Yardım Migros mi 8 kamera lens tozu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

furkanclk97

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
Mi8
Konular
5
Migrosdan mi 8 aldim ve 4.gün arka kameranin üst lensinde toz olduğunu farkettim ve garantiye gönderdim telefonun içinin açılmayacağını söylediler 30gün altinda olduğu için. Ben iade veya değişim istedim ve beni aradıklarında telefonun kamera lensini temizlediklerini söylediler kameranin camini çıkarıp temizledik dediler böyle birşey mümkün değil ama inanmadim telefon elime ulaştığında üst lensin temizlenmemiş olup alt lensinde tozlandigini farkettim değişim veya iade istiyorum nasil bir yol izleyebilirim yardımcı olur musunuz? Telefon ritzy garantili. :(((

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bersan1

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
B. Muhammed
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Konular
3
Direkt elden alışverişlerde 14 günde geri iade işlemi kesin değil.
İnternet üzeri alışverişlerde alışveriş sitesi kurallarına göre 14 gün içerisinde iade hakkı var ama telefona sim takılınca telefon ikinci el olur. Bu da geri iadeyi zorlaştırır.
Geri iade için cihazın ayıplı olması lazım yoksa öyle her önüne gelen ürünü geri iade etmek kolay değil :)
Toz ayıplı ürüne girer mi siz düşünün :)

Çözüm yolu ise; iade değil onarım hakkını kullanmak. Basit bir toz. Açıp temizleyip kapatacaklar.

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam kullanımı engelleyen bir durum olursa ürün ayıplı olur. 6502 sayılı kanun 8.madde "... Tüketicinin makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran... ...mallar da ayıplı kabul edilir." Sizce bu durum kameradan beklenen faydayı azaltıyor mu? ;)

Oyla:

0quz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuz
Cihazım
Mi 8
Konular
2
bu sorun hiç hepsiburada da satılan global cihazlarda oldu mu sorunu yaşayan arkadaşlar herkes cihazı migrosdan mı satın aldı ? çünkü ne zaman mi 8 konusuna baksam hep migrosdan alınan cihazlarda saçma sapan sorunlar arızalar çıkıyor

Oyla:

zaferkahraman

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Zafer Kahram
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Konular
4
bu sorun hiç hepsiburada da satılan global cihazlarda oldu mu sorunu yaşayan arkadaşlar herkes cihazı migrosdan mı satın aldı ? çünkü ne zaman mi 8 konusuna baksam hep migrosdan alınan cihazlarda saçma sapan sorunlar arızalar çıkıyor
benim bir abi de migrostan aldı. 3. gün sonra elime aldım telefonu baktım ki lensinde toz var. Hiç bir şey demedim ona takmasın kafasına diye. farketmemiş bile. çok garip ki migrostan alınan tüm cihazlarda sıkıntı var.

Oyla:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
benim bir abi de migrostan aldı. 3. gün sonra elime aldım telefonu baktım ki lensinde toz var. Hiç bir şey demedim ona takmasın kafasına diye. farketmemiş bile. çok garip ki migrostan alınan tüm cihazlarda sıkıntı var.
Migrosta satılan Xiaomi modellerini İdeal Seçim adındaki ithalatçı getiriyormuş... Daha önce bu ithalatçının adını "refurbished" ne demektir diye aratırken duymuştum. Yurtdışında iade edilen, garantiden yenilenen sorunlu cihazların toplanıp yeniden satılmasına refurbished deniyor ve bu ithalatçı genellikle bu tarz cihazları ucuza alıp yurtiçinde pahalıya satıyor. Pek çok sorunlu Samsung, Apple da ideal seçim marifeti diye duydum. Şimdi de Xiaomi'ye el atmış ama ideal seçim diye araştıran almayacağı için Migros gibi bir firma üzerinden satılıyormuş.

Migros'tan alınan cihazlarda bu kadar sorun olması hiç aklıma yatmıyordu ama bu ideal seçim olayını duyunca tüm taşlar yerine oturdu. Ben Migros'a müşteri şikayeti olarak bildirdim. Tavsiyem sizler de bildirin ve ideal seçimle çalışmayı bırakmadığı sürece Migros'tan Xiaomi almayın. O kadar para veriyoruz sonuçta 100-200 fazla olsun, sağlam olsun... Göz göre göre lades dememek lazım.

Bu mesajımı daha önce ekran parlaması olan Mi8'ler konusunda yazmıştım... Sadece lens değil pek çok farklı Mi8 sorunu da hep Migros daha doğrusu İdeal Seçim cihazlarında oluyor. Diğer mağazalardan alınan cihazlarda sorun çıkma olasılığı çok çok daha düşük.

Oyla:

zaferkahraman

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Zafer Kahram
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Konular
4
Migrosta satılan Xiaomi modellerini İdeal Seçim adındaki ithalatçı getiriyormuş... Daha önce bu ithalatçının adını "refurbished" ne demektir diye aratırken duymuştum. Yurtdışında iade edilen, garantiden yenilenen sorunlu cihazların toplanıp yeniden satılmasına refurbished deniyor ve bu ithalatçı genellikle bu tarz cihazları ucuza alıp yurtiçinde pahalıya satıyor. Pek çok sorunlu Samsung, Apple da ideal seçim marifeti diye duydum. Şimdi de Xiaomi'ye el atmış ama ideal seçim diye araştıran almayacağı için Migros gibi bir firma üzerinden satılıyormuş.

Migros'tan alınan cihazlarda bu kadar sorun olması hiç aklıma yatmıyordu ama bu ideal seçim olayını duyunca tüm taşlar yerine oturdu. Ben Migros'a müşteri şikayeti olarak bildirdim. Tavsiyem sizler de bildirin ve ideal seçimle çalışmayı bırakmadığı sürece Migros'tan Xiaomi almayın. O kadar para veriyoruz sonuçta 100-200 fazla olsun, sağlam olsun... Göz göre göre lades dememek lazım.

Bu mesajımı daha önce ekran parlaması olan Mi8'ler konusunda yazmıştım... Sadece lens değil pek çok farklı Mi8 sorunu da hep Migros daha doğrusu İdeal Seçim cihazlarında oluyor. Diğer mağazalardan alınan cihazlarda sorun çıkma olasılığı çok çok daha düşük.
Evet hatırladım mesajınızı okumuştum. Ben bildiğim yerden alırım 10 senedir bir abi var kadıköy de ondan alırım her telefonumu. iki kuruş fazla verir sağlam iş yaparım her zaman. kafası rahat oluyor insanın.

Oyla:

By.TRabZonLu™

[☾★ ] ɑվվılժıՀ
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oflu
Cihazım
iPhone 15 Pro M
Konular
498
Toz olayı benim cihazda da var fakat dikkatli bakınca toz olmadığı anlaşılıyor. Birer görüntü ekleyerek kontrol edelim. Toz olan lensin normal fotoğraf çekmemesi gerekiyor.

Oyla:

TeAmo

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Oneplus 8t
Meslek
Turkcell
Konular
90
Kamera lens olayına çözüm getiren varsa bende takipteyim. Arka kapağı açmadan açılabilir mi lens fikri olan var mı

Oyla:

By.TRabZonLu™

[☾★ ] ɑվվılժıՀ
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oflu
Cihazım
iPhone 15 Pro M
Konular
498
Oyla:

AyazZz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayaz Gürbüz
Cihazım
Xiaomi MIX 2
Konular
12
ben de mix2 var toz göremedim migrostan aldıydık 3 ay önce çok mutlu oldum toz görmeyince :D bir önlem alınabilir mi yardımcı olursanız sevinirim abiler :)

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt