Yardım Mıknatıs telefonu bozuyor

• Konbuyu başlatan Setry
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 27
  • Görüntüleme 9K

Setry

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berat
Cihazım
Mi 6
Konular
59
Merhaba bi mıknatısı telefonun en altından üstüne kadar kredi kartı okutur gibi (ekranda) surukleyince telefonun ekranı kapanıyor neden
(Mi 6)

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Merhaba bi mıknatısı telefonun en altından üstüne kadar kredi kartı okutur gibi (ekranda) surukleyince telefonun ekranı kapanıyor neden
(Mi 6)
Aynı İşlemi bir kaç defa daha yapın ve kendinize yeni bir cihaz bakının....yaptığnız işlem tüm cihazın içindeki devreleri manyetik olarak olumsuz etkilemekte tabiki....

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

Oyla:

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
Ayarlar>Kilit ekranı & parola>Gelişmiş ayarlar>Akıllı kılıf modu açıksa kapatın. Ama Skorpi hocamın dediği gibi mıknatıs telefona zarar verir bilginize.

Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
(Mi 6)
lcd için olan bobinleri etkiliyor olabilir voltajı düşürüyorsa veya oynama yaptırıyordur bu nedenle kapanıyor olabilir açma kapama ekranı kapatıp açınca düzelir diye tahmin ediyorum sürekli yapmanız tavsiye etmem diger devre elemanlarına zarar verebilirsiniz bazı telefonlarda yapmaz bazılarında yapar bunun sebebi mıknatıs devre elemanına yakın mesafeden geçiyordur mi 6 da hatta bazı kullanıcılar ekran ışıgı cok az oldugu zaman telefondan çok ince bir tiz ses geliyor diyen olacaktır eski telefonlarda daha çok olurdu nokia zamanlarından bahsediyorum
[doublepost=1516189093,1516189015][/doublepost]
Ayarlar>Kilit ekranı & parola>Gelişmiş ayarlar>Akıllı kılıf modu açıksa kapatın. Ama Skorpi hocamın dediği gibi mıknatıs telefona zarar verir bilginize.
evet birde bu durum var yeni telefonlarda mıknatısa duyarlı oluyor kılıfdaki mıktanıstan dolayı

Oyla:

ertanx

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 6
Meslek
Teknisyen
Konular
48
Cihazı harici harddisk lerden bile uzak tutuyorum...

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Setry

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berat
Cihazım
Mi 6
Konular
59
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı İşlemi bir kaç defa daha yapın ve kendinize yeni bir cihaz bakının....yaptığnız işlem tüm cihazın içindeki devreleri manyetik olarak olumsuz etkilemekte tabiki....

Hocam yapmayın ya bende baktım ekran falan kapanıyor en az 5 kere yaptım ;(;(
Kamera sallamada da aynı şeyi yapmıştım
Bundan sonra garip bi şey bulunca pek oynamam :D
Teşekkürler
[doublepost=1516194891,1516194809][/doublepost]
Deniycem teşekkürler
Mıknatısa karşı öyle bi şeyim yok elimde mıknatıs vardı öyle bir baktim ekrana bi şeyler oluyor yani bilerek mıknatısla uğraşmıyorum
Teşekkürler

Oyla:

devrimseven60

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
berk
Cihazım
Oneplus 6
Meslek
Öğrenim görevlisi
Konular
133

Merhaba hocam, araç ızgarasına sabitlenen manyetik telefon tutucular hakkında yroumunuz nedir, ben kılıfla kullandığım mate 9 cihazım için sipariş ettim. Kılıf ile telefon arasını koyup öyle deneyeceğim, bunun uzun vadede zararı olur mu?

Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Merhaba hocam, araç ızgarasına sabitlenen manyetik telefon tutucular hakkında yroumunuz nedir, ben kılıfla kullandığım mate 9 cihazım için sipariş ettim. Kılıf ile telefon arasını koyup öyle deneyeceğim, bunun uzun vadede zararı olur mu?
arka kapağı alüminyum oldugu için bir miktar engelleyebilir sorun olacağını sanmıyorum ama elektronik malzemeleri mıknatıs gibi maddelerden uzak tutmak her zaman iyidir

Oyla:

devrimseven60

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
berk
Cihazım
Oneplus 6
Meslek
Öğrenim görevlisi
Konular
133
arka kapağı alüminyum oldugu için bir miktar engelleyebilir sorun olacağını sanmıyorum ama elektronik malzemeleri mıknatıs gibi maddelerden uzak tutmak her zaman iyidir
bir arkadaşım babasının iphoneunun gps'inin bozulmasını buna bağlıyor da, bende korkarak kullanmak istemiyorum :)

çok eskiden mi5de uzun süre kullandım hiçbir sorun yaşamadım

Oyla:

system

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
murat
Cihazım
Mİ 8
Meslek
Oto müzik
Konular
43
Mıknatıslı tutacaklar çok iyi değil aslında, başka altarnatifleri değerlendirmek lazım.

Oyla:
Üst Alt