Kullanılan rom stabil/kararlı değil illa ki hatalar olacaktır. Beta'nın amacı da budur. Bir nevi her güncellemede daha iyi daha mükemmel olmuyor. 11 saat ekran süresi aldığınız cihaz bir hafta sonra 4 saat olabilir. Beta kullanıcıları bir nevi denek ve üzerinde her türlü araştırmaları yapılıyor. o yüzden stabilite beklemeyin her türlü olumsuzluğa hazır olun. İyi yönleride olabilir yeri gelir stabil den daha performanslı çalışır yeri gelir mükemmel kullanım süresi verir.
Ben bunu kullanayım, her hafta güncelleme alsın ama herşey dört dörtlük olsun Beta romun mantığına ters. Güncelleme herşey değidir. Rom kurmak, o kadar ayar yapmak artık çok zaman ve emek isteyen mevzu. Bu yüzden artık kararlı sürüme geçtim. Kararlı yı hatasıyla doğrusuyla kabul ettim artık..
Güncelleme olayı Miui 'de kendi fikrim olumlu olumsuz özekllikleri denemek için var. Her hafta güncelleme alması o romun daha iyi olduğu ve desteğinin iyi olduğu anlamına gelmiyor. Stabil rom için Beta romcuları sürekli test edip deniyorlar, geri dönüşlerin iyi yanlarını alıyorlar. Kötü yanlar ise "Beta romlar cıvıttı" diye sitem oluyor..
Beta rom kullanıcısı kendini tester olarak görmeli bunu dikkate alarak kullanmalıdır.
Kararlı romda hata yok mu elbette var, zaten sorunsuz yazılım/rom yoktur. hataları ez seviyeye indirgenmiş rom vardır. Kararlıyı da hatasıyla kabul edip kullanmak gerek.