Yardım Miui eu stabilden eu betaya gecmek

nonfold

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
Xiaomi mi mix 3
Konular
26
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
10
Telefon Modeli
xiaomi mi mix 3
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaslar merhaba mi mix3 sahibiyim telefonu aldigimda flash root mot ne varsa yapilmis magisk kurulmustu. Deneme yanilmayla birseyler cozdum ama brick vs korkusu yuzunden cogu seye girsemiyorum.
Mesela suan eu stabil rom kurulu ama betaya gecip tum yenilikleri hemen demek istiyorum. Stabilde ayda bir anca guncelleme geliyor sıkıldim.
Telefonu oldugu gibi betaya ceviremezmiyim?
Brick, ekranda kalma vs. riski olmadan ve hicbir ayarim bozulmadan.??

nonfold

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
Xiaomi mi mix 3
Konular
26
Panik yapılacak bir durum yok hocam. Olumsuz bir durumda araştırma yapmadan işlem yapmayın yeterli.

iş dolayısıyla çok fazla boş vaktim olmuyor bir terslik olursa tüm vaktimi buna harcamak zorunda kalacağım diye korkuyorum. bugun izinliyim problemsiz hallederim inşallah.. bu nedenle temkinli davranıyorum..

ilk kafamı karıştıran kısım geldi..
siz

Wipe işlemlerini yapın.
Art / art dalvik cache
Data
Cache
System

yap demişsiniz. verdiğiniz linkte
Rom - Mi Mix 3 Xiaomi.eu MIUI 10 v9.3.21 ve v10.3.1.0 Kararlı Rom İndirme Bağlantısı
Wipe seçeneğinden "Format Data" seçeniğini onaylayın, gelen uyarıya "yes" yazıp onaylayın
denmiş.

sizin dediğniz kısımları wipe ekraınnda felan göremedim.. bekliyorum

Oyla:

TeAmo

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Oneplus 8t
Meslek
Turkcell
Konular
90
iş dolayısıyla çok fazla boş vaktim olmuyor bir terslik olursa tüm vaktimi buna harcamak zorunda kalacağım diye korkuyorum. bugun izinliyim problemsiz hallederim inşallah.. bu nedenle temkinli davranıyorum..

ilk kafamı karıştıran kısım geldi..
siz

Wipe işlemlerini yapın.
Art / art dalvik cache
Data
Cache
System

yap demişsiniz. verdiğiniz linkte
Rom - Mi Mix 3 Xiaomi.eu MIUI 10 v9.3.21 ve v10.3.1.0 Kararlı Rom İndirme Bağlantısı
Wipe seçeneğinden "Format Data" seçeniğini onaylayın, gelen uyarıya "yes" yazıp onaylayın
denmiş.

sizin dediğniz kısımları wipe ekraınnda felan göremedim.. bekliyorum
Eu stabilden eu beta ya geçecekseniz format data ya gerek yok. Öncelikle sorayım yedek aldınız mı? Yedek almak en önemli kısım. Herhangi kötü bir durumda tek tıklama ile eski haline geliyor sistem yedek ile

Oyla:

nonfold

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
Xiaomi mi mix 3
Konular
26
Eu stabilden eu beta ya geçecekseniz format data ya gerek yok. Öncelikle sorayım yedek aldınız mı? Yedek almak en önemli kısım. Herhangi kötü bir durumda tek tıklama ile eski haline geliyor sistem yedek ile

yedek aldım ama pc uygulamaları ile.. twrpden de alayım mı? twrp daha mı stabil olur yedek konusunda? çok fazla uygulama oyun var onları nasıl iptal ederim uyglama yedeklerini almamaası için?

Oyla:

TeAmo

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Oneplus 8t
Meslek
Turkcell
Konular
90
yedek aldım ama pc uygulamaları ile.. twrpden de alayım mı? twrp daha mı stabil olur yedek konusunda? çok fazla uygulama oyun var onları nasıl iptal ederim uyglama yedeklerini almamaası için?
Tamam ben size adım adım anlatayım hocam. Öncelikle cihazınızda twrp yi hangi dilde kullanıyorsunuz ona göre açıklama yapayım

Oyla:

nonfold

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
Xiaomi mi mix 3
Konular
26
Tamam ben size adım adım anlatayım hocam. Öncelikle cihazınızda twrp yi hangi dilde kullanıyorsunuz ona göre açıklama yapayım
ingilizce ve backup ekranındayım listedeki herşey seçili

Oyla:

