- Adım
- Sezer
- Cihazım
- iPhone 13 256GB
- Konular
- 68
Hep F/P ürün diye bahsedilir Xiaomi için. Peki gerçekten de öyle mi?
Apple, 2013 Yılında çıkan İphone 5S'e desteğini 6 sene sonra 2019 yılında kesti. Etrafımda halen iphone 5s kullanan bir çok insan görüyorum.
Birde 2013 yılında çıkan diğer amiral gemilerine bakalım;
Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy Note 3
Sony Xperıa Z1
Lg G2
Htc One
Nokıa Lumıa 1020
Hangi biri piyasada var ve halen aktif olarak kullanılıyor merak ediyorum.
Gelelim Xiaomi'ye, 2017 yılında çıkan Mi6, 3 sene sonra 2020 yılında destek kesiliyor. Önce global betaları kapatıyor, sanırım yıl sonunda da son kararlı sürümü yayınlar.
Şimdi, İphone 5s mi f/p yoksa Mi6 mı?
Xiaomi o kadar çok model çıkarıyor ki mecburen 3 yıl önceki telefona desteği kesmek zorunda kalıyor. Şunu biliyorum ki, Mi6'yı çok sevmeme rağmen bundan sonraki telefonum xiaomi olmayacak. Bize yine iphone yolları gözüküyor. En azından 5 yıl kafam rahat olur.
Güncelleme almamasının nedeni her hafta yeni model tanıtıyor olması. (%80) F/p falan kalmadı artık. Garantisiz alıyor insanlar bir nebze daha ucuz oluyor. Benim görüşüm farklı telefon tercihi konusunda. Her zaman tercihim Android'ten yana olacak. Google Pixel düşünüyorum ama elimdeki Mix2 pert olana kadar kullanmaya devam edeceğim. AOSP romlar ile 2-3 sene daha idare eder. iPhone'lar çok güzel ama beni bu kadar kısıtlaması herşeye kapalı olması almamamın sebebi. Onu da stabil yapan bu.