Rom MIUI MS RoM 9.9.3 [Mi8-Mi9-Redmi K20Pro-Redmi Note 5]

• Konbuyu başlatan Skorpi
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 622
  • Görüntüleme 83K

turkuazzz99

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özkan Özcan
Cihazım
Mİ5S PLUS
Konular
18
ne amaçla kullanılıyor, rom gibi bir şey mi varolan rom un üstüne mi kuruluyor gibi ana başlıklara kısaca değinseniz yeterli ama yeri bu konu değil galiba?

PURE

PORTAKAL
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buğra Çağlar
Cihazım
Mi 9T - DaVinci
Meslek
Tekniker
Konular
87
ne amaçla kullanılıyor, rom gibi bir şey mi varolan rom un üstüne mi kuruluyor gibi ana başlıklara kısaca değinseniz yeterli ama yeri bu konu değil galiba?

ANDROİD KERNEL NEDİR ?

Kernel bilgisayar biliminde kelime olarak İşletim Sistemi Çekirdeği anlamına gelmektedir. Yani Kernel cihazınızda yer alan yazılımı ve çekirdeğin görevlerini yönetir. Kernel herkesin anlayacağı şekilde bir cihazın beyni demektir. Kernel olmadan cihazlar çalışmaz. Sistemi yöneten ve görevleri kontrol edip zamanlayan kerneldir. Android Linuxtabanlı bir açık kaynak kodlu işletim sistemi olduğu için içerisinde Linux kerneli ( çekirdekleri ) kullanır.

ANDROİD KERNEL ATMAMIZ GEREKİYOR MU ?

Android cihazlar fabrikadan çıktığı anda üretici firma tarafından derlenen ve düzenlenen bir linux kerneli ile yani stock kernel ile gelmektedir. Cihazınız üzerinde daha fazla yetkiye sahip olarak çeşitli özelleştirmeleri aktif etmek için ( ekran renk profili, ses yüksekliği, sistem hızlandırma, işlemci hızı arttırma ) Custom Kernel yüklemeniz gerekmektedir. Ama onun haricinde cihazınızı normal olarak kullanabilmeniz için herhangi bir kernel yüklemesi yapmanıza gerek yoktur.

ANDROİD KERNEL NASIL ATILIR ?

Her android cihazı için farklı kerneller geliştirilmektedir. Xda gibi dünyaca ünlü geliştiricilerin bulunduğu forumda cihazınız için bir çok farklı kaliteli ve güzel kernel bulabilirsiniz. Genellikle kernel dosyalarını cihazınıza daha önceden yüklemiş olduğunuz CWM ( Clockworkmod ) veya TWRP ( Team Win Recovery Project ) recovery menüsü üzerinden İnstall butonuna basarak cihazınızın hafızasında yer alan kernel ( zip ) dosyasını yükleyebilirsiniz.

STOCK KERNEL NEDİR ?

Stock kernel android cihazınızın fabrikadan çıktıktan sonra üretici firma tarafından derlenen ve düzenlenen en stabil ve güvenli ham kerneldir. Stock kernel üzerinde herhangi bir özelleştirme yapmanıza imkan vermez. Sadece cihazınıza güncelleme veren firma yeniden kernel derlerse ve özellik eklerse o zaman yeni özelliklere sahip olabilirsiniz.

CUSTOM KERNEL NEDİR ?

Custom kernel ise üretici firma tarafından değil kodlama bilgisi olan ve telefonu kullanan geliştiriciler tarafından derlenen ve sunulan kernellere verilen genel isimdir. Custom kernel ile cihazınız üzerinde çok daha fazla özelliği aktif olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Custom kernellerher ne kadar çok özellik aktif hale getirse de tam stabil olmadığı için kullanırken cihazda bazı yazılımsal hatalar meydana gelebiliyor.

KERNEL KULLANMANIN FAYDALARI NELERDİR ?

Android cihazınıza eğer stock kernel haricinde kullandığınız cihazınıza yönelik olarak geliştirilen bir Custom Kernel ( cihazınız ile uyumlu olacak ) yüklerseniz cihazınız üzerinde tam yetkiye sahip olursunuz. Dilediğiniz gibi cihazınızın ekran renk profillerini değiştirebilir ve eğer kernel geliştiren kişi eklemiş ise işlemci hızını arttırarakperformans artışı sağlayabilirsiniz. Geliştirici governoreklemesi yaptıysa farklı governor deneyerek cihazınızın pil ve performans dengesini değiştirebilirsiniz..

KERNEL KULLANMANIN ZARARLARI NELERDİR ?

Android cihazlarda kernel kullanmanın her ne kadar çok faydası olsa da elbette bazı zararları da vardır. Öncelikle custom kernel dosyaları başka geliştiriciler tarafından geliştirildiği için cihazınızda tam randımanlı olarak çalışmayabilir ve zaman zaman çeşitli yazılımsal hatalar verebilir. Özellikle henüz beta aşamasında olan kernel dosyalarını yüklemenizi pek tavsiye etmiyorum. Aksi halde cihazınızda kalıcı hasarlar doğurabilir. Kernel yükledikten sonra hız aşırtma yaparken dikkat etmeniz gerekmektedir aksi halde cihazınızın anakartını yakabilirsiniz.

KERNEL KULLANMAK CİHAZI GARANTİ DIŞI BIRAKIR MI ?

