Son günlerde Miui 14 ile gelmesi gereken özellikler bana gelmedi diye çok fazla konu açıldığını görüyorum. Bu özellikler Çin romunda mevcut sadece, bizim kullanabilmemiz için ise şöyle bir yöntem var. Adımları dikkatlice uygularsanız kolayca yapabilirsiniz.
Yöntem sadece
Redmi ve Mi cihazlar içindir. Poco'da olmuyor.
Miui 13 veya 14'te olmanız da farketmiyor.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
1. Linkteki iki dosyayı da indirin.
2. Mıuı Launcher.apk yükleyip güncelleyin.
3. Ayarlar/telefon Hakkında/yedekleme & Geri yükleme Bölümünden yedekleme kısmına girin ve mobil cihazı seçin karşınıza gelen tüm seçeneklerden onay işaretini kaldırın diğer sistem uygulama verilerini genişleterek sadece sistem başlatıcıyı işaretleyin ve yedeklemenizi alın.
4. Dosya yöneticisinde MIUI klasörüne girdiğinizde ilk sırada backup isimli klasör bulunmakta oraya giriyoruz Allbackup dosyasına giriyoruz ve yedeklediğimiz lanucher.bak dosyasını başka bir yere taşıyoruz (eski haline dönmek için silmemenizde fayda var) benim verdiğim linkteki indirdiğiniz Sistem başlatıcı(com.miui.home).bak dosyasını buraya yapıştırıyoruz.
5. Ayarlar/telefon Hakkında/yedekleme & Geri yükleme Bölümünden geri yüklemeye girerek son aldığımız yedeği geri yüklüyoruz ve artık widgetler etkin. istediklerinizi ekranda bırakabilir istediklerinizi kaldırabilirsiniz. Pet hayvanlar oldukça güzel görünüyor
Hayırlı olsun
Dipnot: Eğer eski ana ekran görünümüne dönmek isterseniz kendi orjinal yedeğinizi aynı yöntemle geri yüklemeniz gerekmekte.