Çözüldü Miui 12.5.1 Chinese Rom Twrp Hata

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Goro

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Görkem
Cihazım
RedmiNote8Pro
Konular
13
Herkese merhabalar. Bugün telefonumu 178 saat süresinin ardından unlockladım. Ve ilk iş internetteki videolardan cihazdıma TWRP yükleyim ROOTlayıp Miui 12.5.1 Chinese sürümü indirdim. Herşey çok güzel gidiyordu ki içinde Google Play olmadığını fark ettim. Zaten önceden rootladığım için Magisk uygulamasını module yüklemek üzere açtım ki benim telefonumda ki root silinmiş. 4 saattir uğraşıyorum ama ne TWRPyi tekrardan flashlayabildim ne de Rootlayabildim. Hiçbir şekilde telefona müdahele edemiyorum. Konu başlıklarını da incelemeye çalıştım ama yeterli bilgi bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
TWRP üstünden Magisk'in zip dosyasını kurmanız gerekiyor hocam. TWRP'ye erişemiyor musunuz? Yoksa flaşlasanız bile ise yaramıyor mu?

Goro

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Görkem
Cihazım
RedmiNote8Pro
Konular
13
TWRP üstünden Magisk'in zip dosyasını kurmanız gerekiyor hocam. TWRP'ye erişemiyor musunuz? Yoksa flaşlasanız bile ise yaramıyor mu?
İlk başta cevabın için çok teşekkür ederim. TWRP'yi cihaza indiremiyorum. PC'me bağladım ama recovery moda geçmiyor. Yeniden başlayıp başlayıp duruyor. Buına çözüm olarak çince TWRP'ye benzer birşey indirdim. Fotoğraf atacağım. Ama bu şeyle recovery moda girip zip'i Installladığımda cihaz yine bootloop a giriyor. Baştan romu indirmem gerekiyor. Baştan indirince de hiçbir dosyam silinmeden cihazıma ulaşabiliyorum. Yani herşey çok karışık. Yardımcı olursan veya bana yardım edebileceğin bir platform varsa (Skype, Discord, Messenger vs.) çok sevinirim.

Edit: Bir YouTube videosundan yapmıştım. Aynı yere bende girdim ama fotoğraf alamadığım için videodan fotoğraf çektim.

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X3Pro
Meslek
Mod
Konular
320
İlk başta cevabın için çok teşekkür ederim. TWRP'yi cihaza indiremiyorum. PC'me bağladım ama recovery moda geçmiyor. Yeniden başlayıp başlayıp duruyor. Buına çözüm olarak çince TWRP'ye benzer birşey indirdim. Fotoğraf atacağım. Ama bu şeyle recovery moda girip zip'i Installladığımda cihaz yine bootloop a giriyor. Baştan romu indirmem gerekiyor. Baştan indirince de hiçbir dosyam silinmeden cihazıma ulaşabiliyorum. Yani herşey çok karışık. Yardımcı olursan veya bana yardım edebileceğin bir platform varsa (Skype, Discord, Messenger vs.) çok sevinirim.

Edit: Bir YouTube videosundan yapmıştım. Aynı yere bende girdim ama fotoğraf alamadığım için videodan fotoğraf çektim.

Miui 12.5 Çin Kararlı Beta Rom 12.5.1 - Redmi Note 8 Pro - Android 11
Miui 12.5 Closed Beta Rom 21.6.16 Redmi Note 8 Pro - Android 11

Bu konuları inceleyin lütfen.
Çin romunda sadece ekte verdiğim dosyaları kullanın. Magisk her sürümü kurmayın.

Goro

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Görkem
Cihazım
RedmiNote8Pro
Konular
13

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X3Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Çok teşekkürler hemen deniyorum.<3

Rica ederim, konularda yer alan her satır önemli. Örnek; ilgili twrp ile yüklenen rom sonrası advanced menüde yer alan patch system verifyt menüsündeki tik işaretini koyarak yükleyiniz. Yapmazsanız bootloop a düşer. Olurda bootloop düşerse, sıfırdan tekrardan rom kurmaya çalışmaktansa fastboot üzerinen verifity disable komutu var, onu yaparsanız bootloopdan çıkar cihaz. Magisk ile bootloop a düşüncede boot.img dosyasını fastbootdan yüklerseniz yine bootloopdan kurtulursunuz.

Goro

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Görkem
Cihazım
RedmiNote8Pro
Konular
13
Rica ederim, konularda yer alan her satır önemli. Örnek; ilgili twrp ile yüklenen rom sonrası advanced menüde yer alan patch system verifyt menüsündeki tik işaretini koyarak yükleyiniz. Yapmazsanız bootloop a düşer. Olurda bootloop düşerse, sıfırdan tekrardan rom kurmaya çalışmaktansa fastboot üzerinen verifity disable komutu var, onu yaparsanız bootloopdan çıkar cihaz. Magisk ile bootloop a düşüncede boot.img dosyasını fastbootdan yüklerseniz yine bootloopdan kurtulursunuz.
Bir hata yaşıyorum. Cihazıma videodaki adamın dediği TWRP benzeri şeyi kurmuştum adı galiba PBRP gibi birşeydi. Ondan kurtulamıyorum. Sizin forumunuzda dediğiniz dosyaları indirdim ama yine çalışmadı. Hala bootloop'ta kalıyor. Rom'u baştan indirdiğimde cihaz açılıyor ama Rootlanmamış gözüküyor. Bu PBRP denen şeyden nasıl kurtulabilirim. Zaten orijinal TWRP olsa dediklerinizi yapacağım ama yapamıyorum.

