Soru Mi9 video sorunu

alperemiin

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
alper
Cihazım
Mi9
Konular
35
Arkadaşlar elimi hiç titretmesem dahi çok kötü sonuçlar alıyorum video kayıtlarında çok daha kötü telefonlarda çevremde daha iyi sonuçlar alıyor arkadaşlarım video ayarlarından yapabileceğiniz birşey var mı bununla ilgili acaba 4k video diyor ama hesap makinesi ile çekilmiş gibi çıkıyor video resmen

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Neden en ufak bir eleştiri geldi diye hemen çat diye sert dille savunma moduna giriyorsunuz? Nerede aynıymış diğer markalar ile kamerası? O kamera ile basslı ortamda bi video kaydı alın bakalım neler oluyor? Ayrıca işlemcileri antutuda yüksek performans almasına rağmen konu kullanım olunca diğer markaların yine gerisinde kalıyorlar çünkü yazılım desteği de yok. Hala samsungla apple'la bir tutma çabası. Huawei ile kapışsın, zaten huawei de sorun dolu xiaomi kadar olmasa da. Amiral gemisi diye ortaya atılan telefonda ois yok. 855 işlemci, 48mp kamera, ois yok :D ois olmayan cihaz mı kaldı piyasada? Günde 10 tane telefon tanıtınca ois koymamak normal tabii. Nasıl olsa düşük bütçeye hitap ediyor. Düne kadar da sadece ucuz diye tercih edilmek istemiyoruz artık maliyetten kaçmayıp f/p değil kaliteli cihazlar üreticez diyorlardı. Bunu kendi ağızlarıyla söylediler.
Hocam cidden uğraşamam bu cümlelerle. Konu dağılmasın lütfen. İyi forumlar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dxomark'in kendi sitesinde mi9un kamera performansı ve diger cihazlar karsilastirmasi var. Arti ve eksi yonleri de yaziyor.
Dedigim gibi dediginiz kadar kötü ise Garantiye göndermenizi tavsiye ederim.

Oyla:

ErbeDesWind

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi8
Meslek
Turist Rehberi
Konular
5
Video yu açın ayarlarından görüntü sabitleme açıkmı ona bakın, OIS yapmamaları evet çok üzücü EIS gayet güzel çalışıyor fakat instagramdan video çektin mi tabiki eis devreye girmiyor, ois olsa öyle bir sıkıntımız olmaz. GCAM ile 4K 30 fps EIS ile videolar çekebiliyorum fakat 1080p60fps de eis devreye girmiyor google camera'da da 4K da eis açık oldumu videoda bazen kesintiler yada sıkıntılar oluyor. Orjinal kamerada sadece 1080/30 da eis devreye giriyor. Mi Mix 3 de gördüm sadece OIS başka xiaomi telefonda var mı bilmiyorum. Örnek video çekip youtube yğklermisin.
Benim cihazım mi8 ve ben de ois var hocam. Ben zaten baya video çeken birisiyim ois'siz cihaz kullanmam ama video yine çekemiyorum ses kalitesinden dolayı orası ayrı mevzu. Ek olarak eis ile ois bir tutulmaz diye düşünüyorum. Birisi gerçek bir sensör, diğeri sensör yerini dolduran yazılım. Ayrıca yok gcam indirecek, yok duruma göre 30/60 geçiş yapacak, ne gerek var hocam? Root atmak zorunda mı adam? Madem 60fps de gcam ile eis devreye giriyor orjinal kamerada neden yok? Her zaman olduğu gibi olan özelliği ya kullandırtmıyor ya da root/rom'a mahkum ediyor. Bu olay sinirlerimi bozuyor benim artık bu yüzden konuşmadan edemiyorum.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Dediklerinin hepsine katılıyorum hocam bende zaten oyun ve fotoğraf için almıştım cihazı aslında ama bu kadar kötü video performansı beklemiyordum 30 FPS de kullansak videoyu daha iyi performans alabilir miyiz acaba

Titreşim biraz daha az oluyor fakat ois olan bir telefonla kıyaslanamaz tabiki.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Öncelikle Mi 9 da 1080p 60 ve 4K 60fps var.
Dxdomark puani 109.
Sorun ne tam olarak ?
Çok kötü sonuclardan kasıt Samsung s3 ya da iPhone 4sle cekmis kadae kötü ise cihazınızda sorun var demektir hocam.
Çünkü kamerada iPhone 8plus , Samsung S9 ,huwaei p20 ne ise bu da o. Ornek video v fotoğraf da paylasabilirim

Hocam Mi 9'un kamera sensörlerinde OİS bulunmuyor, bu OİS denen şey video kaydı alırken kameranın titreşimini ve sallantısını azaltan bir mekanizma. Dolayısı video kaydı esnasında mi 9 da müthiş bir sarsıntı oluyor. Bunu inkar etme gibi bir ley söz konusu değil.

Dxomark testlerinden falan bahsetmişsiniz fakat o site bu konuda otoriter bir site değil, o testlerden yola çıkarak burada savunma yapmak doğru olmaz. Kaldı ki o testlerin bir güvenirliği de bulunmamakta. Bir diğer nokta oradaki testler aslında tüketiciyi çok ilgilendiren testler değil, tabiki bir nebze donanım hakkında fikir verebilir ama bir kesinliği yok.

