Soru mi9t pro mu k20 pro mu ?

hunter1907

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
utku
Cihazım
K20 Pro
Konular
2
Arkadaşlar foruma az göz gezdirdim de yok global rom çin rom k20 yi mi 9t olarak görme mi 9t yi k20 olarak görme falan bir ton kafa karıştırıcı bilgi var bana kesin ve net olarak
Mi 9T Pro mu yoksa K20 Pro mu daha iyi hangisi beni uğraştırmaz bilgilendirirmisiniz şuanda 2.600 liraya k20 pro 8 gb ram 128 gb hafıza olan modeli almayı düşünüyorum bir telefoncudan orjinal global rom yazmış altınada sizce uygunmudur ? benim 4 g ile işim yok 3g ile bile işim yok samsung galaxy s10 plus telefonumu yeni sattım elim biraz küçük ve xiaomi 5s den geçmiştim samsunga bir türlü alışamadım ısınamadım o telefona ve sattım önerilerinizi bekliyorum ..

Nescafe656

Mevlüt
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
S24 Ultra
Meslek
Kombi Tamiri
Konular
72
Imei kaydı yasal yollardan yapıldığında 1500 liradır. Yasal olmayan yollardan 50-100 liraya yapan telefoncular da var. Neden açık kutu satıyorlar çünkü Imei atıyorlar, Imei atmak için Bootloader kilidini açmak lazım, bu da en az 1 hafta demek. Yani cihazları açıp kurulum yapıp 1 hafta sonra Imei atıyorlar. Kapalı kutularda Imei atamıyorlar senin dışarıdan atman veya başkasına attırman gerekiyor.
Imei kayıtsız cihaz alacaksan hattını önce sim yuvalarından birine tak, bir haftaya mesaj gelir, cihazınızı 4 ay içinde kayıt yaptırın diye. 4 ay onu kullan sonrasında o kapanacak şebeke çekmeyecek. 4 aydan sonra diğer sim yuvasına tak sim kartını 4 ay da onun süresi var. Fakat ikinci sim yuvasının süresine 1 ay kala git bir telefoncuya yaptır Imei kaydını.
Imei atılan cihaz kapanmaz çünkü Bootloader kilidi açılmak zorundadır. Sadece herhangi bir zamanda şebekesi gidebilir. Bunun da sebebi size attığı imeiyi telefoncu başka bir cihaza da atmıştır bu yüzden birinden biri kapanmak zorundadır. Aynı imei ile 2 cihaz operatörlerden hizmet alamaz.
Ayrıca şunu belirteyim 2 sim yuvasının süresi 8 aydır eğer o süreyi bitirirsen telefon komple çekmez, şebekeye ulaşamazsın. Dolayısıyla şebekeye ulaşamayınca Xiaomi hesabına bağlanamazsın (Xiaomi hesabı mobil veri gerektirir! ) Xiaomi hesabına bağlanamazsan Bootloader kilidini açamazsın ve doğal haliyle Imei atamazsın. Cihazın yarı çöp olmuş olur.
Fakat bunun da çözümü var fakat yüksek paralara işini iyi yapan bir telefoncu cihazın arka kapağını açmak zorunda kalacak ve cihazı EDL moduna alacak sonrasında Bootloader kilidini açıp yazılım atacak. Bu da nereden baksan en az 1 hafta süreç demek ve 200-400 lira arasında değişen fiyatlar demek.
Bootloader kilidini kendin açıp kendin bile Imei atabilirsin, fakat bu yasal olmadığından bu sitede bu konuda herhangi bir bilgi bulunmuyor. Ayrıca Imei attıktan sonra sadece tek Sim aktif oluyor çift hat olamıyor. Eğer ki nasıl yapılacağını öğrenmek istiyorsan Google'da Xiaomi Imei Repair şeklinde araştırırsan çok fazla bilgi çıkar karşına.
Dediklerimi dikkate alırsan mağdur olmazsın. İyi akşamlar.
Kapalı kutu da alınsa 8 ay geçsede bootloader açılmadan işinin uzmanı Zenex Hüseyin hocam işini titizlikle yüksek meblağsız yarı çöp olmadan titizlikle halleder.

Oyla:

hunter1907

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
utku
Cihazım
K20 Pro
Konular
2
Kapalı kutu da alınsa 8 ay geçsede bootloader açılmadan işinin uzmanı Zenex Hüseyin hocam işini titizlikle yüksek meblağsız yarı çöp olmadan titizlikle halleder.
Zenex hocam güvenilir galiba ben bir hafta sonra bile yaptırırım o tedirginlikle duramam aslında kaybolursunuz falan :) sizin yaptığınız cihazlarda şebeke sorunu oluyor mu hiç ?

Oyla:

Nescafe656

Mevlüt
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
S24 Ultra
Meslek
Kombi Tamiri
Konular
72
Zenex hocam güvenilir galiba ben bir hafta sonra bile yaptırırım o tedirginlikle duramam aslında kaybolursunuz falan :) sizin yaptığınız cihazlarda şebeke sorunu oluyor mu hiç ?
Hiç bir sorun yok. Canavar gibi maşallah :)

Oyla:

hunter1907

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
utku
Cihazım
K20 Pro
Konular
2
Hiç bir sorun yok. Canavar gibi maşallah :)

Uzun zamandır gördüğüm en iyi forum hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim çok cana yakın yardımsever kibar insanlarsınız meiuzu16th kararımdan vazgeçtim artık kesin kararlı şekilde red mi k20 pro alacağım bunda en önemli faktör zanex hocam forumda band 20 olmamasının bir eksi yerine artı olduğundan bahsetmiş forumda band20 daha çok çeken ama en az hız sağlayan 4g bandı yani sırf üstte 4g yazıcak diye 2g hızında nette dolaşamam android tabanlı telefonlar da ram'e baya düşkün belki günümüzde 6 gb yeterli olur ama 1-2 sene sonra ne olacağı belli olmaz k20 pro alıp kafam rahat olsun değiştirmiyim istiyorum telefonu.. Telefonculara güvenmiyorum jelatinli kapalı kutu telefon alıyorum sim kartı takıyorum 1-2 hafta sonra zenex hocama ya hindistan global sürüm yada mi9t eu sürüm atıyorum foruma ısındım araştırmalarımı yaptım mi 9t pro eea V11.0.3.0.QFKEUXM (MIUI10) sürümü gözüküyor en son bunu kuracağım sanırım bu google mesaj olayı falan çözümlüdür umarım..

