MIUI Haftalık Güncelleme 5.6.11

harbor26

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yavuz
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
20
@Tmp341
Ucuz yönlendiriciler ile kaynaklı olsa bence herzaman yapardı bunu, çünkü 5.6.4 romunda aynı wifi bağlantısı ile hic bir sorunum yoktu. 5.6.11 kurduktan sonra yine aynı bağlantı üzerinden mesajlar whatsapp a girmeden gelmemeye başladı. Çözüm 2. Kısım olabilir. Ama buda bana fazla karışık geldi bu gereken değerleri nasıl verebiliriz ki ?

Tmp341

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Tugay
Cihazım
iPhone 7
Konular
7
harbor26' Alıntı:
@Tmp341
5.6.11 kurduktan sonra yine aynı bağlantı üzerinden mesajlar whatsapp a girmeden gelmemeye başladı. Çözüm 2. Kısım olabilir. Ama buda bana fazla karışık geldi bu gereken değerleri nasıl verebiliriz ki ?

Öncelikle aynı dosyayı bulman lazım. Yada benzer işi yapan, başka isimle bir dosya.
Sonra :

McastBcastFilter=3 değerini
McastBcastFilter=0 yapacaksın.

harbor26

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yavuz
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
20
İşte o kadar temel bilgim yok o dosyayı nasıl nereden bulacağız hiç bir fikrim yok.
Edit: guncelleyici uzerinden tekrardan 5.6.4 e geçiş yapsam, sistemde çökmeler oluşur mu ?

harbor26

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yavuz
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
20
Tmp341' Alıntı:
harbor26' Alıntı:
@Tmp341
5.6.11 kurduktan sonra yine aynı bağlantı üzerinden mesajlar whatsapp a girmeden gelmemeye başladı. Çözüm 2. Kısım olabilir. Ama buda bana fazla karışık geldi bu gereken değerleri nasıl verebiliriz ki ?

Öncelikle aynı dosyayı bulman lazım. Yada benzer işi yapan, başka isimle bir dosya.
Sonra :

McastBcastFilter=3 değerini
McastBcastFilter=0 yapacaksın.

Sorun şundan kaynaklanıyor sanırım : Whatsapp cihazın RAM'ında yani son kullanılan uygulamalarda açık ise, bildirim geliyor. Yok eğer son kullanılan uygulamaları temizlediyseniz(Ram temizliği, ve ben çok sık yaparım.) Bildirim falan gelmiyor. Ayarlar>Uygulama Ayarları> WhatsApp'dan bildirimlerde açık ama uygulama arka planda çalışmıyorsa gelmiyor bildirim.
@Tmp341 galiba sizin dediğiniz yöntem ile düzelebilir ama hiç birşey anlamadım o anlattığınız yöntemden.

Tmp341

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Tugay
Cihazım
iPhone 7
Konular
7
harbor26' Alıntı:
Sorun şundan kaynaklanıyor sanırım : Whatsapp cihazın RAM'ında yani son kullanılan uygulamalarda açık ise, bildirim geliyor. Yok eğer son kullanılan uygulamaları temizlediyseniz(Ram temizliği, ve ben çok sık yaparım.) Bildirim falan gelmiyor. Ayarlar>Uygulama Ayarları> WhatsApp'dan bildirimlerde açık ama uygulama arka planda çalışmıyorsa gelmiyor bildirim.
@Tmp341 galiba sizin dediğiniz yöntem ile düzelebilir ama hiç birşey anlamadım o anlattığınız yöntemden.

Kendi telefonuma baktım (GM Discovery) ona benzer dosya yok.

Anladığım kadarıyla, her ne kadar bildirimleri açık olsa da, bildirimler ekran kapandıktan 5-15 dakika sonrası kesiliyor. Bataryayı sürekli tüketmesin diye herhalde.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Task manager'i açıp (miui'de nasıl açıldığını hatırlamıyorum, genelde home tuşuna yada menü tuşuna uzun basınca gelir) orada kapanması istenmeyen uygulamaların üzerine uzun basarak yada yukarı kaydırarak kilitleyebilirsiniz.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Tmp341

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Tugay
Cihazım
iPhone 7
Konular
7
@chatin_62

Düzeltme: Cümleyi yanlış okumuşum

enesaydin00

.
Yönetici
Satış Sorumlusu
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes Aydın
Cihazım
Mi5
Meslek
E-Ticaret Girişimcisi / Sınıf Öğretmeni
Konular
6
@chatin_62 teşekkürler hocam. Geçici çözümü bulduk. Dediğin gibi son uygulamaları aciyorsun. Menü veya home tuşuna basılı tutularak. Whatsapp Uygulamayı aşağıya indirirsen kilitlenir. Devamli böyle kalir

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
enesaydin00' Alıntı:
@chatin_62 teşekkürler hocam. Geçici çözümü bulduk. Dediğin gibi son uygulamaları aciyorsun. Menü veya home tuşuna basılı tutularak. Whatsapp Uygulamayı aşağıya indirirsen kilitlenir. Devamli böyle kalir
Rica ederim. Miui'nin işleyişi biraz farklı. Aslında herşeyi kullanıcının inisiyatifine bırakan bir sistem. Bana göre çok tutulmasının nedeni de bu. Izin verilmeyen uygulamalar telefon açılırken çalıştırılmıyor ve uyumaması istenen uygulamalar dışında tüm uygulamalar telefon ekranı kapatıldığında uyutuluyor.
Tabi bu da MIUI'yi bilmeyen, tanımayan kişiler için bir sorun halini alıyor.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

enesaydin00

.
Yönetici
Satış Sorumlusu
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes Aydın
Cihazım
Mi5
Meslek
E-Ticaret Girişimcisi / Sınıf Öğretmeni
Konular
6
@chatin_62 
Hocam yalnız her uygulama için yapmak gerekmiyor. Bir sorun olduğu aşikar. Önceden kilitlemeye gerek kalmadan bildirimler geliyordu artik gelmiyor. Wechat twitter olsun bildirimler geliyor ama whatsapp gelmiyor. Geçici çözümün olması iyi. Yoksa su çözüm Lenovo telefondan da var. Bir dahaki güncelleme de düzelir mi göreceğiz

Üst Alt