak veya saçma sapan pil performans verilerini silmek ayarı sapıttırıyor. Ben böyle birşey yazmadım siz kafanıza göre silip yeniden başlattıp bir de olmuyor diyorsunuz ya çince mi yazıyorum bilemedim. Rootlu kalıcı oluyordur. Rootsuz da anca bu şekilde oluyor diyorum
Tamam teşekkür ederiz ihtiyacı olan arkadaşlar faydalanır umarım.

bianconero

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mister
Cihazım
Mi10T Pro
Konular
9
hideprops ile yapılanı paylaşmıştım ben zipe mipe gerek yok daha kolay magiskten modül olarak pratik istediğin zaman tek tıkla kapatıp açabiliyosun

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
hideprops ile yapılanı paylaşmıştım ben zipe mipe gerek yok daha kolay magiskten modül olarak pratik istediğin zaman tek tıkla kapatıp açabiliyosun
Evet prop yolu da işe yarıyor. Ben direkt sistem düzenleme yolunu tercih ediyorum genelde. Hem bu sayede rootsuz kullanmak isteyenler için de bir şans doğuyor.

MİUİ 13.0.2 EEA Android 12 üzerinde de test edilmiştir. Yöntem Android 12 ile de kusursuz çalışıyor. yn~~

Furak07

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
4
Android 10 Eu stable sürümünde'de test edilmiştir sorunsuz çalışmakta.

Yakup2147

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yakup
Cihazım
Mi 10t pro
Konular
1
Mi 10T ve Mi 10T Pro için bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlar olduğunu gördüm. Sırf bu sebepten MİUİ arayüzünden kaçanları gördüm.
Kendim aktif olarak 144 hz sabit kullanıyorum ve bilip de anlatmamak olmazdı doğrusu.
;)

Bahsi geçen yöntem yalnızca Android 10 ve Android 11 MİUİ tabanlı romlarda test edilmiştir. Android 12 kullanıcıları temkinli olsun.

Güncelleme: MİUİ 13.0.2 EEA ve EU 13.0.4 Android 12 üzerinde de test edilmiştir. Android 12 ile de kusursuz çalışıyor.

DFPS özelliği her ne kadar pil için faydalı olsa da ekran yenileme hızının sürekli ama sürekli olarak 30-50-60-90-144 arası geziniyor olması ciddi anlamda göz yoruyor. Pil ve Performans verilerini silmek bir nebze azaltsa da yine bu sorun kaçınılmaz olarak devam ediyor.

Bu işlemi yapmak için TWRP, KÖK ve KÖK erişimli bir dosya yöneticisi şarttır.

Sizlere hızlandırılmış bir anlatım sunacağım.

uygulamasını açıp kök klasörüne tıkladıktan sonra root izni verin bir sonraki aşamaya geçin.

kök/Vendor dizininde bulunan build.prop dosyasına dokunup "SE Metin Editörü" ile açın.

Sağ üstten 3 noktaya basıp Ara butonunu kullanarak "dfps" araması yapın.

ro.vendor.dfps.enable=true
ro.vendor.smart_dfps.enable=true

Yukarıda görünen parametreleri false olarak değiştirmemiz gerekiyor.

ro.vendor.dfps.enable=false
ro.vendor.smart_dfps.enable=false

şeklinde görünmelidir.

ve geldik en önemli kısma...

Her şey tamam sorunsuz gidiyordu ki düzenlemeyi kaydederken hata aldınız... :@

Tam da bu nokta asıl önemli olan.

Artık Android sistemleri R/W yetkisinden mahrum olarak kullanıcılara sunulduğu için sistem dosyalarını düzenlemek adına küçük bir müdahale gerekiyor.

Bu noktada TWRP üzerinden küçük bir zip dosyası yüklemeniz gerekecek.

Yukarıda verdiğim dosyayı indirip TWRP üzerinden yüklemesini yaparak kullandığınız Android 10 ve Android 11 roma düzenleme yetkisi kazandırabilirsiniz.

Bu yetki sonrası kullandığınız roma her şekilde müdahale hakkına sahip olacaksınız.
Kontrol tamamen size geçecek.

Önemli Notlar:
İşlem sonrası yeniden başlattıktan sonra ekran yenileme hızını 60a alıp tekrar 144 yapmanız ve pil ve performans verilerini silmeniz gerekir.
Ayarlar/Uygulamalar/Uygulamaları Yönet kısmından 3 noktaya basıp tüm uygulamaları göster dedikten sonra Pil ve Performans uygulamasını bulup verilerini silin.

İşlem sonrası Magisk kaldırılabilir. Sisteminizde yaptığınız her değişiklik kalıcı olacaktır.
TWRP ile full wipe dahi yapsanız DFPS kapalı şekilde devam edecektir.

Güncelleme ya da yeniden rom kurulumu yapılırsa her şeye yeniden başlanması gerekir.
İşime baya yariycak bir bilgi teşekürler yaptım elinize sağlık

webumut

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
w
Cihazım
w
Konular
34
Bende kök vendorun altında build.prop yok. Sadece kök vendor system klasörünün altında var fakat orada da dfps diye sonuç bulunmuyor

Üst Alt