- Adım
- Murat Hak
- Cihazım
- Redmi Note 8
- Konular
- 0
12.5'u deneyimleyebilecek Global Testerların ID listesi yayınlanmış
O testerların biri benim12.5'u deneyimleyebilecek Global Testerların ID listesi yayınlanmış
bende o şanslı/bahtsız kişilerdenimO testerların biri benimFakat az önce cihaza başka bir rom yükledim. Mi Flash ile global romu yükleyip kilidi kapatırsam bir sorun olur mu acaba?
Size geldim yani otadanbende o şanslı/bahtsız kişilerdenimhocam bir fikrim yok.Bilgisi olan biri cevaplar.
Nerede açıklanmış hocam12.5'u deneyimleyebilecek Global Testerların ID listesi yayınlanmış
Mi 10 t ilk dalga deniyor. Deniz bitti hâlâ güncelleme yok.Xiaomi, MIUI 12.5'i Global olarak nihayet tanıttı. İşte güncellemeyi ilk alacak modeller.
Xiaomi, yeni arayüzü MIUI 12.5’in Global sürümünü biraz önce gerçekleştirdiği lansman ile resmen tanıttı. Daha önce Çin’de tanıtılıp beta olarak yayınlanan bu güncelleme, genel olarak sistem optimizasyonlarına odaklanıyor. Çekirdek tüketimi %20 oranlarında azaltılarak daha akıcı bir performans sunmayı vaat eden bu arayüz, aynı zamanda güç tüketimini de %15’lere kadar düşürüyor.
MIUI 12.5 Global tanıtıldı
MIUI 12.5 ile birlikte Xiaomi, telefonun CPU’sunu aşırı yoran yükü ortadan kaldırdı. Yani önceki sürümlere nazaran MIUI 12.5, hareketler ve animasyonların çalışması görevini, başka bir iş parçacığına aktardı. Bu sayede de yeni sürüm telefonlarımızda daha verimli ve akıcı bir şekilde çalışacak.
Tıpkı Çin sürümünde olduğu gibi MIUI 12.5 Global sürümde de, kullanıcıların sistem uygulamalarını kaldırmalarına izin veriliyor. Artık cihazınızda bulunmasını istemediğiniz sistem uygulamaları, sistemden kaldırabileceksiniz. Ancak bu bazı uygulamalar ile sınırlı kalacak. Yani tutup da kamera uygulamasını kaldırma gibi bir yetkiniz olmayacak.
Peki hangi uygulamaları kaldırabileceğiz?
Sınırlı olarak kaldırabileceğiniz sistem uygulamaları şöyle;
Bunları da sadece gizleyebileceksiniz
- Mi hesap makinesi
- Note uygulaması
- Hava durumu
- Pusula
- Tarayıcı
- Mi kaydedici
- Tema
- Mi Müzik
- Mi Video
- İndirmeler
- Mi Dosya yöneticisi
MIUI 12.5 Global dağıtım programı
MIUI 12.5 Global lansmanını gerçekleştiren Xiaomi, ek olarak tanıtım sonrasında güncelleme takvimini de açıkladı. İşte birinci ve ikinci dalga olarak sunulacak güncellemenin listesi;
İlk Dalga
İkinci Dalga
- Xiaomi Mi 11
- Xiaomi Mi 10 Pro
- Xiaomi Mi 10
- Xiaomi Mi 10T
- Xiaomi Mi 10T Pro
Önümüzdeki günlerde bu listeye daha fazla model eklenecektir diye umut ediyoruz.
- Mi 10 Lite 5G
- Mi 10T Lite
- Mi Note 10 Pro
- Mi Note 10
- Mi Note 10 Lite
- Redmi Note 9T
- Redmi Note 9 Pro
- Redmi Note 9S
- Redmi Note 9
- Redmi Note 8 Pro
- Redmi 9
Kaynak: Tekno İxir