Haber MIUI 12 Ile Kameralara AI Filigran Özelliği Geldi.

MIUI 12 güncellemesine dakika dakika yaklaşıyoruz. Güncelleme Avrupa’da en son Mi 9 modelleri için yayınlandı. Kararlı sürüm için artık sayılı gün var. Buna rağmen artı özellikler eklenmeye de devam etmekte. Beta ile gelen bazı yenilikleri paylaştık. Şimdi ise Redmi ve Xiaomi akıllı telefonların kamerası için güzel bir özellik var. AI Filigran olarak duyurulan yeni özellik, fotoğraf çekimlerini renklendirecek.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Kameraya Yeni Özellik AI Filigran

Redmi ve Xiaomi akıllı telefonlarında filigran özelliği zaten kullanılan bir özellikti. Çektiğiniz fotoğrafların köşesinde filigran ile bir çekim bilgilendirmesi yapılıyordu. Bu özellik çok renkli ve işlevsel değildi.

MIUI 12 ile filigran özelliği akıllandırılıyor. AI Filigran, artık çekimlere göre filigranları otomatik olarak tanımlayabilecek. Bir nevi kameranın nesne algılama özelliği kullanılacak. Yeşil bitkiler, şehirler, sahnelere göre filigranlar otomatik olarak tanınacak ve yeni eklenecek olan 46 filigran ile eşleştirilecek.

Sahneyle eşleştirilen filigran fotoğrafa otomatik olarak eklenecek ve düzenleme yapmanıza izin verilecek. Otomatik seçim yerine manuel olarak seçim yapabileceksiniz. Filigranın konumu hakkında da değişiklikler yapabileceksiniz. Konum otomatik seçiliyor ama görsel üzerinde bu otomatik yerleşimi değiştirebilirsiniz.


Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

46 yeni filigran Çin için hazırlanmış olan özel ikonları içeriyor. Bunun dışında bir paket daha var. Bu paket ise Hindistan için hazırlanan özel bir paket. Tac Mahal gibi özel yapıların filigranları var. Özelliğin sevilmesi önemli.

AI Filigran sistemi MIUI 12 kullanıcılarını memnun ederse, marka yeni ikonlarla güncellemeler yapacak. Çin ve Hindistan için hazırlanan ikonların yanında Avrupa için de özel hazırlanmış ikonlarla tanışacağız. Biraz zamana ihtiyaç var. Bir de özelliğin kullanıcılar tarafından sevilmesi gerekiyor. Talep ne kadar artacak olursa, Xiaomi o kadar ilgi gösterecektir.

 

Bergee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berke
Cihazım
iP8 Plus&X3 NFC
Meslek
Art Designer
Yaş
26
Konum
İstanbul
Katılım
24 Şubat 2020
Konular
79
Mesajlar
904
Çözümler
1
Tepkime puanı
572
Puanları
108
Teşekkürler hocam bilgi için. Zaten bizde diyorduk filigran hazırlasında Xiaomi onları kullanalım gereksiz gereksiz özellik yahu kaçıncı yüz yoldayız Retrica gibi bu ne güldürüyor Xiaomi artık :D
 

PrCoder

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Halil
Cihazım
Redmi Note 5
Meslek
Yazılım Mühendisi
Yaş
45
Konum
Ankara
Katılım
4 Mayıs 2019
Konular
3
Mesajlar
42
Tepkime puanı
27
Puanları
18
MIUI 12 geldi ama ortada hâlâ özelleştirilmiş filigranlar yok
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt