İnceleme MIUI 9 8.1.4 Global Beta ROM Güncelleme Özetleri

• Konbuyu başlatan Lopus
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 46
  • Görüntüleme 9K

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
''Yazılım stabilitesi ile alakalı değil; Kamera Yazılımı ile alakalı.'' ben zaten genelden bahsediyorum yazılımsal sıkıntı var mı xiaomi de var sadece kamera değil bence..yalnızca onu örnek göstermiştim :?

Hocam o şekilde belirtmemişsiniz ama o mesajınızda; bende belirttiğiniz kısım için yanıt vermiştim. Yazılımsal sorunlar halen var Miui Arayüzünde, zaten bunu kimse inkar edemez. Bir sorunu çözerken Arayüze yeni bir özellik ekleniyor; sonra bunun sorunları ile uğraşıyoruz. Neyseki yeni özellikler geliyorda, ufak tefek sorunları gözardı edebiliyoruz bu şekilde.

dalileon

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi5 Pro
Meslek
Front-End Developer & Web Design Expert
Konular
7
Sizin Bahsettiğiniz Kamera Performansı; Yazılım stabilitesi ile alakalı değil; Kamera Yazılımı ile alakalı. Sony Cihazları da genel olarak Stabildir ama; Kamera Performansları Diğer cihazlara göre daha kötüydü (Geçtiğimiz yıla kadar). O zaman bu durumun da Sony cihazlarını da Stabillikten çıkartması lazım...

Araya girip ben de şu soruyu sorayım. Mi 6 ile Mi Note 3'ün kameraları birebir aynı. Fakat nasıl oluyorda Mi Note 3'ün kamerası harikalar yaratırken biz avcumuzu yalıyoruz?

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
Mi note 3 ve mi6 sahibi olan iki kişi , harici bir kamera uygulaması ile test yapmadıkça bilinmeyecek gibi duruyor esas merak edilen detaylar.
[doublepost=1515345363,1515345176][/doublepost]Bende mi 5s var, stok kamera ile çektiğim ve pixel hdr ile çekilmiş resimler aradındaki farkı ilk bakışta anlarsınız. Algoritma çok fark ediyor. Optimizasyon çok önemliymiş diyor insan

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Araya girip ben de şu soruyu sorayım. Mi 6 ile Mi Note 3'ün kameraları birebir aynı. Fakat nasıl oluyorda Mi Note 3'ün kamerası harikalar yaratırken biz avcumuzu yalıyoruz?

Hocam Xiaomi Mi Note 3 Tanıtımında; Arkada Mi6 Kamera Donanımı kullanılırken; Yazılım konusunda geliştirme yapıldı diye belirtmişti Türkçe Kaynaklardan okuduğuma göre. Yani Kamera Yazılımı Konusunda daha gelişmiş Mi Note 3. Mi6'da da Kamera konusunda Global Beta ile gelişme sağlandı ama; iki cihazı yanyana koymadan aradaki farkın ne olup olmayacağını görebilmek zor olur. Karşılaştırmaları izlediğim kadarı ile de; Özellikle Pozlama konusunda Mi Note 3 daha iyi; Mi6 gibi karanlık Fotoğraf çekmiyor. Dxo Mark'ın testlerine bakınca; özellikle Fotoğraf konusunda HTC U11; Iphone 8, Google Pixel gibi cihazlardan bile daha yüksek puan almış Mi Note 3 :) Bir yanda böyle bir durum var, bir yanda da forumda Mi6 Kamerası Gündüz Fena değil; Gece rezalet deniliyor... Mi6'nın Düşük ışık Performansı bana da düşük geliyor; fakat ben rezalet olacak bir durum göremiyorum. Ya arkadaşlar S8, Mate 10 Pro gibi cihazlardan daha yüksek Kamera kalitesi bekliyor; ya da ben Düşük ışık performansını herşeye rağmen Orta segment cihazlara göre daha iyi bulduğum için önemsemiyorum bu konuyu...
[doublepost=1515347670,1515347441][/doublepost]
Mi note 3 ve mi6 sahibi olan iki kişi , harici bir kamera uygulaması ile test yapmadıkça bilinmeyecek gibi duruyor esas merak edilen detaylar.
[doublepost=1515345363,1515345176][/doublepost]Bende mi 5s var, stok kamera ile çektiğim ve pixel hdr ile çekilmiş resimler aradındaki farkı ilk bakışta anlarsınız. Algoritma çok fark ediyor. Optimizasyon çok önemliymiş diyor insan

Sadece harici değil; Dahili Miui Kamera yazılımı ile de test edilmeli hocam bence. Yani her koşulda test edilmeli ki; nedir ne değildir ortaya çıksın.

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
Evet . Katılıyorum. Direk vurmaya gerek yok. Gerçek bir test bulup YouTube dan falan bi bakmak lazım önce. Aynı şartlarda denenmesi gerekli ciddi manada. Bu kadar şikayet garip. Ya da algıda seçicilik gereği herkes kıllanmış mi 6 dan . Önünden kedi zıplasa bulanık çıkınca mi6 ya vuruyorlar.

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Evet . Katılıyorum. Direk vurmaya gerek yok. Gerçek bir test bulup YouTube dan falan bi bakmak lazım önce. Aynı şartlarda denenmesi gerekli ciddi manada. Bu kadar şikayet garip. Ya da algıda seçicilik gereği herkes kıllanmış mi 6 dan . Önünden kedi zıplasa bulanık çıkınca mi6 ya vuruyorlar.

