Rom [Miui 12][Port][Closed Beta]Redmi Note 8(20/04/28)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Hocam cihaz açıkken Sd carta aktarıp cikarttim ben sonrada sd carttan yükledim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam tam çözemedim Gsi romları ben yeni öğrenmeye başladım gsi romları bildim kadariyla sistemler baz alınarak her cihaza kurulan rom diye biliyorum ve A ve Ab seçenekleri var tam bilmiyorum bunlari

Hocam sizde sd kart var ama mesela bende yok giggle~~ Yani dosyayı atamam adb komutu olmadan.

Gsi romlarda a ve ab farkı şu. Yeni çıkan tüm cihazlar artık ab ye göre yapılıyor. Ab dediğimiz de slot diye tabir ettiğimiz özellikle google ve android one cihazlarında kullanılıyor. Bu cihazlarda a ve b bölümü tam kullanılsa da bizim cihazlarda tek bölüm kullanıyor. Yinede destek bakımından biz de ab gsi romlarını kurabiliyoruz. Eski cihazımız olsa idi ab değil sadece a olcaktı.

Gsi sistem imajlarında sistemin çalışması gereken dosyalar vardır. İçlerinde telefona özel driver dediğim dosyalar yoktur. Kamera,ses kartı, işlemci vb. Fakat örneğin note 8 ekran damla çentiği. Yada ekran kenarları tam oval. Bunlar gibi bölümler sistem dosyalarının içinde de dosyalar mevcut. Ekranında oval olmayan gsi rom yüklerseniz bizim cihazımızda batarya simgesi görünmez dışarı taşar.

Neyse elimizden geldiği kadar kısaca anlatmaya çalıştım.

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Hocam sizde sd kart var ama mesela bende yok giggle~~ Yani dosyayı atamam adb komutu olmadan.

Gsi romlarda a ve ab farkı şu. Yeni çıkan tüm cihazlar artık ab ye göre yapılıyor. Ab dediğimiz de slot diye tabir ettiğimiz özellikle google ve android one cihazlarında kullanılıyor. Bu cihazlarda a ve b bölümü tam kullanılsa da bizim cihazlarda tek bölüm kullanıyor. Yinede destek bakımından biz de ab gsi romlarını kurabiliyoruz. Eski cihazımız olsa idi ab değil sadece a olcaktı.

Gsi sistem imajlarında sistemin çalışması gereken dosyalar vardır. İçlerinde telefona özel driver dediğim dosyalar yoktur. Kamera,ses kartı, işlemci vb. Fakat örneğin note 8 ekran damla çentiği. Yada ekran kenarları tam oval. Bunlar gibi bölümler sistem dosyalarının içinde de dosyalar mevcut. Ekranında oval olmayan gsi rom yüklerseniz bizim cihazımızda batarya simgesi görünmez dışarı taşar.

Son satırda söylediğiniz gibi olmuş zaten hocam giggle~~

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125

Teşekkürler hocam anlatım için forumda Gsi Romlarla ilgili rehber konu bulamadım bu arada adb komutuyla dosya atmayi bilmiyorum hocam

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Teşekkürler hocam anlatım için forumda Gsi Romlarla ilgili rehber konu bulamadım bu arada adb komutuyla dosya atmayi bilmiyorum hocam
Ben de şuan gsi rom kullanıyorum ve Türkçe kaynak sıkıntısı var. Mecbur İngilizce kaynaklardan öğrendim

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
Ben de şuan gsi rom kullanıyorum ve Türkçe kaynak sıkıntısı var. Mecbur İngilizce kaynaklardan öğrendim
Bu konudan bazi bölümleri Türkçe yapabilirsiniz hocam

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Bu konudan bazi bölümleri Türkçe yapabilirsiniz hocam
Yok hocam ben miui 12 GSİ kullanmıyorum. crDroid kullanıyorum o da zaten Türkçe. Yükleme ve GSİ rom nedir diye araştırmak istediğimde Türkçe kaynak az demek istemiştim

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
Yok hocam ben miui 12 GSİ kullanmıyorum. crDroid kullanıyorum o da zaten Türkçe. Yükleme ve GSİ rom nedir diye araştırmak istediğimde Türkçe kaynak az demek istemiştim
Evet hocam Gsi Romlarla ilgili rehbet hazırlansa güzel olur gerçekten

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Son satırda söylediğiniz gibi olmuş zaten hocam giggle~~

Hocam uzun bir konu, bir ara vakit bulabilirsem detaylı anlatım hazırlarım

Hocam buyrun..

Önce şu dosyayı indirelim. Klasöre çıkartalım..

Daha sonra sistem.img dosyasını bu klasörün içine atalım. Daha sonra o klasörün içerisinde ki CLICK 2X yı tıklayalım. Adb açılacak, sonra aşağıdaki komutu verelim. Tabi telefonumuz da twrp açık olsun.

adb push system.img /sdcard/system.img

Bu işlem bir dakika sürer. Ve sistem imaj dosyası cihaz hafızanıza gelmiş olacak.

İsterseniz ana konuya ekleyebilirsiniz.

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
Hocam uzun bir konu, bir ara vakit bulabilirsem detaylı anlatım hazırlarım

Hocam buyrun..

Önce şu dosyayı indirelim. Klasöre çıkartalım..

Daha sonra sistem.img dosyasını bu klasörün içine atalım. Daha sonra o klasörün içerisinde ki CLICK 2X yı tıklayalım. Adb açılacak, sonra aşağıdaki komutu verelim. Tabi telefonumuz da twrp açık olsun.

adb push system.img /sdcard/system.img

Bu işlem bir dakika sürer. Ve sistem imaj dosyası cihaz hafızanıza gelmiş olacak.

İsterseniz ana konuya ekleyebilirsiniz.
Ekliycem hocam teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt