Çözüldü [MIUI 13] Pil İstatistikleri ve Ekran Süresi Problemi

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Forumda araştırdım ama net bir cevap bulamadım. Tam şarj doldurduktan sonra %40'a kadar 6-7 saat ekran sürem vardı. Sonrasında %35 düştüğünde ekran sürem 5 saate indi. %10'dan sonra da erkan sürem 4 saate kadar indi. Konuyu şu an EU kullandığım için Xiaomi.eu bölümünde açtım ama bu sorunu Stock MIUI kullananlar da yaşıyor sanırım. Çok garip. Artık ne kadar ekran süresi aldığımıza da doğru şekilde bakamıyoruz. Bunun sebebi nedir acaba? Tam olarak ne ile alakalı, tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa çok memnun olurum

Çözüm
Peki tam olarak doğru veriye ulaşmamızın bir yolu var mı hocam?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada bahsettiğiniz bu formül biraz kafamı karıştırdı. Biraz daha detaylı anlatabilir misiniz acaba?

Neyse formülü, örneği boş verin hocam :D

O bölüm şarjdan bu yana ekranı ne kadar kullandığınızı değil sadece son 24 saat içindeki ekran kullanım sürenizi gösterir.

Hocam siz kullanım süresinin sorun olmadığını söylemişsiniz, arkadaş ise kalan sürenin doğru gösterilmediğini belirtmiş, bunlar farklı şeyler. Bende şuan Miui olmadığı için ekran görüntüsü paylaşamıyorum fakat "Ayarlar - Pil" bölümünde üst kısımda mevcut şarjınız ve altında tahmini kalan süreyi belirten bir bölme var. Sizinde dediğiniz gibi cihaz dünkü ondan önceki gün ve s...

Khasimoff1

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nurlan
Cihazım
RN 10 5G
Konular
14
Forumda araştırdım ama net bir cevap bulamadım. Tam şarj doldurduktan sonra %40'a kadar 6-7 saat ekran sürem vardı. Sonrasında %35 düştüğünde ekran sürem 5 saate indi. %10'dan sonra da erkan sürem 4 saate kadar indi. Konuyu şu an EU kullandığım için Xiaomi.eu bölümünde açtım ama bu sorunu Stock MIUI kullananlar da yaşıyor sanırım. Çok garip. Artık ne kadar ekran süresi aldığımıza da doğru şekilde bakamıyoruz. Bunun sebebi nedir acaba? Tam olarak ne ile alakalı, tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa çok memnun olurum
Hocam cihazınızı ne kadar süredir kullanıyorsunuz ? Bende redmi note 7 var (3 senelik). Sizinle aynı sorunu yaşıyorum. Bu rom'la alakalı değil, aosp ve miui'da da aynı hata söz konusu. Aslında hata demek doğru olmaz batarya eskidiği için değerleri yanlış gösteriyor buda rom'un doğru ekran süresi hesablayamamasına neden oluyor büyük ihtimalle. Batarya kalibirasyonu yaparsanız düzelme ihtimali vardır belki. Ben yapmadım zaten batarya eskidiği için düzeleceğini sanmıyorum. Siz yinede deneyin isterseniz.

Bu konu yardımcı olucaktır.

Oyla:

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam cihazınızı ne kadar süredir kullanıyorsunuz ? Bende redmi note 7 var (3 senelik). Sizinle aynı sorunu yaşıyorum. Bu rom'la alakalı değil, aosp ve miui'da da aynı hata söz konusu. Aslında hata demek doğru olmaz batarya eskidiği için değerleri yanlış gösteriyor buda rom'un doğru ekran süresi hesablayamamasına neden oluyor büyük ihtimalle. Batarya kalibirasyonu yaparsanız düzelme ihtimali vardır belki. Ben yapmadım zaten batarya eskidiği için düzeleceğini sanmıyorum. Siz yinede deneyin isterseniz.

