Çözüldü Miui 12.5.1 Chinese Rom Twrp Hata

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Goro

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Görkem
Cihazım
RedmiNote8Pro
Konular
13
Hocam, mümkün değil. Daha demin tekrar çin romuna geçtim. Dosyaları düzgün indirip tekrar sıfırdan kurulum yapin. Onlarca kez bu yöntemle stok-çin-aosp romlar arası dolaştım.
Galiba birkaç noktayı kaçırdım. Şimdi size ne yapacağımı anlatıyorum. Doğrularsanız çok sevinirim.

1-Fastboot'a girip TWRP'yi Flashlamak.
2-System,Data,Cache ve Vendor'u wipelamak.
3-Gapps,Magisk ve Miui 12.5.1 Rom'u Installamak.
4-Advanced kısmına girip Patch System Verify'lamak.
5- O kısımdaki kutuyu tiklemek.
6-Cihazı rebootlamak. Eğer çalışmıyor ise Internal Storage'ı wipelamak.
7- Ve baştan aynı işlemleri tekrar uygulamak.

Yanlış yazdığım bir nokta varsa ki bence 6'dan sonra bütün işlemleri tekrarlamıyoruz, lütfen yazın. Tekrardan teşekkürler. Sizi de çok yordum kusuruma bakmayın.Idea~~

Goro

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Görkem
Cihazım
RedmiNote8Pro
Konular
13
Hocam, mümkün değil. Daha demin tekrar çin romuna geçtim. Dosyaları düzgün indirip tekrar sıfırdan kurulum yapin. Onlarca kez bu yöntemle stok-çin-aosp romlar arası dolaştım.
Galiba kaçırdığım bir nokta oldu. Şu anda TWRP'yi Flashladım. Gerekli yerleri Wipeladım. Şu anda Rom'u ve Magisk'i installadım ama Gapps hata veriyor. Hadi bakalım inşallah çalışır.
[automerge]1624294121[/automerge]
Konuyu kapatabilirsiniz. Cihaz harika bir şekilde çalışıyor. Bu hatada bana yardımcı olan herkese özellikle de Ironsides a çok teşekkürlerimi iletiyorum. Eğer aynı sıkıntıyı yaşıyorsanız ve benim gibi acemi iseniz konuya bakıp destek alabilirsiniz. İyi günlerde kalın. <3

Son düzenleme:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X3Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Galiba kaçırdığım bir nokta oldu. Şu anda TWRP'yi Flashladım. Gerekli yerleri Wipeladım. Şu anda Rom'u ve Magisk'i installadım ama Gapps hata veriyor. Hadi bakalım inşallah çalışır.
[automerge]1624294121[/automerge]
Konuyu kapatabilirsiniz. Cihaz harika bir şekilde çalışıyor. Bu hatada bana yardımcı olan herkese özellikle de Ironsides a çok teşekkürlerimi iletiyorum. Eğer aynı sıkıntıyı yaşıyorsanız ve benim gibi acemi iseniz konuya bakıp destek alabilirsiniz. İyi günlerde kalın. <3

Estagfurullah hocam, beni yormadınız. Aksine bu tür yardımlar hepimizin işine yarıyor ve ben zevk alıyorum. Bu tür durumlarda biraz tedirginlik yaşadığımız için gözümüzün önündeki ufak detayları kaçırabiliyoruz. Sizinki de böyle bir durum eminim. Bir kez o detayı kendi başınıza bu tür anlatımlarla çözerseniz, bir daha asla unutmaz hatta daha belalı sorunlara hazırlıklı hale gelirsiniz. Sorunu çözmenize sevindim. Elinize sağlık

Ek bilgi; şimdi eğer yeni bir çin stabil güncellemesi gelirse, twrp yi açın, önce rom sonra magisk sonra nikgapscore kurun. Ardından yine Advanced kısmına girip Patch System Verify yapın. Bu kısımları neden yapıyoruz? Romu yüklediğimiz için system verify yine aktif oluyor. Bootloopa düşmemek için advanced menüdeki olayı yapıyor, pasif duruma alıyoruz.. Neden tekrar magisk ? Romun özünde magisk olmadığı için boot img dosyası yenileniyor. Bu yüzden magisk yapmazsanız redmi yazısında kalırsınız. Peki neden tekrar gapps yani google kuruyoruz? Kurmazsak sistem başlatıcıya entegre olmuş google uygulamalarını bulamadığı için miui yazısında kalıyorsunuz. ( En başta gapps kurmayanlar, güncellemede de gapps kurmayabilir ) O yüzden her seferinde verdiğim dosyaları kurmanız gerekiyor. Cihaz temiz çalışıyor. Magisk sürümünü yükseltelim mi? Yükseltseniz problem olmuyor lakin, güncelleme esnasında sadece magisk 21.4 çalıştığı için, root dosyaları çakışma yaşıyor olacakki yine redmide kalıyorsunuz. O yüzden bence magisk güncellemeyin.

Bir sorun olursa her zaman buradayım. highfive~~

Talebiniz üzere konu yeni mesajlara kapatılmıştır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt