Soru Migrostan aldığım Mi6 IMEI Başka Cihaza Kopyalanmış ?

raporeyiz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Önder
Cihazım
Mi5
Konular
9
Cihaz alınalı 5 gün oluyor. BL kilidini açmak için önce 9.5.6 global stable romdan, 8.4.19 global beta roma geçtim.
2 gündür global beta rom olarak sorunsuz kullanıyordum ta ki yarım saat önce şebekenin aniden gitmesine kadar.
Sonra hemen bu foruma girdim araştırdım benzer bir konu açılmış, imei sorunundan bahsedilmiş falan.
Ancak benim durumumu biraz farklı.
1- Cihazı hiç fabrika ayarlarına döndürmedim (fabrika ayalarına döndürünce imei düşme sorunu varmış)
2- Cihaz Migrostan alındı, delta garantili.

E-devletten sorgulama yapayım dedim ve şok oldum. 1. imei sağlam ve sorunsuz, ancak 2. imei başka cihaza kopyalanmış.
Sim kartımı çıakrıp diğer yuvaya taktım şu an sorun yok şebeke çekiyor. Merak ettiğim koskoca migros ve delta gibi şirketler tarafından atılan imei başka telefonlara da mı atılıyor ? Öyleyse ortada sahtekarlık dönüyor gibi.

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    62,2 KB · Görüntüleme: 47

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Ortada bi yanlışlık var hocam.imei başka cihaza kopyalandıysa 2. simkartın çalışmaması gerek

Oyla:

mahmutbk77

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Redmi note 3
Konular
15
zaman kaybetmeden değişim talebinde bulunun derim

Oyla:

raporeyiz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Önder
Cihazım
Mi5
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
"Sim kartımı çıakrıp diğer yuvaya taktım şu an sorun yok" demen bana iki simkartta da sorun olmadığını anlattı valla hocam
Yanlış anlatmış olabilirim hocam. Tek sim kart kullanıyorum ikinci yuvaya takılıydı. Kartı ilk yuvaya alınca sorun düzeldi.
Zaten ilk yuvanın imeisini e-devletten sorguladığımda "ithalat yoluyla kayıt" yazıyor.
Sorunlu yuvanın imeisini sorguladığımda "kopyalanmış imei yazıyor".
Umarım bu sağlam imei de kopyalanmaz. Başka telefonum olmadığı için değişim talebinde bulunamayacağım, deltayı arasam uzaktan bu sorunumu çözerler mi ?

Oyla:

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
kardeş 1.si cihazın imeisi fabrika ayarlarınaa çevirince uçmaz içinde çakma imei varsa oluyor o mi6da.

2.si imei klonlandıysa anında gitmez klon oldugunu nereden baktında teyit etti 15gün içinde kapancak diye mesaj gelir senin yazdıkların şuan tutarsız

mcks den imei numaralarını yazarak teyit et

mcks yi eklemisin yeni gördm onu

deltayı araman bişeyi değiştirmez belki bi ihtimal servis anakart değişimi yapar.
bence iade edin migrosa böyle böyle bi durum var diye iade almayacaklar sizde tüketici hakem heyetine basvurun ayıplı ürün oldugu için para iadesi çıkarabilirler ordan ama uzar biraz

Son düzenleme:
Oyla:

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Yanlış anlatmış olabilirim hocam. Tek sim kart kullanıyorum ikinci yuvaya takılıydı. Kartı ilk yuvaya alınca sorun düzeldi.
Zaten ilk yuvanın imeisini e-devletten sorguladığımda "ithalat yoluyla kayıt" yazıyor.
Sorunlu yuvanın imeisini sorguladığımda "kopyalanmış imei yazıyor".
Umarım bu sağlam imei de kopyalanmaz. Başka telefonum olmadığı için değişim talebinde bulunamayacağım, deltayı arasam uzaktan bu sorunumu çözerler mi ?
Hocam onları arayıp telefonum tozlandı desen bile gönderin bakalım diyecekler.hiçbir teknik servis uzaktan iş yapmaz,hele ki imei gibi bi konu hakkında, aslında senin fişinle faturanla beraber migros a gitmen ve iade etmen gerek teli.ben olsam böyle yapardım,bi hafta geçmemişse bi şansını dene derim.aslında bi imei de yeter ki ama o kadar para verdin için rahat etmiyor bilirim bu durumu

Oyla:

raporeyiz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Önder
Cihazım
Mi5
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Delta tamir için aldığı telefonların anakartını değiştiriyormuş, imei klon anakart takıyormuş şikayetleri okudum hayatta göndermem servise.
Cihazı daha yeni almıştım sevincim kursağımda kaldı düştüğümüz hallere bak lanet olsun ya. Adamlar klonlanmış imeili sıfır telefon satıyor allah belasını versin bunların...

Oyla:

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
Delta tamir için aldığı telefonların anakartını değiştiriyormuş, imei klon anakart takıyormuş şikayetleri okudum hayatta göndermem servise.
Cihazı daha yeni almıştım sevincim kursağımda kaldı düştüğümüz hallere bak lanet olsun ya. Adamlar klonlanmış imeili sıfır telefon satıyor allah belasını versin bunların...

kardeş onu migros bilerek satmıyor

yada x firması bilerek satmaz bu oalyın başına gelesinin tek sebebi bizim şu uyanık telefoncularımız adamlar rasgele imei giriyorlar imeilerin belli kombinasyonları var o kombinasyona göre içindn bi kaç rakamı değiştiriyorlar sonra böyle ugras dur

Oyla:
Üst Alt