TeAmo

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Oneplus 8t
Meslek
Turkcell
Konular
90
Hocam öncelikle back up kısmına giriyoruz. Orda herşey seçili olacak bir tek system image seçili olmasın ona gerek yok. Diğer hepsi seçili olsun. Sonra yana kaydırın uzun sürebilir ama yedegimizi aldık.
Şimdi ikinci kısım olarak telefonda wipe kısmına girin. Ordan da gelişmiş Seçenekler var oraya girin. İlk iki senecegi ve birde üçüncü sırada data ve system seçeneği olacak. Toplam 4 seçili olacak. Burda dikkat etmeniz gereken nokta internal storage seçili olmasın. Bu cihazinizin dahili hafızası. Bunu seçersek yedek silinir. Bu seçenek genelde romlar arası geçiş yaparken kullanılır. Biz eu romun kendi içinde geçiş yaptığımız için problem yok.
Wipe kısmında ilk 2 seçenek (isimlerini hatırlamadigim için böyle yazıyorum), system ve data kısmını seçip temizle diyin.
Temizleme işlemi tamam ama dahili hafızamiz duruyor.
Sonra install kısmına girin rom dosyamizi bulup yükleyelim. Burası da biraz uzun sürebilir.
Daha sonra restore seveceğine girelim orda aldığımız yedek çıkar üstüne tıklayın. Aldığımız yedeğin hangi kısımları geri yüklenecek onu seçme kısmı var. Ordan sadece data kısmını seçip tamam diyelim. Sonra cihazı açın.

Oyla:

nonfold

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
Xiaomi mi mix 3
Konular
26
Hocam öncelikle back up kısmına giriyoruz. Orda herşey seçili olacak bir tek system image seçili olmasın ona gerek yok. Diğer hepsi seçili olsun. Sonra yana kaydırın uzun sürebilir ama yedegimizi aldık.
Şimdi ikinci kısım olarak telefonda wipe kısmına girin. Ordan da gelişmiş Seçenekler var oraya girin. İlk iki senecegi ve birde üçüncü sırada data ve system seçeneği olacak. Toplam 4 seçili olacak. Burda dikkat etmeniz gereken nokta internal storage seçili olmasın. Bu cihazinizin dahili hafızası. Bunu seçersek yedek silinir. Bu seçenek genelde romlar arası geçiş yaparken kullanılır. Biz eu romun kendi içinde geçiş yaptığımız için problem yok.
Wipe kısmında ilk 2 seçenek (isimlerini hatırlamadigim için böyle yazıyorum), system ve data kısmını seçip temizle diyin.
Temizleme işlemi tamam ama dahili hafızamiz duruyor.
Sonra install kısmına girin rom dosyamizi bulup yükleyelim. Burası da biraz uzun sürebilir.
Daha sonra restore seveceğine girelim orda aldığımız yedek çıkar üstüne tıklayın. Aldığımız yedeğin hangi kısımları geri yüklenecek onu seçme kısmı var. Ordan sadece data kısmını seçip tamam diyelim. Sonra cihazı açın.

eyvallah dostum denicem şimdi ama son kısımda yedek yuklemekten bahsetmişsin biz şuan temiz kurulum yapmuıyormuyuz? yedek yüklediğimde çok fazla uyumsuzluk çıkacağını duymuştum.. birde yedeği pcye atsam internal stogeyide silip tam temizlik yapsam sıkıntı mı çıkar? twrp felan mı gider?

Oyla:

TeAmo

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Oneplus 8t
Meslek
Turkcell
Konular
90
eyvallah dostum denicem şimdi ama son kısımda yedek yuklemekten bahsetmişsin biz şuan temiz kurulum yapmuıyormuyuz? yedek yüklediğimde çok fazla uyumsuzluk çıkacağını duymuştum.. birde yedeği pcye atsam internal stogeyide silip tam temizlik yapsam sıkıntı mı çıkar? twrp felan mı gider?
Pc ye atmana gerek yok. Eu rom lar arasında geçiş yaptığın için gerek yok internal storage i silmene. Ben o şekilde geçiş yaptım bir çok kez stabil den beta ya geçince hata vermiyor. Bug olmuyor. Genelde sorunlar beta dan stabile geçerken oluyor. Sen benim dediğim yöntemi dene hata alırsan temiz kurulum yap. Uğraşma diye söylüyorum ben.

Oyla:

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Format data yapmaya gerek yok.önce kurmak istediğimiz romu cihaza indirelim. İndirdikten sonra ayarlara girip mi hesabından çıkış yapalım ne olur ne olmaz diye. Sonra twrp ye girelim. Wipe/advanced wipe menüsüne girip system,data,cache,dalvik seçeneklerini işaretleyelim sadece ve alttan sağa kaydırıp wipe işlemini bitirelim. Sonra aşağıdaki back tuşuna basıp twrp nin anasayfasına girelim bu sefer install diyelim ve kurmak istediğimiz romu seçip kuralım. Kurulum bittikten sonra sol altta wipe dalvik cache kısmına tıklayıp ondan sonra da reboot system diyelim. Cihazdaki resim video şarkı türkü silinmez sadece programlar silinir.

Oyla:
Üst Alt