Rom MIUI Pro 7.11.9 Türkçe kimler yükleyecek?(yayınlandı)

Opilizm

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tahir
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
0
Bende " ə, Ə " harfleri gözükmüyor. Azerbaycandan kullandığım için, bu harfler çok gerekli. Sizde bu romu kullanıyorsanız sizdede gözükmeyecektir. Ters "e" harfinden bahsediyorun. Bunu çözmenin bir yolu varmı?

Redmi Note 4X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
Bende " ə, Ə " harfleri gözükmüyor. Azerbaycandan kullandığım için, bu harfler çok gerekli. Sizde bu romu kullanıyorsanız sizdede gözükmeyecektir. Ters "e" harfinden bahsediyorun. Bunu çözmenin bir yolu varmı?

Farklı font kurmak sorunu çözecektir sanıyorum. Ama hangi font o harfleri destekler hiçbir bilgim yok hocam, sadece sorunu çözmek adına bir tahmin.

Opilizm

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tahir
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
0
Farklı font kurmak sorunu çözecektir sanıyorum. Ama hangi font o harfleri destekler hiçbir bilgim yok hocam, sadece sorunu çözmek adına bir tahmin.
Aslında farklı fontlarla işi cözmek mümkün, fakat bazı programlarda yine çalışmıyor, bazı programlar romun default fontunu kullanıyor, miuipro en tercih ettiğim rom fakat şu unicode problemi canımı sıkıyor.

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
Aslında farklı fontlarla işi cözmek mümkün, fakat bazı programlarda yine çalışmıyor, bazı programlar romun default fontunu kullanıyor, miuipro en tercih ettiğim rom fakat şu unicode problemi canımı sıkıyor.

Hocam zaten font kurduğunuzda default font haline geliyor olması lazım. Miui yıllardır kullanırım ama hiç font denemedim, miui'da durum nasıldır bilemiyorum tabi. Diğer romlarda farklı font kurduğumuz zaman sistemin default fontu yerine geçiyordu.

Opilizm

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tahir
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
0
Hocam zaten font kurduğunuzda default font haline geliyor olması lazım. Miui yıllardır kullanırım ama hiç font denemedim, miui'da durum nasıldır bilemiyorum tabi. Diğer romlarda farklı font kurduğumuz zaman sistemin default fontu yerine geçiyordu.
Miuipro ekibi buna bir çözüm getirirse daha iyi olur bence, çünkü hiç bir romda bu sıkıntıyı görmedim. Gerçi ters e harfi kimin neyine gerek :)

deepBlue23

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ufuk
Cihazım
mi 6
Konular
0
Beyler global rom dan bu roma geçtim, rom gayet güzel yapanların ve Suat beyin ellerine sağlık. Global roma göre Android fazla mı pil harcıyor yoksa miui 9 un genelinde mi bu durum var anlayamadım. Miui8.5 de androidin hiç bu kadar pil kullandığını görmedim bu romda hep en fazla pil kullananların tepesinde Android var. Ayrıca bir kaç sorum var aşağıda cevaplayabilirseniz sevinirim,
  • Bu romda OTA güncellemesi yok dediniz, haftalık çıkan pro romları twrp üzerinden nasıl güncelleyeceğiz?
  • global roma geçmek için flash tool ile global rom dosyasını flashlamak yeterli mi twrp falan hepsini siler sanırım?

Emre1475

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi mi5s
Konular
12
Beyler global rom dan bu roma geçtim, rom gayet güzel yapanların ve Suat beyin ellerine sağlık. Global roma göre Android fazla mı pil harcıyor yoksa miui 9 un genelinde mi bu durum var anlayamadım. Miui8.5 de androidin hiç bu kadar pil kullandığını görmedim bu romda hep en fazla pil kullananların tepesinde Android var. Ayrıca bir kaç sorum var aşağıda cevaplayabilirseniz sevinirim,
  • Bu romda OTA güncellemesi yok dediniz, haftalık çıkan pro romları twrp üzerinden nasıl güncelleyeceğiz?
  • global roma geçmek için flash tool ile global rom dosyasını flashlamak yeterli mi twrp falan hepsini siler sanırım?
1.sorunuzun cevabı: Haftalık güncellemeyi miuı pro sayfasından indirecekseniz twrp modunda wipe,cache vb. bir işlem yapmadan direk romun üzerine yükleyeceksiniz hiçbir dosyanız gitmeyecek bu sayede ve rom güncellenemiş olacak.

2.sorunuzun cevabı: Evet mi flash ile global romu yükleyeceksiniz aslında dosyaların gitmediği bir seçenek var ama ne kaar sağlıklı olur bilinmez o yüzden en iyisi temiz kurulum yapmak mi flash ile.

Kdrtrnc

Mak mek mok..
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdülkadir
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
17
Arkadaşlar bir iki sorum olacak cevaplarsanız çok makbule geçer.
1) Bu romda xposed kurunca Türkçe kullanabiliyor muyuz romu? (Global romdaki tek sıkıntım bu)
2) Bir diğeri uygulama gölgeleri özelliği var fakat gölgeler beyaz sanırım. Çok kötü duruyor siyah gölge ekleme özelliği yok mudur?
Teşekkürler arkadaşlar.

Emre1475

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi mi5s
Konular
12
Arkadaşlar bir iki sorum olacak cevaplarsanız çok makbule geçer.
1) Bu romda xposed kurunca Türkçe kullanabiliyor muyuz romu? (Global romdaki tek sıkıntım bu)
2) Bir diğeri uygulama gölgeleri özelliği var fakat gölgeler beyaz sanırım. Çok kötü duruyor siyah gölge ekleme özelliği yok mudur?
Teşekkürler arkadaşlar.
Xposed de bir sıkıntı olacağını sanmıyorum,gölgeleri kapata biliyorsunuz ama siyah yapa biliyormusunuz tam bilmiyorum.

Üst Alt