Selamlar arkadaşlar. Eski bir Xiaomi kullanıcısı olarak konuyu bu hafta oldukça araştırdım çünkü Oneplus cihazımla evde uzun süre vowifi logosu görememiştim, hatayı kendimde aradım, telefonda aynı ayarları 10 kere yaptım ama nafileydi. Bayram tatilinde konuyu araştırıp bir sonuca ulaştım, artık kullanabiliyorum. Umarım gören birilerine faydası dokunur.
1. Volte/Vowifi aktifleştirme
Turkcell için destekleyen bir cihazdan hdses yazıp 2200 yada 2222 ye sms atıp 5 dk beklemeniz gerekiyor.
Turk Telekom'da vowifi hizmeti yok, volte ise sadece faturalı hatlara.
Vodafone bu konudaki en sıkıntısız operatör sanıyorum. 4.5g aktif ise hizmeti alabiliyorsunuz diye biliyorum (Vodafone hattım yok)
2. Internet Servis Sağlayıcı
Vowifi kullanımı için 500 ve 4500 portlarının UDP olarak açılması gerekiyor. Eğer Turknet gibi bir servis sağlayıcıda CGN havuzunda internete bağlıysanız bu portu modeminizden açamıyorsunuz. Çözüm olarak güvenli İnternet profilinden aile profilini seçerek port açmadan vowifi çalıştıranlar var yada statik IP ücretini verip CGN havuzundan çıkarak bu hizmeti alabilenler var.
3. Modeme Port Açma
Benim kullandığım Zyxel modem için port açmadan önce bir kere bile vowifi a bağlanamamıştım. Vowifi kullanımı için 500 ve 4500 portlarının UDP olarak (NAT altından) tetikledim ve modemi tekrar başlattıktan sonra cihazında vowifi ibaresi belirmeye başladı. Uçak modunda çağrı yapabildim ilk kez.
Özetle volte tamam ama vowifi sıkıntısı var ise cihazınızdaki ayarlarda hiçbir sıkıntı olmayabilir. Evinizdeki internet servis sağlayıcı ve modeminiz de oldukça önemli. Cihazınızla tekrar tekrar uğraşmadan önce işyerinde, eşte dosttaki wifi ağlarına bağlanıp vowifi ibaresi görüyormusunuz diye kontrol etmenizi öneriyorum. Selamlar.