Soru Migrostan aldığım Mi6 IMEI Başka Cihaza Kopyalanmış ?

raporeyiz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Önder
Cihazım
Mi5
Konular
9
Cihaz alınalı 5 gün oluyor. BL kilidini açmak için önce 9.5.6 global stable romdan, 8.4.19 global beta roma geçtim.
2 gündür global beta rom olarak sorunsuz kullanıyordum ta ki yarım saat önce şebekenin aniden gitmesine kadar.
Sonra hemen bu foruma girdim araştırdım benzer bir konu açılmış, imei sorunundan bahsedilmiş falan.
Ancak benim durumumu biraz farklı.
1- Cihazı hiç fabrika ayarlarına döndürmedim (fabrika ayalarına döndürünce imei düşme sorunu varmış)
2- Cihaz Migrostan alındı, delta garantili.

E-devletten sorgulama yapayım dedim ve şok oldum. 1. imei sağlam ve sorunsuz, ancak 2. imei başka cihaza kopyalanmış.
Sim kartımı çıakrıp diğer yuvaya taktım şu an sorun yok şebeke çekiyor. Merak ettiğim koskoca migros ve delta gibi şirketler tarafından atılan imei başka telefonlara da mı atılıyor ? Öyleyse ortada sahtekarlık dönüyor gibi.

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    62,2 KB · Görüntüleme: 46

raporeyiz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Önder
Cihazım
Mi5
Konular
9
kardeş onu migros bilerek satmıyor

yada x firması bilerek satmaz bu oalyın başına gelesinin tek sebebi bizim şu uyanık telefoncularımız adamlar rasgele imei giriyorlar imeilerin belli kombinasyonları var o kombinasyona göre içindn bi kaç rakamı değiştiriyorlar sonra böyle ugras dur
Milyonda bir ihtimal başımıza geldi yani :) Bu şekilde de kullanırım ama elde kalan sağlam imeinin de patlamasından korkuyorum. O da giderse külliyen ortada kalırım.

Bu arada araştırdım deltanın ithalat yoluyla getirdiği telefonlarda görülen genel problemmiş bu imei kopyalanma durumu. Şüphelenmemek elde değil.

Oyla:

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
Milyonda bir ihtimal başımıza geldi yani :) Bu şekilde de kullanırım ama elde kalan sağlam imeinin de patlamasından korkuyorum. O da giderse külliyen ortada kalırım.

Bu arada araştırdım deltanın ithalat yoluyla getirdiği telefonlarda görülen genel problemmiş bu imei kopyalanma durumu. Şüphelenmemek elde değil.

hocam sen nerden araştırdn onu ne alaka yani öyle bişey yoktur kim sallamışsa iyi sallamış o lafı ithalat yoluyla gelme bi cihazın imeisi klonlanıyor diye genel bi problem denilebilirmi yane alakasız bişey sizin bu dediğiniz anck şöyle olur bir dükkan cihazı alır atıyorum dogubankda bisürü telefoncu var bunların içinde meshur olanlarda var rasgele magaza olanlarda var imeileri tutar telefoncuya satar ki telefoncuda salak degil düşecegini bile bile imei yi bu şekilde almaz müşteri gelir en son dükkanı basına yıkar.

bu olay tamamen sallama imei kullanan telefoncularla alakalı bir durum çünkü bazı servisler 4g li bi imei olmadan çalışmıyor
mesela türkcell tv

Oyla:

mstuyr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mstuyr
Cihazım
mi5
Konular
5
Kardeş kutu üzerindeki imeiller ile cihaz iç imeiller aynımı bir kontrol ediniz. Anlattıklarınıza bakılırsa sim2 imei problemli gözüküyor. Kutu üzerinde yazan imei farklı ise değişim değil para iadesi talep edin, cihazı servise gönderirseniz muhtemelen problemi iki imei değiştirerek veya anakart değiştirerek çözeceklerdir. Bu arada cihaz unlock olmalı, Siz mi açtınız, aldığınızda açıkmıydı...

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Olay çok karışmış... İnanılmaz yanlış bilgiler var konu içerisinde...

Öncelikle IMEI numarası migros, teknosa, hepsiburada, gittigidiyor gibi bir satıcının ya da delta, KVK gibi bir teknik servis firmasının veya her hangi bir ithalatçı/distribütörün telefonunuza yüklediği bir numara değildir. Cihazın üreticisi tarafından uluslararası kurumlardan onayı alınarak yüklenir, her cihazın benzersiz kimliğini oluşturur ve değiştirilmesi tüm dünyada yasa dışıdır. Dolayısıyla IMEI numaranızın başka cihazlara kopyalanmış olması durumu tamir değil, suç duyurusu gerektiren bir durumdur. Bu nedenle alacağınız tedbir cihazınız arızalanmış gibi değil hırsızlığa uğramışsınız şeklinde olmalıdır.

Siz savcılığa IMEI'nizin çalındığına dair suç duyurusunda bulunacaksınız, BTK IMEI'nin sizin cihazınıza ait olduğunu tespit edecek ve bu IMEI'nin sadece sizin cihazınızda sizin SIM kartınızla kullanılmasını sağlayarak kullanıma açacak. Kopyalayan hırsızlar için ise gerekli işlemler yapılacaktır. Yani servise göndereyim yeniden IMEI yazsınlar diyemezsiniz. Servis IMEI yazamaz çünkü bu işlem yasa dışıdır. Diğer yandan iade etmek isterseniz de iade talebiniz kabul görmeyecektir çünkü cihazınızın kimliği çalınmış ve bu kimliği gizli tutma sorumluluğu satış sonrası satıcıda değil kullanıcıdadır.

Diğer yandan söyle bir cümle kurulmuş. "Bu arada araştırdım deltanın ithalat yoluyla getirdiği telefonlarda görülen genel problemmiş bu imei kopyalanma durumu" her yerden hatalı bir cümle... Delta ithalat yapmaz sadece yetkili servis firmasıdır. IMEI'leri ithalatçılar ya da servisler yazmaz üretici tarafından verilir. Bu IMEI'ler BTK tarafından kayıt altına alınarak kullanıma açılır. vs. Özetle araştırdığınız yer her neresiyse bir daha oradan araştırma yapmayın, hatalı bilgi mağduru olmayın :)

Oyla:
Üst Alt