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
buu videodakileri yaptım.
Bu arada fastboot verifity nasıl yapılıyor?

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X3Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Bir hata yaşıyorum. Cihazıma videodaki adamın dediği TWRP benzeri şeyi kurmuştum adı galiba PBRP gibi birşeydi. Ondan kurtulamıyorum. Sizin forumunuzda dediğiniz dosyaları indirdim ama yine çalışmadı. Hala bootloop'ta kalıyor. Rom'u baştan indirdiğimde cihaz açılıyor ama Rootlanmamış gözüküyor. Bu PBRP denen şeyden nasıl kurtulabilirim. Zaten orijinal TWRP olsa dediklerinizi yapacağım ama yapamıyorum.

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
buu videodakileri yaptım.
Bu arada fastboot verifity nasıl yapılıyor?

Bu twrp ile benim verdiğim aynı. Android 11 de bir tek bu twrp çalışıyor şimdilik.

Şimdi bu twrp flashlayın ve twrp açılsın. Eğer flashlayınca açılmıyorsa ;
Aşağıda verdiğim vbmeta.img dosyasını adb klasörünün içine atın. Cihazı fastboot moda alın ve şu komutu girin ;
fastboot --disable-verity flash vbmeta vbmeta.img

Şimdi bootloopdan çıkmış olmalı. Twrp ye girin ve şu adımları uygulayın.

Wipe menüsünden System,data,cache,vendor siliyoruz.
Daha sonra, İnstall bölümünden rom+magisk+gapps Yapın
Daha sonra advanced menüsünden Patch sysyem verifty tıklayın ve kurun
Ardından restart sistem diyin.
Eğer sizi sürekli twrp ye atıyorsa, format data yapmanız gerekecek. Dahili hafızada yer alan dosyalarınız silinecek.
Ardından restart sistem yapın.

Olurda android 10 lu bir roma geçmek isterseniz, aynı twrp de önce Android10 firmware güncellemesi yükleyip, ardından android 10 a uygun twrp kurmanız gerekir. Firmware kurmadan twrp değişirseniz yine bootloop a düşer. Ki yüklemedikçe sadece çin firmwaresine ait rom kurabilirsiniz. Daha sonra romu yüklersiniz. Yada direkt mi flash ile stok rom flashlarsınız.

Ekli dosyalar

• vbmeta.img
    4 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:

Goro

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Görkem
Cihazım
RedmiNote8Pro
Konular
13
Bu twrp ile benim verdiğim aynı. Android 11 de bir tek bu twrp çalışıyor şimdilik.

Şimdi bu twrp flashlayın ve twrp açılsın. Eğer flashlayınca açılmıyorsa ;
Aşağıda verdiğim vbmeta.img dosyasını adb klasörünün içine atın. Cihazı fastboot moda alın ve şu komutu girin ;
fastboot --disable-verity flash vbmeta vbmeta.img

Şimdi bootloopdan çıkmış olmalı. Twrp ye girin ve şu adımları uygulayın.

Wipe menüsünden System,data,cache,vendor siliyoruz.
Daha sonra, İnstall bölümünden rom+magisk+gapps Yapın
Daha sonra advanced menüsünden Patch sysyem verifty tıklayın ve kurun
Ardından restart sistem diyin.
Eğer sizi sürekli twrp ye atıyorsa, format data yapmanız gerekecek. Dahili hafızada yer alan dosyalarınız silinecek.
Ardından restart sistem yapın.

Olurda android 10 lu bir roma geçmek isterseniz, aynı twrp de önce Android10 firmware güncellemesi yükleyip, ardından android 10 a uygun twrp kurmanız gerekir. Firmware kurmadan twrp değişirseniz yine bootloop a düşer. Ki yüklemedikçe sadece çin firmwaresine ait rom kurabilirsiniz. Daha sonra romu yüklersiniz. Yada direkt mi flash ile stok rom flashlarsınız.
Merhaba tekrardan. Dediginiz herseyi yaptim ama cihaz hala redmi yazan ekranda kaliyor. Yani geri TWRP ekranina donmuyor. Gapps zip dosyasini Installlarken ERROR 1 veriyor.

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X3Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Merhaba tekrardan. Dediginiz herseyi yaptim ama cihaz hala redmi yazan ekranda kaliyor. Yani geri TWRP ekranina donmuyor. Gapps zip dosyasini Installlarken ERROR 1 veriyor.
Hocam, mümkün değil. Daha demin tekrar çin romuna geçtim. Dosyaları düzgün indirip tekrar sıfırdan kurulum yapin. Onlarca kez bu yöntemle stok-çin-aosp romlar arası dolaştım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt