MIUI Haftalık Güncelleme 4.9.12

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
MIUI HAFTALIK GÜNCELLEME 4.9.12

[youtube]uuAwLztc4Eg[/youtube]

MIUI ROM 4.9.12 Yapılan Tüm Değişiklikler ve Güncellemeler

NOT : Güncelleme açıklamaları karşısında mi 3/4 yazmayan güncellemeler v5 romlar içindir.

[Sistem]
  • Yeni – Özel USIM kartlar ile uyumluluk özelliği eklendi. (9-5)
[Kamera]
  • Optimizasyon – Yüksek hareketli koşullar için EV ayarlaması (Mi 4) (9-5)
[Genel Arayüz]
  • Düzeltme - Kuaipan’a giriş yapılırken bazı uygulamalarda meydana gelen hatalar giderildi. (Mi 3/4 W/C) (9-10)
[Takvim]
  • Düzeltme - Ana Ekran Widget’lerinde meydana gelen hatalar giderildi. (Mi 3/4 W/C) (9-10)
[Mail]
  • Optimizasyon – Sistem başlangıcında oturum açılmamış hesapların RAM kullanımı düzenlendi. (Mi 3/4 W/C) (9-10)
  • Düzeltme – Bazı durumlarda mail cevaplanırken uygulamanın takılması sorunu giderildi. (9-10)
[Tarayıcı]
  • Yeni – Gizli tarama özelliği eklendi.  (Mi 3/4 W/C) (9-10)
  • Optimizasyon – Gece Modu (Mi 3/4 W/C) (9-10)
  • Optimizasyon – Tam ekran etkinliği artırıldı. Saydam bulanıklık efekti eklendi. (Mi 3/4 W/C) (9-10)
[Güvenlik]
  • Yeni – Tüm engellenmiş mesajları okunmuş olarak işaretleme seçeneği eklendi. (9-9)
  • Yeni  - İşaretlenmiş numaralardan gelen tüm çağrı ve mesajları engelleme özelliği getirildi. (9-9)
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Ethnic

yunus
Yönetici
Co-Admin
Geliştirici Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
128
Teşekkürler hocam.:)

casibao

Her türlü halı kilim turistlik gezi..
Yönetici
Admin
Satış Sorumlusu
Teknisyen
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
124
Cvp: MIUI Haftalık Güncelleme 4.9.12

Teşekkürler.. :)

proton252

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
Xiaomi Mi2S
Konular
42
RE:

Teşekkürler :)
 Mİ2 için önemli bir güncelleme yokmuş :D

MGM Barut

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Premium Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MUHARREM
Cihazım
Mi9T Pro 128gb
Meslek
Emekli
Konular
78

Teşekkürler @cantara hocam.Ellerinize sağlık.

WaTCHMaN

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
WaTCHMaN
Cihazım
Mi Mix 2
Konular
35
RE:

güncellemenin %90 ı v6 için yapılıyor madem öyle olacak bıraksınlar bu v4v5v6 olayını tek rom olsun herkes v6 kullansın . saçmalıktan öte birşey değil . V5 v4 nasıl uyarlanıyorsa v6 de pekala diğer romlara uyarlanabilir . Bu saçmalıkları yüzünden ve hala multilanguage yapmadıkları için cyanogenmod rom la baş edemiyorlar . önce zihniyet değişmeli....

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Rica ederim arkadaşlar. :)

@Watchman hocam yaptığınız karşılaştırma pek de tutarlı değil... CM romlar oldukça boş romlar. Yani yeni bir versiyon çıktığında çevrilecek cümle sayısı 1500-2000 arasında çünkü sadece sistem çevriliyor. Ki bu çeviri de zaten bir önceki sürüm üzerinden yapılıyor ve ek olarak sadece bir kaç yüz kelime çevriliyor. Yani bu işlemi yapmak benim bile bir kaç saatimi alacaktır. Diğer yandan MIUI v6 çevirisi yaklaşık 15000 kelime ve bunun %70'i en baştan çevrildi. MIUI sadece sistem değil pek çok uygulamayla beraber çevriliyor. Bu hep çevirinin niceliğini artırıyor hem de uyum sorunları nedeniyle niteliği değişiyor. Umarım neden Türkçe'nin bulunmadığını ve işlemin bu kadar uzun sürdüğünü anlatabilmişimdir. Diğer yandan v6 çeviri işlemine ve global roma neden bu kadar geç başlandığı beni de gerçekten rahatsız ediyor. Sadece beni de değil pek çok fan site bu durumdan rahatsız. Büyük ihtimalle önümüzdeki hafta bu global rom için yeni bir beta ekibi oluşturulacak ve kısa sürede bu sorunlar giderilecek...

Tüm cihazlara v6 verilmesi konusunda ise... Henüz kendi cihazlarının tamamına bile v6 verilmedi. Öncelikle bu cihazlara verilecektir. Hem bildiğiniz üzere v6 ala stable bir rom değil. İçerisinde hatalar mevcut. Bu haliyle diğer cihazlara portlanması büyük sorunlar doğuracaktır. Bunu engellemek adına bana göre daha stabil bir v6 beklemek daha mantıklı.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Re: RE:

WaTCHMaN' Alıntı:
güncellemenin %90 ı v6 için yapılıyor madem öyle olacak bıraksınlar bu v4v5v6 olayını tek rom olsun herkes v6 kullansın . saçmalıktan öte birşey değil . V5 v4 nasıl uyarlanıyorsa v6 de pekala diğer romlara uyarlanabilir . Bu saçmalıkları yüzünden ve hala multilanguage yapmadıkları için cyanogenmod rom la baş edemiyorlar . önce zihniyet değişmeli....

Şöyle düşünelim. Her ne kadar Android'i sevsek te, şu anda tartışmasız dünyanın en stabil işletim sistemi sayılan IOS'u kullanan cihazlara bakalım. Şimdi niçin böyle olduğunu tartışmak yersiz. O ayrı bir inceleme konusu. Bugün Ipad 1 tabletler üzerine onlarca güncelleme geldiği halde IOS 5 kullanmakta ve uzun bir süredir güncelleme almamaktadır. Bende bulunduğu için bunu örnek verdim. iPhone 3, 4, 4S telefonlar yada diğer eski tabletler şu anda hangi IOS 'u kullanıyor bilmiyorum. Ama büyük ihtimal IOS 8 iPhone 4S altındaki cihazlara gelmeyecek. Daha doğrusu gelemeyecek. Çünkü sadece yeni işletim sistemleri yazmak istemekle yada ben de güncellemek istiyorum demekle olmuyor. Donanımın da bu güncellemeyi desteklemesi gerekiyor.

Android te ise durum çok daha vahim bir durumda. IOS gibi birkaç tane cihaz için hazırlanmıyor. Onbinlerce marka, yüzbinlerce model cihaz var. Belki de daha fazla.

MIUI ye gelirsek, yüzlerce cihaza rom hazırlıyorlar. Bunların kimisi v6'yı destekleyemeyecek, kimisi zaten v5'i hatta v4'ü bile desteklemiyor. Dediğiniz gibi sadece v6'ya geçerlerse bu cihazları kullananlar ne diyecekler. Bu versiyonların da en azından uygulamaları güncellenmesin, açıkları kapatılmasın, düzeltilmesi gereken yerler düzeltilmesin mi?

Siz şu durumda bunları yazabiliyorken, kendinizi onların yerine koyduğunuzda yazacaklarınızı düşünmek bile istemiyorum :)

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Üst Alt