Bu konu yardımcı olucaktır.
Hocam Redmi Note 10 Pro kullanıyorum yurtdışı. Daha alalı 1 ay oldu sıfır. Yani garip geliyor bana. Sıfır telefonun bataryası nasıl eskiyebilir ki 1 ayda? Öyle yorucu işlemler de yapmıyorum cihazda

Oyla:

Khasimoff1

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nurlan
Cihazım
RN 10 5G
Konular
14
Hocam Redmi Note 10 Pro kullanıyorum yurtdışı. Daha alalı 1 ay oldu sıfır. Yani garip geliyor bana. Sıfır telefonun bataryası nasıl eskiyebilir ki 1 ayda? Öyle yorucu işlemler de yapıyorum cihazda
Hocam işte bu yüzden sordum ne kadar süredir kullanıyorsunuz diye. Sizin sorununuz pil'le alakalı değil. Peki rom'u kuralı ne kadar oldu ?

Oyla:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Bu bir sorun değil. O bölüm son 24 saat içindeki kullanımınızı gösterir.

Yani dün saat 15-19 arasında 4 saat ekranı açık tuttuysanız ve ondan sonra telefona hiç dokunmadıysanız bugün saat 17'de iki saat, 18'de baktığınızda 1 saat kullanım görürsünüz.

Oyla:

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Yani şöyle söyleyeyim, 1,5 günden biraz fazla süredir şarja hiç takmadım şarjı rahat 8 buçuk 9 saat falan gitmiştir çünkü daha %40 da 7 saat civarındaydı ekran sürem ama baktığımda 4 buçuk saat gösteriyodu %1'de iken

Oyla:

Khasimoff1

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nurlan
Cihazım
RN 10 5G
Konular
14
Sanırım 3 gün oldu
Biraz daha zaman verin hocam. Daha yeni geçiş yapmışsınız. Doğru değerler ala bilmek için sistem sizin günlük kullanım istatistiklerinizi toplamalı. Zaten kurulumdan sonrakı ilk gün güncellemeler, gerekli uygulamalar falan indirmek pili baya tüketmiştir (bunu hergün yapmayacağınız için sistem yanlış hesaplamıştır) 2 gündür kullandığınız bir romdan doğru değerler almayı beklemeyin. En az 4-5 gün süre verin

Oyla:

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44

Yani dün saat 15-19 arasında 4 saat ekranı açık tuttuysanız ve ondan sonra telefona hiç dokunmadıysanız bugün saat 17'de iki saat, 18'de baktığınızda 1 saat kullanım görürsünüz.
Peki tam olarak doğru veriye ulaşmamızın bir yolu var mı hocam?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada bahsettiğiniz bu formül biraz kafamı karıştırdı. Biraz daha detaylı anlatabilir misiniz acaba?

Oyla:

Khasimoff1

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nurlan
Cihazım
RN 10 5G
Konular
14

Hocam siz kullanım süresinin sorun olmadığını söylemişsiniz, arkadaş ise kalan sürenin doğru gösterilmediğini belirtmiş, bunlar farklı şeyler. Bende şuan Miui olmadığı için ekran görüntüsü paylaşamıyorum fakat "Ayarlar - Pil" bölümünde üst kısımda mevcut şarjınız ve altında tahmini kalan süreyi belirten bir bölme var. Sizinde dediğiniz gibi cihaz dünkü ondan önceki gün ve s. kullanım verilerini toplar ve bunları karşılaştırarak kalan süre için ortalama bir değer belirler. Bu veriler sizin cihazınızda günlük yaptığınız işlemlerdir (hangi uygulamada ne kadar vakit geçirdiğiniz, uyku zamanınız ve s.). 3 gündür kurulan bir romu tam anlamıyla kullanmış olmazsınız (Günlük kullanımdan bahsediyorum) Bu yüzden cihaz yanlış değerler göstermiş. En az 4-5 gün sonra bu değerler normale dönecek, 2-3 hafta sonra ise doğruya yakın bir değer sunacaktır.

Oyla:
Üst Alt