MIUI Haftalık Güncelleme 5.4.17

omercevirgen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Xiaomi mi4
Meslek
Yönetici
Konular
21
Benim ki  ingilizce oldugundan donımsal sorun yaşamadım kamera vs.

Ama sarj konusunda bir önceki sürüm çok iyi gidiyordu.Bu güncellemeden sonra sarjı daha hızlı bitmeye başladı.

Farkeden var mı_?

emanet54

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
aj
Konular
0
cantara' Alıntı:
MIUI HAFTALIK GÜNCELLEME 5.4.17

[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jzByKVpv0pY[/video]

MIUI ROM 5.4.17 Yapılan Tüm Değişiklikler ve Güncellemeler

[Mesajlaşma]

• Düzeltme – Dil değişimi sonrasında SMS içerisindeki kişi bilgilerinin hatalı gösterimi (04-14)
  • Düzeltme – Sesli mesajların silinmesi esnasında alınan hatalar (04-14)
  • Düzeltme – Sohbet sayfasında sol üst köşede bulunan kişi bilgilerinin sohbet alanıyla çakışması (04-14)
  • Düzeltme – Gönderilemeyen MMS’lerin yeniden gönderilememesi (04-14)
[Kilit Ekranı, Durum Çubuğu, Bildirim Alanı]

• Düzeltme – Ayarlardan kilit ekranı seçiminin uygulamada takılmalara sebep olması (04-13)
  • Düzeltme – Ses tuşlarıyla uyandırma fonksiyonunun aktif edildikten sonra stabil çalışmaması (04-14)
  • Düzeltme – Sistem dili değiştirilirken telefonun takılması (04-16)
[Ana Sayfa]

• Düzeltme – Oyun merkezinden indirilen uygulamaların ikonlarının görüntülenememesi (04-13)
  • Düzeltme – Mi Space modunda açılan klasörlerde ikonların yok olması (04-16)
  • Düzeltme- Yeniden başlatma sonrasında bazı işlemlerde alınan durduruldu hataları (04-16)
  • Düzeltme – OTA üzerinden güncelleme yapıldığında duvar kağıdının normalden büyük görünmesi (04-16)
[Müzik]

• Yeni – ‘Tüm Şarkılar’, ‘Çevrimdışı’ ve ‘Favoriler’ ekranlarında isme, tarihe veya dile göre sıralama seçenekleri (04-15)
  • Optimizasyon – Müzik listesine albüm isimleri eklendi (04-15)
  • Optimizasyon – Çalma ekranındaki albüm kapağının varsayılan olarak küçük olması sağlandı (04-15)
  • Düzeltme – Çalınmakta olan mevcut listeye yeni şarkı eklenmesi halinde ses seviyesinin azalması (04-15)
  • Düzeltme – Bir şarkı atlandığında şarkı sözü durumunun hatalı gösterimi (04-15)
  • Düzeltme – Yerel müzik dinlenmesinin akış kalitesinin etkilemesi (04-15)
  • Düzeltme – Çalma sayfasının bir bölümünün transparan görünmesi (04-15)
  • Düzeltme – Çalma sayfasına girişlerdeki görüntüleme hatası (04-15)
[Dosya Yöneticisi]

• Düzeltme – WiFi router üzerindeki dosyaların görüntülenememesi (04-14)
  • Düzeltme – Küçük resimler yüklenirken uygulamada meydana gelen takılmalar (04-16)
[Mi Kredileri]

• Yeni – Yeni uygulama ana sayfası (04-15)
  • Yeni – Yeni Sık Sorulan Sorular sayfası (04-15)
  • Yeni – ‘Masaüstüne gönder’ seçeneği eklendi (04-15)
Özellikle Mi3 ve Mi4 kullanıcılarının bu güncellemeyi yapmalarını tavsiye etmiyorum. Güncelleme yapmış olan arkadaşlar ise recovery'e girip diğer sistemi aktif ederek telefonlarını eski halleriyle kullanmaya devam edebilirler.

Taurus

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
Mi Note 3
Konular
4
Şu saatlerde daima %75-80'de olan şarj durumum şu an %48'de. İnanılmaz hızlı tükenen bir batarya var. Bu güncelleme bu anlamda gerçekten kötü oldu.

Edit: Arkadaşlar forumda anlatılanlardan yola çıkarak recovery ile önceki güncellemeye dönmek istedim. Güncellemeyi yaptım fakat olmadı sanırım. Başlatıcı yüklenmiyor devamlı hata logo veriyor, telefon kendini kullandırmıyor. Öncelikle kapatıp, home+ses tuşuna basılı tutarak recovery menüsüne geçmek istedim. Fastboot ekranında takılı kalıyor. Anlayamadım doğrusu bu durumu. Şu an kullanamıyorum telefonumu.

Yardımcı olur musunuz? :/

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
@Taurus hocam güncelleme uygulamasına girin, recovery modunda başlat seçeneğini seçin. recovery'e girince ses tuşlarıyla ingilizceyi seçin. Gelen ekrandan reboot' seçin. Yanında parantez içerisinde latest yazmayan seçeneği seçin ve onaylayın. Telefon eski romla açılacaktır.

omercevirgen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Xiaomi mi4
Meslek
Yönetici
Konular
21
@cantara  hocam çok sagol eline sağlık bunu öğrenmemiz çok iyi oldu berbattı bu güncelleme umarım yeni güncelleme de pilde sıkıntı çıkarmaz.Ben daha Cuma günü yükler yüklemez anladım pili çok yediğini.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
omercevirgen' Alıntı:
@cantara  hocam çok sagol eline sağlık bunu öğrenmemiz çok iyi oldu berbattı bu güncelleme umarım yeni güncelleme de pilde sıkıntı çıkarmaz.Ben daha Cuma günü yükler yüklemez anladım pili çok yediğini.

Rica ederim hocam :) Maalesef arada bu tarz güncellemeler oluyor. Developer rom kullanmanın eksilerinden biri bu... Umuyorum bu hafta gelecek olan güncellemeyle beraber sorunlar da giderilir.

Taurus

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
Mi Note 3
Konular
4
cantara' Alıntı:
@Taurus hocam güncelleme uygulamasına girin, recovery modunda başlat seçeneğini seçin. recovery'e girince ses tuşlarıyla ingilizceyi seçin. Gelen akrandan reboot' seçin. Yanında parantez içerisinde latest yazmayan seçeneği seçin ve onaylayın. Telefon eski romla açılacaktır.
Hocam menüye geçebilsem dediğinizi yapacağım ama menüye erişemeden telefonu çalıştırdığım anda ekrana hata mesajları yazıyor. Güç bile kapatabiliyorum telefonu. Direkt home+ses tuşuna basaraktan recovery moduna geçemiyor muyuz? Tek seçeneğim bu şekilde. Telefonu kullanamıyorum çünkü. 

meddah58

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tayfun
Konular
12
cantara' Alıntı:
@Taurus hocam güncelleme uygulamasına girin, recovery modunda başlat seçeneğini seçin. recovery'e girince ses tuşlarıyla ingilizceyi seçin. Gelen akrandan reboot' seçin. Yanında parantez içerisinde latest yazmayan seçeneği seçin ve onaylayın. Telefon eski romla açılacaktır.
@cantara hocam dediklerinizi aynen uyguladım ve sorunlu güncellemeden kurtuldum çok teşekkürler.

sismo

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Yücel
Cihazım
Redmi Note3g
Konular
1
cantara' Alıntı:
Dediklerinizi uygulamaya çalıştım, bende sadece "reboot to system" çıktı, diğer seçenek mevcut değildi..

Üst Alt