İnceleme MIUI 10 - 8.11.8 Global Beta Güncelleme Değişiklikleri (Yayınlandı)

scream123

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
30
1.6 gb lık ne geldi acaba

scream123

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
30
o zaman biz redmi note 4 kullanıcıları içinde gelir inşallah darısı başımıza :)

macrinus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Konular
13
Bende yine sorun çıktı. Guncelleme otadan geldi. Indirdim, yeniden baslat dedim ama yükleyemedi.

Telefon mi5s

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

macrinus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Konular
13
Zipli dosyayi indirdim. Kurtarma modunda aç dedim. Twrp uzerinden yüklemeye çalıştım ama yine böyle bir hata verdi.
Nerde yanlış yapıyorum?
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

mkemik

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Discovery 1
Konular
0
Şimdi benim birkaç sorum olacak. Halihazırda mi 8 cihazımda 10.0.3.0 global kararlı sürüm mevcut. Fakat mevcut sürüm 8.1 oreo ve acilinden android 9a yükseltmem gerekiyor. Bu sebeple;

1-) 10.0.3.0 global kararlı sürümünden direk android 9 tabanlı beta 8.11.8 sürümünü yükleyebilir miyim?

2-) Birinci sorunun cevabı evetse, bu güncellemeyi recovery rom ile ayarlar/telefon hakkında/sistem güncellemesi/üç nokta üzerinden yapabilir miyim? Yoksa illa ki fastboot rom - mi flash/twrp üzerinden mi yüklemem gerekiyor?

3-) Birinci sorunun cevabı hayır ise eylül başında yayınlanan son 8.1 oreolu beta sürümünün recoverysini (zannedersem 8.9.26) yine üç nokta üzerinden yükleyip ota üzerinden 8.11.8e geçebilir miyim? Yoksa herhalukarda benim kararlıdan betaya geçmem için (betanın android 8 ya da 9 olması farketmeksizin) twrp/mi flash vs üzerinden fastboot mu atmam lazım?

4-) Velev ki bir şekilde global kararlı 10.0.3.0 oreo 8.1den android 9 tabanlı betaya geçiş yaptım diyelim. Tekrar global kararlı 10.0.3.0'a sorunsuz geçiş yapabilir miyim? Yapabilirsem üç nokta ya da fasboot üzerinden mi geçiş yapabilirim? Yoksa antirollback nedeniyle global kararlıya sadece yeni android 9 güncellemesi gelirse mi geçebilirim?

5-) sizce android 9 tabanlı mi8 global kararlı güncellemesi ne zaman gelir? Yakın zamanda gelecekse betaya geçiş yapmak mantıklı olur mu olmaz mı?

Epey arıntılı sordum çünkü brick mevzuları canımı sıkıyor. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Bir de bilgisayara bağlayıp twrp ya da miflash da kullanmak istemiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.
Hocam konuyla ilgili çok fazla bilgim yok ama tecrübemi paylaşayim. Redmi note 5 ile son güncel romlar arası yani gobal kararlı ve global beta romlari arasında üç noktadan dosyaları seçerek geçiş yapabiliyorum. Stabil ----> Beta yada Beta ---> stabil.

Bir ekleme daha yaparsam, beta rom yüklendiğinde ilk açılışta mi hesabı ile giriş yapmamı istiyor bende giriş yapıyorum ve telefon kuruluma devam ediyor. eğer mi hesabım olmasa nasil devam edecek bilmiyorum. O durumda telefon açılır mı açılmaz mi onu da bilmiyorum doğrusu.

Redmi Note 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Yalnız sözü edilen ROM'lar(Global Rom ya da Global beta) arası geçiş yapılıyor yapılmasına da telefon sıfırlandığı için yedek almakta büyük yarar var.
Bir de bazı modellerde bu geçişler yapılmıyor, en azından bazı arkadaşlardan duyduğum budur.

FireLife71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus Emre
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
37
Zipli dosyayi indirdim. Kurtarma modunda aç dedim. Twrp uzerinden yüklemeye çalıştım ama yine böyle bir hata verdi.
Nerde yanlış yapıyorum?
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Güncel TWRP ile yükleme yapmaya çalışınız ve yüklemeye çalıştığınız dosyayının eksiksiz indiniğine emin olunuz.
Hatalı veya eksik indindiğinde sorun oluşabiliyor.

mkemik

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Discovery 1
Konular
0
Yalnız sözü edilen ROM'lar(Global Rom ya da Global beta) arası geçiş yapılıyor yapılmasına da telefon sıfırlandığı için yedek almakta büyük yarar var.
Bir de bazı modellerde bu geçişler yapılmıyor, en azından bazı arkadaşlardan duyduğum budur.
Evet haklısın hocam telefon tamamen sıfırlanıyor. Belki bana denk geldi de sorun yaşamadım bilemiyorum. Bir ekleme daha yaparsam, beta rom yüklendiğinde ilk açılışta mi hesabı ile giriş yapmamı istiyor bende giriş yapıyorum ve telefon kuruluma devam ediyor. eğer mi hesabım olmasa nasil devam edecek bilmiyorum. O durumda telefon açılır mı açılmaz mi onu da bilmiyorum doğrusu.

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Evet haklısın hocam telefon tamamen sıfırlanıyor. Belki bana denk geldi de sorun yaşamadım bilemiyorum. Bir ekleme daha yaparsam, beta rom yüklendiğinde ilk açılışta mi hesabı ile giriş yapmamı istiyor bende giriş yapıyorum ve telefon kuruluma devam ediyor. eğer mi hesabım olmasa nasil devam edecek bilmiyorum. O durumda telefon açılır mı açılmaz mi onu da bilmiyorum doğrusu.

Açılmaz. ve sizi çok uğraştırır.
Bu konuyla ilgili ustaların yapacağı olumlu katkılar illa ki vardır.
Ancak, siz siz olun mi hesabınızın bilgilerini unutmayın.

Üst Alt