Cihazınızda stock kernel haricinde custom kernel kullanmak cihazınızı garanti çok büyük ihtimalle garanti dışı bırakacaktır. Çünkü custom kerneller genellikle rootlu olarak gelmektedir. Rootlu olarak gelmese bile bir çok özelliği aktif olarak kullanabilmeniz için cihazınızda root yetkisi bulunması gerekmektedir. Bu sebeple cihazınızı garantiye göndermeden önce mutlaka stock rom ve stock kernel yükleyerek göndermeniz gerekmektedir.

KERNEL YÜKLEDİKTEN SONRA NE YAPILMALI ?

Kernel Yükledikten sonra android cihazınıza Google Play üzerinden Kernel Adiutor uygulamasını indirerek kullandığınız custom kernelin izin verdiği ölçüde bir çok farklı ayarı ( ekran renk profili, işlemci hızı arttırma, çekirdek yönetimi, ram yönetimi ) değiştirebilirsiniz. Fakat daha öncede dediğim gibi işlemci hız Overclock özelliği eğer kernelde mevcut ise çok fazla işlemci hızı arttırmayın aksi halde cihazınıza kalıcı donanımsal hasar verebilirsiniz.

KERNEL İLE NE GİBİ ÖZELLİKLER EKLENİR ?

Aslında her kernelde farklı özellik vardır. Çünkü o kerneli geliştiren geliştirici kernele hangi özellikleri eklemiş ise sizde o özellikleri kullanabilirsiniz. Ama genellikle bütün geliştiriciler aşağıda yer alan özellikleri standart olarak kernellere eklemektedir.

- Underclock ( İşlemci hızı düşürme )
- Overclock ( İşlemci hızı arttırma )
- İmkan var ise çift tıklayarak ekran uyandırma
- Ekran renk profili değiştirme
- Daha iyi bir ram yönetimi
- Daha iyi pil yönetimi
- Daha iyi işlemci yönetimi
- Ses ayarlarını değiştirme

Yeterlidir sanırım (:

turkuazzz99

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özkan Özcan
Cihazım
Mİ5S PLUS
Konular
18
çok teşekkür ediyorum.

PURE

PORTAKAL
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buğra Çağlar
Cihazım
Mi 9T - DaVinci
Meslek
Tekniker
Konular
87
Güncelleme gelmiştir...

Desteklenen cihazlar:

- Mi 5
- Mi 5S
- Mi 5S Plus
- Mi 5X
- Mi 6
- Mi 8

- Mi Max 2

- Mi Mix 2

- Mi Note 2

- Redmi 4X

- Redmi Note 4X
- Redmi Note 5

akdrhmz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mİ 9 SE
Konular
28
Kernel'in nesini açıklama mı istiyorsunuz acaba hocam ?
MS Rom malesef OTA'dan güncelleme almıyor, güncelleme Telegram kanalından yayınlanıyor ve aynı zamanda da burada paylaşılıyor.

Malesef hocam.
Şuanlık:

- Mi 5
- Mi Mix
- Mi Note 2

modelli cihazlar için yayınlanıyor ve bakabilirsiniz ya da Telegram (Floppy Team) kanallarından.

Düzenleme; Mi 5 için v8.8.15 sürümü yayınlanmıştır...

hocam eu beta rom için hangi kerneli önerirsiniz acaba?

PURE

PORTAKAL
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buğra Çağlar
Cihazım
Mi 9T - DaVinci
Meslek
Tekniker
Konular
87
hocam eu beta rom için hangi kerneli önerirsiniz acaba?

Hocam benim kullandığım "Floppy" eğer cihazınıza da destek sağlıyorlarsa tavsiye ederim. Diğer kernelleri denemedim, çalışıp çalışmadığını bilmiyorum malesef.

akdrhmz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mİ 9 SE
Konular
28
floppy de bir çok seçenek var linaro, google vb gibi linaro olanı mı kullanmak uygundur bir de miui ms mi kullanıyorsunuz siz

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
288
Güncelleme gelmiştir...

Desteklenen cihazlar:

- Mi 5
- Mi 5S
- Mi 5S Plus
- Mi 5X
- Mi 6
- Mi 8

- Mi Max 2

- Mi Mix 2

- Mi Note 2

- Redmi 4X

- Redmi Note 4X
- Redmi Note 5

Çok teşekkürler hocam, yarın muhteşem Epic romuma kavuşacağımdan dolayı, şu an tüm romlar bana, yanlış anlamayın lütfen, gereksiz geliyordrunk~~Idea~~

PURE

PORTAKAL
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buğra Çağlar
Cihazım
Mi 9T - DaVinci
Meslek
Tekniker
Konular
87
floppy de bir çok seçenek var linaro, google vb gibi linaro olanı mı kullanmak uygundur bir de miui ms mi kullanıyorsunuz siz

Linaro ve MS Rom'u kullanıyorum hocam...

Çok teşekkürler hocam, yarın muhteşem Epic romuma kavuşacağımdan dolayı, şu an tüm romlar bana, yanlış anlamayın lütfen, gereksiz geliyordrunk~~Idea~~

Nice nice Epic'lere üstadım o zaman (:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
288
Linaro ve MS Rom'u kullanıyorum hocam...

Nice nice Epic'lere üstadım o zaman (:
Teşekkürler hocam, darısı başınıza inşallah

Gesendet von meinem Mi Max 2 mit Tapatalk

Üst Alt