Mod MIUI camera uygulamasını AOSP romlarda kullanma

yakup1349

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yakup
Cihazım
Mi Note 10 lite
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
45
Merhaba arkdaşlar bugün sizlere AOSP rom sevenler için MIUI camera uygulamasını AOSP romlarda nasıl kullanabilirsiniz ondan bahsedeceğim
öncelikle bu port camera uygulamasını geliştiren ekip anx camera ekibi ve bildiğiniz gibi her cihaz için destek sağlayamıyorlar ve bizim cihaz içinde resmi bir destekleri yok
bizde anx ekibinin resmi destek verdiği POCO X3 cihazının camera uygulamasını Mİ note 10 lite cihazına portladık ve AOSP romlarda çalıştırmayı başardık hemen hemen her özelik ve camera çalışıyor ve anx ekibinin extra geliştidiği özelliklerde çalışıyor şimdi gelelim kurulum kısmına

GEREKENLER
1-Cihazımızda yüklü AOSP rom
2-Magisk maneger
3-Alt kısımda verdiğim dosyaları indirip cihazınıza atmak
EK BİLGİ: Cihazımız için son çıkan bazı romlar da son dönemde geliştirmiş olduğumuz romlara entegre ediyoruz bu sebep ile bazı romlarda (Genellikle son güncel yapılar) anxcamera 2.2 sürümü çalışmıyor eğer böyle bir durum ile karşı karşıya gelirseniz 2.2 sürümünü kaldırıp 1.5 sürümü ile devam edebilirsiniz 1.5 sürümü tamamen her romda çalışmaktadır ek olarak 2.3 sürümü ilede deniyebilirsiniz ama bazı sorunları olabilir tafsiyem 2.2 sürümü çalışmaz ise 1.5 sürümünü gönül rahıtlığı ile kullabilirsiniz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KURULUM ADIMLARI
1-kurulum kısmı oldukça basit lütfen adım adım ilerleyiniz
2-Magisk manager uygulamasını açın
3-Uygulama açtıktan sonra modüller kısmından dahili depolama kısmını açıp anxcamera 1.5 sürümünü seçip kurunuz
4-kurulum işlemi bittikten sonra cihazınızı yeniden başlatıp açınız
5-sonrasında tekrar magisk uygulamasını açıp bu sefer anx camera 2.2 sürümünü kurup yeniden başlatın.
6-eğer 2.2 sürümü sorunlu ise tekrardan hiçbirşeyi ellemeyip magisk uygulamasından 2.3 sürümünü kurunuz ve yeniden başlatınız
7-eğer anxcamera 2.3 sürümüde sorunlu ise Magiskden modülü kaldırıp cihazı yeniden başlatın ve tekrardan magisk uygulamasını açıp 1.5 sürümünü kurup yolunuza devam edebilirsiniz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bütün bunları yaparken bir beğeni ve yorum atmayı unutmayınız bu beni mutlu edecektir. :)
ANXCAMERA 1.5:
ANXCAMERA 2.2:
ANXCAMERA 2.3

ceka16

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
celal
Cihazım
mi 13 ultra
Konular
8
Teşekkürler

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
IT Uzmanı
Konular
13
Türkçe mi bu sürümler ?
Bir de miui için kursak sıkıntı olur mu acaba ?

yakup1349

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yakup
Cihazım
Mi Note 10 lite
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
45
Türkçe mi bu sürümler ?
Bir de miui için kursak sıkıntı olur mu acaba
Uygulama dili ingilizce şuan için, mıuı için de malasef denemedim ama denenebilinir herşeye rağmen yedek almayı unutmayın :)

KURTOGLU-

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zekeriya
Cihazım
Note 9 Pro
Meslek
Tekniker
Konular
42
Miui orjinal kamerası değil bu hocam. Anx Camera bu. Custom romlarda anx camera, orjinal kameradan daha iyi olduğu için kullanılıyor. Bunun haricinde zaten orjinal kamera magisk modülü olarak yüklenmez. :)
Xiami miui camerasının orjinali bu :

solanercan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ercan solan
Cihazım
note 9
Konular
5
KURTOGLU- Tamam işte bu miui orjinal kamera uygulaması aosp romlarda çalışmaz. Miui framework vb libaryleri gerekir. Bu kamera uygulamasını miui olmayan romlarda kullanmak için geliştiriciler uygulamayı Portlamışlar ve adına da anx demişler. Arkadaşta bunu anlatmış zaten ilk mesajda.
Konuyu anlamadan altına link verip uygulama atmanız hoş olmamış.
Kaldıki sizin dolby konusunda aynısını yapmışlardı ve sizin konuyu berbat etmişlerdi.

KURTOGLU-

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zekeriya
Cihazım
Note 9 Pro
Meslek
Tekniker
Konular
42
KURTOGLU- Tamam işte bu miui orjinal kamera uygulaması aosp romlarda çalışmaz. Miui framework vb libaryleri gerekir. Bu kamera uygulamasını miui olmayan romlarda kullanmak için geliştiriciler uygulamayı Portlamışlar ve adına da anx demişler. Arkadaşta bunu anlatmış zaten ilk mesajda.
Konuyu anlamadan altına link verip uygulama atmanız hoş olmamış.
Kaldıki sizin dolby konusunda aynısını yapmışlardı ve sizin konuyu berbat etmişlerdi.
Ben konuyu okumadan yorum yapmadım ve kimseyi yanlış yönlendirmiyorum. Anx camera orjinal kameranın portlanmış hali bunu bende biliyorum fakat başlık adı altında açıklan konu yanlış bunu düzelttim. Orjinal Miui kamerası değil yani. Orjinal miui kameradan çok daha iyi zaten bunu bende biliyorum. Bilgisiz birisiymişim gibi bu denli yorum yapmanız ve sizin tavrınız bence hoş değil. Çünkü bende rom portluyorum ve bir sürü rom düzenlemem var. Bakabilirsiniz.

solanercan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ercan solan
Cihazım
note 9
Konular
5
KURTOGLU-, her mesajın altında belirtmenize gerek yok. Port yaptığınızı biliyoruz zaten. Konuyla ne alakası var.

KURTOGLU-

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zekeriya
Cihazım
Note 9 Pro
Meslek
Tekniker
Konular
42
KURTOGLU-, her mesajın altında belirtmenize gerek yok. Port yaptığınızı biliyoruz zaten. Konuyla ne alakası var.
Bilgisiz olmadığımı belirtmek için yazdım, ayrıca hiç bir mesajın altında ben PORT ROM YAPTIM gibi cümlelerim yer almıyor. İlk defa yazdım bunu. Ayrıca ortada portlanan bir şey yok. Dosyayı indirip baktım. Emeğinize saygım sonsuz, çalışıyorda olabilir fakat ben portlandığını görmüyorum çünkü cihaz kamerayı poco x3 olarak görüyor buyrun kanıtları :

description=Miui Camera (ANX 190+) for Poco X3.
ro.product.device=surya
ro.product.name=surya
ro.product.vendor.device=surya
ro.product.system.device=surya
ro.product.system.name=surya

Portlanmış olsa bu kısımlarda toco yazar. Üst kısmı söylemiyorum bile.

Son düzenleme:
Üst Alt