Hocam Ben Mi6 kullanmasam anlayacağım hadi durumu da. Kendim de kullanıyorum cihazı yani. Örneğin Düşük Işıkta S7 Edge'e göre kamera performansı düşük; bu kabulüm. Ama 1800 Lira bandında Orta Segment Samsung Cihazlarının hangisinden kötü düşük ışıkta? Zaten Tüm incelemelerde; Kamera'nın Gündüz sorun çıkartmadığı; düşük ışıkta ise Amiral Gemi cihazlarından geri kaldığı fakat Orta Segment'e göre hala daha iyi Kamera kalitesi sunabildiği belirtiliyor.

Sorun ise, Mi Note 3 Kamera puanı olarak bu denli yüksek puan alabilmişken; Mi6 teste girse kaç puan alırdı? Dxo 'da Oneplus 5'in Kamera geliştirilmesine yardım ettiği için, Mi6'yı teste sokmadı. Bu sebeple ancak dediğiniz gibi yanyana getirilip denemek gerekiyor. İnternette de detaylı kıyaslama bulamadım; fakat bulduğum Videolarda da Mi Note 3 özellikle Pozlama konusunda daha iyi idi. Düşük Işık Performansı olarak ise net bir karşılaştırma bulamadım, fikir edinilebilecek.

dalileon

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi5 Pro
Meslek
Front-End Developer & Web Design Expert
Konular
7
Beta'da yeni kamera uygulaması ve arayüzü kullanılıyor. Bence de biraz iyileştirme var. Denemelerime göre eski kameradan daha iyi iş çıkarıyor ama Mi Note 3'ü de görmek lazım veya DxOMark Mi 6 için de bir camera testi yapmalı.

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
Öncelikle mi 6 nın kamerasında sorun olup olmadığını anlamak için ana menüde pixel hdr kamera paylaşım ı var. Onlardan uyan bi model ya da buna benzer bi portlu kamera ile deneyip kameranın sınırlarına bakmak lazım. Eğer güzel çekim yapmaya başlamışsa bu harici apk ile güncellenen stok sürümleri ile düzelecektir. Ama sorun aynıysa iş zor. Ben olsam denerdim. Benim mi5s de pixel hdr ve Nokia 8 camera apk var. Yetmediği zaman stok kamerası bunların uygun olanını kullanıyorum.
[doublepost=1515349307,1515349230][/doublepost]Stok kameranın çamur olduğu yerlerde pixel hdr+ , cidden çok iyi kurtarıyor.

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Beta'da yeni kamera uygulaması ve arayüzü kullanılıyor. Bence de biraz iyileştirme var. Denemelerime göre eski kameradan daha iyi iş çıkarıyor ama Mi Note 3'ü de görmek lazım veya DxOMark Mi 6 için de bir camera testi yapmalı.

Hocam Global Beta'dan önce, China Beta'lara Twrp üzerinden Bu kamera arayüzünü Flashlayarak yüklüyorduk. Fakat bir gelişim görememiştim ben. Global Beta'yı deneyince; iyileştirme olduğunu gördüm. Özellikle Düşük ışıkta Noise daha az oluşuyor genelde; fakat her zaman değil. Bazen yine eskisi gibi Noise oluştuğunu görüyorsunuz. (Oda ışığındaki denemelerimde).

Aynen hocam dediğiniz gibi ya yanyana test ya da Dxo incelemesi lazım.
[doublepost=1515349951,1515349917][/doublepost]
Öncelikle mi 6 nın kamerasında sorun olup olmadığını anlamak için ana menüde pixel hdr kamera paylaşım ı var. Onlardan uyan bi model ya da buna benzer bi portlu kamera ile deneyip kameranın sınırlarına bakmak lazım. Eğer güzel çekim yapmaya başlamışsa bu harici apk ile güncellenen stok sürümleri ile düzelecektir. Ama sorun aynıysa iş zor. Ben olsam denerdim. Benim mi5s de pixel hdr ve Nokia 8 camera apk var. Yetmediği zaman stok kamerası bunların uygun olanını kullanıyorum.
[doublepost=1515349307,1515349230][/doublepost]Stok kameranın çamur olduğu yerlerde pixel hdr+ , cidden çok iyi kurtarıyor.

Hocam ben Kamera'dan memnun olduğum için Diğer Kamera uygulamalarını denemedim ama, dediğiniz gibi özellikle beğenmeyen arkadaşların denemesi lazım ama.

Narqotic

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mi
Cihazım
Red Note 4X
Konular
0
Selamlar Herkeze ben yeni üye oldum nasıl konu açılır onuda bulamadım. NOTE4x telefonun var.
ayarlardan Telefon hakkındaya girdiğim zaman cihaz modeli Redmi NOTE 4 görülüyor cihazın Rose Renk note4 rose rengi yok diye biliyorum ama neden note4 görünüyor anlamadım.
miui 9 Global 8.1.4 beta sürümü yüklü
bir güncelleme geldi 1.4 gb
Miui_HMNote4Xglabal_8.1.4_c7.zip şeklinde bunu indirdin yükle diyorum kapanıp açılıyor sözde yüklüyor sonra yükleme bittikten sonra şöyle bir yazı geliyor.
Güncelleme kayıtlarına Erişim izniniz yok.
Oturum açmış olduğunuz hesabın gerekli izinlere sahip olduğundan emin olun. Diye bir yazı yazıyor.
Acaba global rom atılırken note4 ünmü romunumu attılarda cihaz NOTE 4 görüyor interneti açınca cihaz note4x olduğunu anlayıp sistem bana note4x in güncellenmesini mi yolladı diye düşünüyorum ama yükleyemiyorumda banada bir yol gösteren olursa çok sevinirim konu açamadığım buradan yazdığım içinde konu sahibinden özürdiliyorum
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Üst Alt