İnceleme MIUI 10 - 8.11.8 Global Beta Güncelleme Değişiklikleri (Yayınlandı)

efiltem

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zek
Cihazım
MI 8
Konular
8
efiltem

1-Cihazınız üzerinde şu an bulunan sistem ile geçiş yapamazsınız.TWRP ve Bootloader kilidiniz açık halde geçiş yapabilirsiniz.

2- Cevabı net olarak geçiş yapamazsınız güncelleyici üzerinden.

3-Hayır geçiş yapamazsınız altyapı uyumsuzluğundan dolayı geçişiniz yapılmaz.Kullandığınız şu an ki 10.0.3.0 Global Stable yapısı Android 8.1 yapısını kullandığı için cihazınız bir üst sürüme geçiş izni veremez sadece kullandığınız Rom'da güncelleme gelirse ancak mümkün olabilir. Bootloader kilidinizi açarsanız tabi ki Mi Flash ile Fastboot Rom kurulumu yapabilirsiniz.

4-Tekrar geriye dönüş yapamazsınız sürüm düşüklüğü gerçekleşmez aynı şekilde Fastboot Rom üzerinden yapabilirsiniz. Sürüm farklılıklarından dolayı kaynaklanıyor bu sorunlar biri Android 8.1 diğeri Android 9.0.

5-Şu an resmi açıklama mevcut değil. Global beta'da kullanımları başladığına göre elbette ki en kısa sürede gelecektir diye tahmin ediyorum.

Rica ederim.
İyi Forumlar.

Tekrar merhaba. Siz üç nokta ile globalden betaya geçiş yapılamayacağını söylediniz. Ama en.miui'de bugün gördüğüm bir başlıkta recovery linki paylaşılmış ve 8.9.7 sürümüne üç nokta ile geçiş yapılabileceğini fakat tekrar global stable android 9 olmadan globale geçiş yapılamayacağını söyemişler.

Aslında benim de söylediğim buydu. Android 9 olmayan 7 eylüldeki sürüme bence bizim telefon üzerinden geçiş yapabilmemiz lazım. Çünkü ikisi de 8.1 oreo tabanlı. Yanlış mıyım?

Zwilling

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Samsung S20 FE
Konular
29
S
Sarj yüzdesi güzel olmasına güzel de 47 yaşında içinde ki değeri görüp okumak zor oluyor :D azıcık daha büyük olsaydı iyiydi :)

Redmi Note 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şarj yüzdesi geçen hafta geldi, bu seferki güncelleme yüklenirken siyah ekrana da ilerleme yüzdesi gelmiş. Allah sağlık sıhhat versin angel~~

dorothy

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Swat
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
EGM
Konular
21
Gördüğüm en berbat güncelleme,şarj yüzdesi berbat olmuş

FireLife71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus Emre
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
37
Tekrar merhaba. Siz üç nokta ile globalden betaya geçiş yapılamayacağını söylediniz. Ama en.miui'de bugün gördüğüm bir başlıkta recovery linki paylaşılmış ve 8.9.7 sürümüne üç nokta ile geçiş yapılabileceğini fakat tekrar global stable android 9 olmadan globale geçiş yapılamayacağını söyemişler.

Aslında benim de söylediğim buydu. Android 9 olmayan 7 eylüldeki sürüme bence bizim telefon üzerinden geçiş yapabilmemiz lazım. Çünkü ikisi de 8.1 oreo tabanlı. Yanlış mıyım?

İndirerek Global Beta 8.9.7 güncellemesini yüklemeye çalışın Güncelleyici üzerinden alacağınız hata
Güncel olan MIUI Beta'yı indirmenizi söylemesidir test edebilirsiniz.
MIUI yapı olarak son sürümlere geçiş hakkı tanır.
Cihazınız için Global Beta Android 9.0 yapısı ile kullanılıyor.
Global Stable Rom ise Android 8.1 yapısını. İkisi arasında geçiş Güncelleyici üzerinden asla mümkün değil.
Altyapı farklılığından Fastboot Rom işlemi yapılması gerekir.
İsterseniz Linux yapısından anlıyorsanız Android 8.1 yapısının üzerine kernel yapısını değiştirmeksizin Android 9.0 yapısını ve uygulamaların kodlarını Global beta'ya entegre etmeksizin geçiş yapabileceğinize eminseniz tekrar tekrar test edebilirsiniz.

Güncelleyici üzerinden en son yayınlanan ve aynı altyapı kullanan Rom güncellemelerine izin verilir.
OTA sisteminin yapısı budur.

İyi Forumlar.

Son düzenleme:

efiltem

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zek
Cihazım
MI 8
Konular
8
Anladım. Beta 8.9.7 eski sürüm olduğu için halihazırda geçemem. Direk yeni sürümü yüklememi söyler. Yeni sürüm de android 9 olduğu için geçemiyorum.

Kısacası geçiş için mecburen fastboot lazım.

Çok teşekkürler.

FireLife71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus Emre
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
37
Anladım. Beta 8.9.7 eski sürüm olduğu için halihazırda geçemem. Direk yeni sürümü yüklememi söyler. Yeni sürüm de android 9 olduğu için geçemiyorum.

Kısacası geçiş için mecburen fastboot lazım.

Çok teşekkürler.

Evet maalesef keşke geçiş sağlansa da Fastboot Rom ile uğraşma olmasa en kısa sürede gelmesi dileğiyle Android 9.0 Global Stable'ye.

Rica ederim.

beyliceli

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ZEKİ
Cihazım
Mİ9T
Konular
75