Dxomark sitesine test edilecek telefonları firmalar gönderirken öyle bizim normal kullandığımız kamera uygulamaları ile göndermiyorlar. Test için özel hazırlanmış kamera uygulamaları için gönderiyorlar, dolayısı ile testlerde alınan sonuçla tüketicinin alacağı sonuç kesinlikle karşılatırımamalıdır. Hatta bir ara Xiaomi hakkında geliştirici forumlarında bazı ilginç haber ve açıklamalar çıkmıştı. Xiaomi'nin nasıl ulaşıldığını bilmediğim bir şekilde bazı kodlarında dxomark test sahnelerine özel kamera kodları bulunmuştu ve insanlar xiaominin dxomark testlerini yanılttığını hatta bir nevi hack yaptığını dile getirmişlerdi.
Bu yüzden Dxomark adlı sitenin testlerinden yola çıkarak bir yanılgıya düşmeyin.

Ayrıca küçük bir not belirteyim, fransa da Resmi xiaomi online mağazasının ofis adresi ile dxomark fransa ekibinin ofis adresi ilginç bir şekilde aynı bulunmakta.

Oyla:

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Hocam Mi 9'un kamera sensörlerinde OİS bulunmuyor, bu OİS denen şey video kaydı alırken kameranın titreşimini ve sallantısını azaltan bir mekanizma. Dolayısı video kaydı esnasında mi 9 da müthiş bir sarsıntı oluyor. Bunu inkar etme gibi bir ley söz konusu değil.

Dxomark testlerinden falan bahsetmişsiniz fakat o site bu konuda otoriter bir site değil, o testlerden yola çıkarak burada savunma yapmak doğru olmaz. Kaldı ki o testlerin bir güvenirliği de bulunmamakta. Bir diğer nokta oradaki testler aslında tüketiciyi çok ilgilendiren testler değil, tabiki bir nebze donanım hakkında fikir verebilir ama bir kesinliği yok.

Dxomark sitesine test edilecek telefonları firmalar gönderirken öyle bizim normal kullandığımız kamera uygulamaları ile göndermiyorlar. Test için özel hazırlanmış kamera uygulamaları için gönderiyorlar, dolayısı ile testlerde alınan sonuçla tüketicinin alacağı sonuç kesinlikle karşılatırımamalıdır. Hatta bir ara Xiaomi hakkında geliştirici forumlarında bazı ilginç haber ve açıklamalar çıkmıştı. Xiaomi'nin nasıl ulaşıldığını bilmediğim bir şekilde bazı kodlarında dxomark test sahnelerine özel kamera kodları bulunmuştu ve insanlar xiaominin dxomark testlerini yanılttığını hatta bir nevi hack yaptığını dile getirmişlerdi.
Bu yüzden Dxomark adlı sitenin testlerinden yola çıkarak bir yanılgıya düşmeyin.

Ayrıca küçük bir not belirteyim, fransa da Resmi xiaomi online mağazasının ofis adresi ile dxomark fransa ekibinin ofis adresi ilginç bir şekilde aynı bulunmakta.
Dxomark'in bu konuda otoriter site degil " den sonrasıni okudum hocam , kusura bakmayin.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Dxomark'in bu konuda otoriter site degil " den sonrasıni okudum hocam , kusura bakmayin.

Olabilir tabi sizin düşünceniz, fakat o site geliştirici forumlarında yada ciddi forumlarda falan ciddiye alınan bir site değil bunu belirtmek istedim sadece. Ciddiye alınmamasının sebeplerini de belirttim zaten. Bu arada söz ettiğim konu mobil telefonlar, yani dxomark sitesinin asıl ilgi alanı olan fotoğraf makineleri değil.

Bu arada mi 9 incelemesindeki videoyuda gördüm fakkat o video gimbal veya benzeri bir aparat ile çekilmiş. Sadece elinizde tutarak mi 9 yada OIS özelliği olmayan bir telefon ile bu şekilde bir video çekemezsiniz. Sabit durduğunuz yerde bile titrer görüntü.

Oyla:

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Olabilir tabi sizin düşünceniz, fakat o site geliştirici forumlarında yada ciddi forumlarda falan ciddiye alınan bir site değil bunu belirtmek istedim sadece. Ciddiye alınmamasının sebeplerini de belirttim zaten. Bu arada söz ettiğim konu mobil telefonlar, yani dxomark sitesinin asıl ilgi alanı olan fotoğraf makineleri değil.

Bu arada mi 9 incelemesindeki videoyuda gördüm fakkat o video gimbal veya benzeri bir aparat ile çekilmiş. Sadece elinizde tutarak mi 9 yada OIS özelliği olmayan bir telefon ile bu şekilde bir video çekemezsiniz. Sabit durduğunuz yerde bile titrer görüntü.
Hocam ben elimde kanıtlar ile bilimsel olarak acikladim. Siz ise kullanıcı deneyimleriyle ya da boyle olamaz,yapamaz,edemezsiniz ile ilgili seyler yaziyorsunuz. Benim söyleyeceklerim bu kadar. Teşekkür ederim , iyi forumlar.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Hocam ben elimde kanıtlar ile bilimsel olarak acikladim. Siz ise kullanıcı deneyimleriyle ya da boyle olamaz,yapamaz,edemezsiniz ile ilgili seyler yaziyorsunuz. Benim söyleyeceklerim bu kadar. Teşekkür ederim , iyi forumlar.
Bilimsel kanıt mı? Ok.

Oyla:

alperemiin

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
alper
Cihazım
Mi9
Konular
35
Dostum hayatımda tanıdığım en yanlı ve objektif olmayan insanlardan biri olduğunu düşünüyorum dünden beri yaptığın yorumlara bakarak

Oyla:
Üst Alt