Oyla:

Nescafe656

Mevlüt
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
S24 Ultra
Meslek
Kombi Tamiri
Konular
72
Uzun zamandır gördüğüm en iyi forum hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim çok cana yakın yardımsever kibar insanlarsınız meiuzu16th kararımdan vazgeçtim artık kesin kararlı şekilde red mi k20 pro alacağım bunda en önemli faktör zanex hocam forumda band 20 olmamasının bir eksi yerine artı olduğundan bahsetmiş forumda band20 daha çok çeken ama en az hız sağlayan 4g bandı yani sırf üstte 4g yazıcak diye 2g hızında nette dolaşamam android tabanlı telefonlar da ram'e baya düşkün belki günümüzde 6 gb yeterli olur ama 1-2 sene sonra ne olacağı belli olmaz k20 pro alıp kafam rahat olsun değiştirmiyim istiyorum telefonu.. Telefonculara güvenmiyorum jelatinli kapalı kutu telefon alıyorum sim kartı takıyorum 1-2 hafta sonra zenex hocama ya hindistan global sürüm yada mi9t eu sürüm atıyorum foruma ısındım araştırmalarımı yaptım mi 9t pro eea V11.0.3.0.QFKEUXM (MIUI10) sürümü gözüküyor en son bunu kuracağım sanırım bu google mesaj olayı falan çözümlüdür umarım..
Hocam biz custom rom kullanıyoruz. MIUI arayuzunde aramalar ve mesajlar.
Bende ilk garantili mi 8 life kullanıyordum. Zenex hocamın konusunu görünce bende garantisiz cihaza geçtim .

Oyla:

hunter1907

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
utku
Cihazım
K20 Pro
Konular
2
Hocam biz custom rom kullanıyoruz. MIUI arayuzunde aramalar ve mesajlar.
Bende ilk garantili mi 8 life kullanıyordum. Zenex hocamın konusunu görünce bende garantisiz cihaza geçtim .

Forumda konusu var mı bu rom'un ? stabil ve sıkıntısızsa şarj arayüz vs geçebilirim memnunmusunuz? Birde k20 pro yu 128 8gb kırmızı modeli kapalı jelatinli kutu 2.400-2.500 bandında satanlar veya tanıdığı olanlar İstanbulda beylikdüzüne yakın bir yerde yada uzak fark etmez bugün cihazı alabilirim özelden iletişim kurarsanız sevinirim tabi bu paylaşımım forumda yasak mı bilmiyorum ama ?

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
hunter1907 Hocam alacaksanız Global için üretilmiş cihaz alın derim. 9T Pro gibi Yes~~

Oyla:

hunter1907

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
utku
Cihazım
K20 Pro
Konular
2
hunter1907 Hocam alacaksanız Global için üretilmiş cihaz alın derim. 9T Pro gibi Yes~~

Global sürüme pek sıcak bakmıyorum telefondan veri çekiyorlar arka planda internete ufakta olsa etkisi oluyor bir de hiç sevmem izlenmeyi samsung galaxy s10 plustada aynı sorun vardı bir şey konuşuyordum o gün içerisinde reklam olarak karşıma çıkıyordu.. Hurafe olmasa bile arka planda veri çekiyorlar internetten yer bu ve çok reklam sıkıntısı oluyormuş ..

Forumda bilgi kaynağı olması için bırakıyorum.

EEA sürümlü Rom Avrupa birliğinin çıkardığı gizlilik yasasına istinaden cihaz üreticilerinin mecburen bu ülkelerde cihaz satılabilmesi kullanılabilmesi amacı ile yayınlanıyor.İçerisindeki Google ve Xiaomi servislerinin kullanıcıların hakkındaki bilgileri istediği gibi toplayamaması için bazı düzenlemeler yapılmış durumda.

Basitçe şöyle ;

Daha az reklam

Google ve Xiaomi sunucularına gönderilecek toplanacak kişisel verilerin kısıtlanması.

Arama Motoru sabitlemelerinin kaldırılması ( Google Tekelinin önlenmesi )

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Global sürüme pek sıcak bakmıyorum telefondan veri çekiyorlar arka planda internete ufakta olsa etkisi oluyor bir de hiç sevmem izlenmeyi samsung galaxy s10 plustada aynı sorun vardı bir şey konuşuyordum o gün içerisinde reklam olarak karşıma çıkıyordu.. Hurafe olmasa bile arka planda veri çekiyorlar internetten yer bu ve çok reklam sıkıntısı oluyormuş ..

Sesli güldüm hocam haha--

Çin cihazı alınca "" Bu bizden bundan arka planda veri toplamayalım "mı diyorlar acaba :?

Siz nasıl isterseniz....

Son düzenleme:
Oyla:

Nescafe656

Mevlüt
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
S24 Ultra
Meslek
Kombi Tamiri
Konular
72
Hocam global de olsa Çin'de olsa sizi her türlü izlerler. Bende Stoya hocamla aynı görüşteyim.

Oyla:
Üst Alt