Rom [MİUİ 10 SON SURUM] Mi 8 Xiaomi.eu MIUI 10 v9.9.3 Beta ve V10.3.6.0 Kararlı Rom İndirme Bağlantısı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

XiaoMiu

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Harun
Cihazım
Oneplus 9 5G
Konular
188
Üstat birşey sormak istiyorum. Bende Mi 8 Global beta 9.6.27 var. Eu beta rom'a geçmek istiyorum. BL kilidi kapalı ama açmak için başvurdum süresi dün doldu. Henüz hiçbir şey yapmadım. Eu beta rom'a geçmek için mi flash tool üzerinden mi yoksa twrp üzerinden mi kurmam lazım.

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Twrp üzerinden hocam

MetinS

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Metin
Cihazım
Mi 8 64Gb Siyah
Konular
8
Hocam bl kilidini once acinjz ama verileri yedeklemeyi unutmayin tum hersey silinecektit
Birşey olacak korkusuyla bekliyorum telefon bana bakıyor ben telefona bakıyorum. Cesaret edipte başlayamadım.

IPersonality

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Kaan N1
Konular
3
Birşey olacak korkusuyla bekliyorum telefon bana bakıyor ben telefona bakıyorum. Cesaret edipte başlayamadım.

Hocam öncelikle merhaba. Ben önce beta eu kurdum 10 gün kullandım. Sonra eu stabile geçtim ve şuan stabili kullanıyorum. Eğer kurarken rehber konuları dikkatli okuyup uygularsanız sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Ki ben daha önce cihazımı brick yapmış bir kullanıcıyım. Eu rom yüklerken cihazınızın brick olacağını sanmıyorum. Ben global rom yüklerken brick yapmıştım. Rom kurmadan önce mutlaka usb hata ayıklama açık olmalı. Eğer bl açtıysanız sakın kapatmaya çalışmayın çünkü sadece bu işlemde bile cihaz brick olabilir.( BL konusunda yanlışsam hocalarım düzeltsinler.) Saygılar.

MetinS

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Metin
Cihazım
Mi 8 64Gb Siyah
Konular
8
Hocam öncelikle merhaba. Ben önce beta eu kurdum 10 gün kullandım. Sonra eu stabile geçtim ve şuan stabili kullanıyorum. Eğer kurarken rehber konuları dikkatli okuyup uygularsanız sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Ki ben daha önce cihazımı brick yapmış bir kullanıcıyım. Eu rom yüklerken cihazınızın brick olacağını sanmıyorum. Ben global rom yüklerken brick yapmıştım. Rom kurmadan önce mutlaka usb hata ayıklama açık olmalı. Eğer bl açtıysanız sakın kapatmaya çalışmayın çünkü sadece bu işlemde bile cihaz brick olabilir.( BL konusunda yanlışsam hocalarım düzeltsinler.) Saygılar.

Peki neden betadan stabile geçtiniz.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sevgili üstatlar yaptığım araştırmalar sonucunda aşağıdaki gibi bir iş sırası oluşturdum. Eksik yada yanlış olan birşey var mıdır?

Global Beta Rom'dan EU Beta Rom'a geçerken yapılacaklar;

1- Bootloader kilidi açık değilse açılacak
2- Geliştirici seçeneklerinden usb hata ayıklama açılacak
3- Xiaomi usb driverlar kurulacak
4- Telefon fastboot moduna alınacak
5- TWRP'nin uygun olan son sürümü kurulacak
6- Uygun olan Beta yada kararlı rom indirilecek ve telefona kopyalanacak
7- TWRP üzerinden Wipe>Advanced Wipe bölümünden Cache, Dalvik Cache, System ve Data
seçenekleri seçilerek sistem temizlenecek
8- TWRP de install dölümünden ilgili rom seçilip yükleme yapılacak
9- TWRP de Reboot bölümünden System seçilerek telefon yeniden başlatılır

IPersonality

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Kaan N1
Konular
3
Peki neden betadan stabile geçtiniz.

Stabile geçmemin tek sebebi pil performansı. Bilmiyorum belki flashladıktan sonra dalwick cash temizlemedim ondan kaynaklanmış olabilir. Buzun sıcakta erimesi gibi eriyordu pil. 10 gün bekledim belki şarj döngüsüyle düzelir diye ama düzelmedi. Stabili denemek için kurdum ve ilk açılıştan itibaren pil tüketiminden çok memnun kaldım. Eu betaya 9.7.11 ile geçtim, stabile ise 10.3.4 ile. Batarya süresi önemli değilse beta yı öneririm. Çünkü bildirim problemi stabilde devam ediyor lakin betada büyük ölçüde çözülmüş. Ayrıca betada daha fazla özelleştirme mevcut.

IPersonality

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Kaan N1
Konular
3
Metin hocam o sıralamada 6 ile 7. Maddenin yer değişmesi gerekiyor. Çünkü 7. İşlemi uyguladığında 6. daki kopyaladığın rom silinmiş olacak. Ayrıca wipe işlemi yapıldıktan sonra twrp ye reboot atman gerek yoksa pc den romu telefona kopyalayamazsın. Ama şuna dikkat reboot system değil reboot recovery.

Kadima

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Meslek
Mekatronik Müh.
Konular
11
Metin hocam o sıralamada 6 ile 7. Maddenin yer değişmesi gerekiyor. Çünkü 7. İşlemi uyguladığında 6. daki kopyaladığın rom silinmiş olacak. Ayrıca wipe işlemi yapıldıktan sonra twrp ye reboot atman gerek yoksa pc den romu telefona kopyalayamazsın. Ama şuna dikkat reboot system değil reboot recovery.

Bahsettiğiniz durum Format Data işlemi için geçerli.

MetinS

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Metin
Cihazım
Mi 8 64Gb Siyah
Konular
8
işlemleri aşağıdaki sırayla yaptım. En son install bölümünden eu beta romu seçip yüklemeyi yaptım. Yükleme bitince cihaz yeniden başladı ama yaklaşık 10dk dır Mi ekranında kaldı normal mi bu kadar beklemesi yoksa bir sorun mu var acaba

Global Beta Rom'dan EU Beta Rom'a geçerken yapılacaklar;

1- Bootloader kilidi açık değilse açılacak
2- Geliştirici seçeneklerinden usb hata ayıklama açılacak
3- Xiaomi usb driverlar kurulacak
4- Telefon fastboot moduna alınacak
5- TWRP'nin uygun olan son sürümü kurulacak
6- TWRP üzerinden Wipe>Advanced Wipe bölümünden Cache, Dalvik Cache, System ve Data
seçenekleri seçilerek sistem temizlenecek
7- Uygun olan Beta yada kararlı rom indirilecek ve telefona kopyalanacak
8- TWRP de install dölümünden ilgili rom seçilip yükleme yapılacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt