Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Cihaz :
Xiaomi Redmi Note 9 Pro ( Joyeuse )
Android sürümü : 10
Yapım Tarihi : 29/03/2021
Yapımcı : Tech_karan
Rom İndirme Linki :
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
-
Kullanılacak Uygulamaların Linki :
-
-
Kurulum Aşamaları :
- OrangeFox üzerinden kurulum yapılmalıdır. (Eğer bilmiyorsanız üstte verdiğim link üzerinden indirdiğiniz OrangeFox.zip dosyasını TWRP üzerinden Flashlamanız yeterlidir.)
- TWRP / OrangeFox'a giriyoruz ve Wipe - Dalvik Art/Cache/Data.
- Flash rom
- Güncel Firmware (Redmi Note 9 Pro için Yukarıda link yer alıyor.)
- Wipe Cache
- Format Data - Yes
- Reboot System
Not : Kurulum biraz uzun sürüyor. Panik yapmayınız. Biraz bekledikten sonra kurulum ekranı gelecektir. (Vendor, Magisk, Kernel yüklemenize gerek yoktur. Magisk ve Vendor indireceğiniz dosya içerisinde yer almaktadır.)
Düzenlemeler, temalar, eklentiler ve Vendor dosyası içerisinde yer aldığı için dosya boyutu büyüktür.
Yenilikler :
- İlk Miui 12.5 tabanlı Razer Sürümü
- Android 10 / Q
- Xiaomi AB bağlantı noktasına göre yapılmıştır.
- Tüm Razer Edition ürünlerini İçerir
- Razer Duvar Kağıtları
- Yazı Tipleri ve Temalar Dahil edilmiştir
- Yeni Şarj Animasyonları eklenmiştir
- Yeni kırmızı vurgu rengi / Bildirimler ve Kontrol merkezi kısmındaki kırmızı kısımlar değiştirilebilir (Geliştirici Seçeneklerinde Değiştirilebilir)
- Yeni Miui 12.5 Güç Menüsü
- Nuked Süper Duvar Kağıtları
- Dinamik Duvar Kağıtları Eklendi
- Güvenlik ağı Geçti (Magisk Hide aksesuarlarını kullanın)
- Mi Hesabı Zirveye Taşındı (Global gibi)
- Yeni Durum Çubuğu Simgeleri
- Yeni Varsayılan Tema
- Çok daha fazlası.
NOT : NFC yoktur.
(Magisk üzerinden NFC Fix yapmaya çalıştım ama çalışmadı. Eğer bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.)
- Kendi Fikirlerimi de belirtmek isterim.
- Şarj süresi eni çok şaşırttı. Şu zamana kadar kullandığım çoğu romdan çok daha iyi. %10 şarj ile 6 saatlik bir kullanım gerçekleştirdim. Detaylar resimlerde yer alıyor.
- Şarj süresi batarya ömrünüzle de alakalıdır. Batarya sağlık durumunuzu vereceğim link üzerinden kontrol edebilirsiniz. - Link.
- Oyunların içinde yer alan reklamlar bu romdan sonra ortadan kayboldu. Belki de denk gelmedi bundan emin değilim. Geri dönüş yaparsanız sevinirim.
- Kasma, donma, takılma vs. gibi hiç bir sorunla karşılaşmadım. Gayet akıcı ve stabil şekilde çalışıyor.
- Gömülü olarak gelen çoğu uygulamalar yok. (Youtube, Xiaomi Uygulamaları, Google Uygulama ve Araçları vs.)
- Youtube, Youtube Music gömülü olarak gelmediği için Vanced Sürümlerini rahatlıkla kullanabilme imkanı var.
- İsterseniz yüklü olarak gelen bazı Xiaomi uygulamalarını da silebilirsiniz.
- Kernel vs. yüklemenizi tavsiye etmiyorum. (Agni Kernel gibi sorunlu kerneller yüklemenize gerek yoktur.)
- Ayıcalıklı Özellikler / MIUI Laboratuvar / AI Önyükleme açmanız yeterli olacaktır.
- Bazı arkadaşlar paylaşmamı çok istediği için kıramadım onları ve %100 şarj süresi ile tam kullanım yapmadan paylaştım.
Romun Videosu :
Ekran görüntüleri :