Yardım MIUI 11.0.5.0(QFJMIXM) Güncelleme Sonrası Pil Kullanımı ve Isınma

turbox

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global ROM V11.0.5.0
Telefon Modeli
Mi 9T
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhaba herkese,Cihazım Mi 9T Türkiye garantili, bugün MIUI 11.0.5.0(QFJMIXM) global kararlı güncellemesini yaptım ve pil kullanımında bir artış fark ettim (Android 9'dan Android 10'a güncellendi). Bir de cihazda güncellemeden sonra ufak bir ısınma var (sürekli) kameraların olduğu bölümde tepeye doğru.

Ayarlardan "Pil kullanım istatistikleri" kısmına geldiğimde Android sistemi: %30 şeklinde gözüküyor. Bu durumda bir çözüm söz konusu mu arkadaşlar? Cihaz 5-6 günlük.

Ekran görüntüsü paylaşayım:

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

merttamer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi9 T 6gb 128
Meslek
Öğretmen
Konular
7
Pil performansı android 9 gibi olmayacağı kesin ama yeni güncellemenin cihaza neler kattığını görmek için bir iki hafta gözlemleyiniz. Yeni sürümlerin cihazlara adaptesi zaman alır. Isınma konusu geçici olabilir. Bende de aynı cihaz var ve oyun hiç yok. Sadece şarj olurken hafif ısınır batarya tarafı ki bu da gayet doğaldır. Çeşitli ayarlamalar ile (pil ve uygulama tasarrufu, karanlık mod, vs.) oyunsuz yine iyi ekran süreleri alabilirsiniz.

Oyla:

turbox

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Pil performansı android 9 gibi olmayacağı kesin ama yeni güncellemenin cihaza neler kattığını görmek için bir iki hafta gözlemleyiniz. Yeni sürümlerin cihazlara adaptesi zaman alır. Isınma konusu geçici olabilir. Bende de aynı cihaz var ve oyun hiç yok. Sadece şarj olurken hafif ısınır batarya tarafı ki bu da gayet doğaldır. Çeşitli ayarlamalar ile (pil ve uygulama tasarrufu, karanlık mod, vs.) oyunsuz yine iyi ekran süreleri alabilirsiniz.

Cevabınız için teşekkürler. Dediğiniz gibi sistem güncellemesinden sonra eskisi gibi olması beklenemezdi ancak bu kadar bir artış beklemiyordum açıkçası fakat gözlemlemek gerekiyor.
Şarj esnasında ısınma gayet doğal ancak güncellemenin ardından olan bu ısınma soru işareti oluşturdu sadece; bilen arkadaşlardan da yorumları alırsak iyi olacaktır.

Oyla:

merttamer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi9 T 6gb 128
Meslek
Öğretmen
Konular
7
Hayır hocam, güncellemeyi yaptım ardından normal kullanımıma devam ettim.
Hard reset şart. Kendi rocevery sinden wipe all data yapıp sıfırdan kurulum yapın. Verilenizi yedekleyin resim, müzik vs. Silinir işlem sonunda herşey. Youtube da videolar mevcut hard reset yazın çıkar, basit zaten. Yani bu dediklerimiz imei işlem görmemiş, garantili ve bootloader kilidi kapali cihazlar için sıfırlama yöntemi.

Oyla:

Ufukcan34

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ufuk
Cihazım
Xiaomi mi9t Pro
Meslek
Laborant / Barista
Konular
7
Merhaba herkese,Cihazım Mi 9T Türkiye garantili, bugün MIUI 11.0.5.0(QFJMIXM) global kararlı güncellemesini yaptım ve pil kullanımında bir artış fark ettim (Android 9'dan Android 10'a güncellendi). Bir de cihazda güncellemeden sonra ufak bir ısınma var (sürekli) kameraların olduğu bölümde tepeye doğru.

Ayarlardan "Pil kullanım istatistikleri" kısmına geldiğimde Android sistemi: %30 şeklinde gözüküyor. Bu durumda bir çözüm söz konusu mu arkadaşlar? Cihaz 5-6 günlük.

Ekran görüntüsü paylaşayım:

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Bendede bu sürüm vardı hiç memnun değildim değiştim.

Oyla:

turbox

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hard reset şart. Kendi rocevery sinden wipe all data yapıp sıfırdan kurulum yapın. Verilenizi yedekleyin resim, müzik vs. Silinir işlem sonunda herşey. Youtube da videolar mevcut hard reset yazın çıkar, basit zaten. Yani bu dediklerimiz imei işlem görmemiş, garantili ve bootloader kilidi kapali cihazlar için sıfırlama yöntemi.
Anladım. Birkaç sorum olacaktı bu işlem ile alakalı.
  1. Cihaz garanti dışına çıkar mı bu işlemle?
  2. Cihaza herhangi bir zararı var mı?
  3. Neden hard reset? Ve sadece recovery menü üzerinden yaptığımızda mı işe yarıyor?
  4. Son olarak kesinlikle bir çözüm getiriyor mu?
Bilen arkadaşlar bu soruları cevaplandırabilirse çok sevinirim.
Bendede bu sürüm vardı hiç memnun değildim değiştim.
Hard reset işlemi uygulamış mıydınız güncelleme sonrası?

Oyla:

merttamer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi9 T 6gb 128
Meslek
Öğretmen
Konular
7
  3. Neden hard reset? Ve sadece recovery menü üzerinden yaptığımızda mı işe yarıyor?

Normal, telefonu sıfırlamaya yönelik basit bir işlem hard reset. Telefona ya da garantisine yönelik zararı yok. Burdaki amaç eski sürüm dosyaların yeni sürümle çakışıp telefonda anomalilere sebep olmaması için resetleme yapilir. Tüm garantili telefonlarda güncelleme sonrasi yapılması beklenen bir işlemdir zira etkili bir işlem.
Hard Reset... (
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
)
1) Güç tuşu ile ses açma tuşunu aynı anda basılı tutun
2) mi logosu çıkınca sadece güç tuşunu bırakın ama ses açma tuşunu basılı tutun.
3) Karşınıza telefonun Main Menü dediğimiz kendi stock revovery si çıkacak.
4) Ordan Wipe All (tümünü sil) diyerek telefonu ilk açılış ekranına fabrika çıkış haline getirmiş olursunuz.

Oyla:

Ufukcan34

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ufuk
Cihazım
Xiaomi mi9t Pro
Meslek
Laborant / Barista
Konular
7

Uyguladim hocam ama takilmalar devam etti oyunlarda filan evulotion x Roma geçtim bundanda memnun değilim takilmalar var bundada. İyi araştırıp güzel bi rom a geçiş yapın bence .

Oyla:
Üst Alt