Yardım Mi9 t MIUI 11 Güncelleme Rezaleti

Esra Sözen

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Esra
Cihazım
Mi9 t
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 11.0.1
Telefon Modeli
Mi9 t
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Mi9 t kullanıyorum. Rezalet MIUI global 11 güncellemesini yaptım!. ve güncellemeyi tamamladığım ilk dakikadan beri nerdeyse 2 gün giden şarjım inanılmaz hızlı tükeniyor. Full şarj artık max. 6 saat kadar gidiyor. Ve telefon kendi kendine aniden ısınıyor. Güncellemeyi yapalı 3-4 gün oldu 3 defa dondu ve ardından kendiliğinden kapanıp açıldı. Güncellemeden önce bu sorunların hiç birisini asla yaşamamıştım. Bununla ilgili ne yapabilirim, aynı sorunları yaşayan ve yardımcı olabilecek olan var mı? Fabrika ayarlarına çevirsem eski haline döner mi acaba? Telefon resmen çöp oldu!!

furkanavshar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Wk Dk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Mühendis
Konular
3
Her Xiaomi kullanıcısı sorun yaşamıyor, gönül istiyor ki, hiç kimse yaşamasın fakat yukarıda sadece benim denk geldiğim sorunları yaşayanlar da bir gerçek maalesef. Rom root işlerinden anlamayanların düştüğü durum hoş değil.

Yani, yukarıdaki sorunlar benim yazıp söylediğim şeyler değil. ;) sadece benim tespitlerim.

Özetle; Teknik işlerden anlamayanlar, güncelleme yapmazlarsa, telefonları ile daha mutlu mesut olurlar.

Ayrıca, cesaretinden dolayı tebrikler. clap~~

Paylaştığınız konular hiçbir anlam ifade etmiyor hocam.
Sizin mantıkla Android, iOS, Windows v1.0 sürümünde kalmamız gerekiyor.

Güncelleme verseler dert, vermeseler dert. Bazılarına ağzınızla kuş tutsanız yaranamıyorsunuz demek ki (:

Tekrar edeyim; burada 1000 tane MIUI 11 sorunu konusu da gösterseniz güncelleme yapıp sorun yaşamayan milyonlar var.
Aynı yazılım aynı donanımda farklı sonuçlar doğuruyorsa değişken kullanıcıdır. Doğal olarak sonucu da değişken belirler, yani kullanıcı. Eğer güncellemeler her bir kullanıcıda aynı sonucu doğursaydı haksız olmazdınız; fakat mevcut durumda argümanınız yanlış.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende mi mix kullanıcısıyım temiz kurulum (fastboot) yaparak yükleme yaptım ama gerçekten sarj ilk defa bir güncellemeyle normal olmayacak seviyede düşüş yaşatıyor. Konuyu açan arkadaşın problemi gibi 2 gün nere 6 saat nere ciddi gözle görülür bi fark belli ki. Bende hep güncel sürümü savunan bir insanım ama şu güncelleme mi 9 dan mı 10 a geçerken gibi bir güncelleme olmadı. Bence gereksiz bi güncelleme. Söyledikleri çoğu özelliğin olmadığı bir güncelleme. Birde accubattery uygulaması kullananlar bilir batarya sağlığı diye bir yer var miui 11 de batarya sağlığı %80 civarına düştü 4600 Mah lik batarya 3600-3900 Mah lik bir değere kadar şarj oluyordu. Batarya problemini yaşatan durum bu olabilir belki kapasitenin altında şarj alması.
Hocam benim telefonum mi9. 3300 mah bataryası var ve MIUI 11'de MIUI 10'dan yaklaşık 1,5 saat daha uzun ekran süresi alıyorum.
Full 4.5G, otomatik parlaklık, konum sürekli açık ve açık tema kullanımda ekran sürem %21 şarj kapasitesinde bu:
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:
Oyla:

bayon

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi MİX/ Mi4
Meslek
Kabin Memuru
Konular
32

Güncelleme verseler dert, vermeseler dert. Bazılarına ağzınızla kuş tutsanız yaranamıyorsunuz demek ki (:

Tekrar edeyim; burada 1000 tane MIUI 11 sorunu konusu da gösterseniz güncelleme yapıp sorun yaşamayan milyonlar var.
Aynı yazılım aynı donanımda farklı sonuçlar doğuruyorsa değişken kullanıcıdır. Doğal olarak sonucu da değişken belirler, yani kullanıcı. Eğer güncellemeler her bir kullanıcıda aynı sonucu doğursaydı haksız olmazdınız; fakat mevcut durumda argümanınız yanlış.
Bende farklı donanım ve telefonlar da farklı etkiler olduğunu düşünüyorum yoksa birisinin bir sorunu yaşayıp diğerinin yaşamaması normal gelmiyor. Ama sorun yaşamayan milyonları da görmedik siz de gormemissinizdir heralde :)

Oyla:

furkanavshar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Wk Dk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Mühendis
Konular
3
Bende farklı donanım ve telefonlar da farklı etkiler olduğunu düşünüyorum yoksa birisinin bir sorunu yaşayıp diğerinin yaşamaması normal gelmiyor. Ama sorun yaşamayan milyonları da görmedik siz de gormemissinizdir heralde :)
Sorun yaşamayanı nasıl görmeyi düşünüyorsunuz hocam? Ben hiç sorun yaşamadım. Neden konu açayım ki?

Çok sağlıklıyım diye haykırarak hastaneye giden gördünüz mü?

Oyla:

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
:) Kimse guncelle yaptim telefonum muthis calisiyor diye konu acmaz. Ya da cok cok azdir bunun sayisi. Sorun yasayanlar ise bir anda cosup konu acar ki daha onceden acilmistir konu.

Oyla:

bayon

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi MİX/ Mi4
Meslek
Kabin Memuru
Konular
32
Sorun yaşamayanı nasıl görmeyi düşünüyorsunuz hocam? Ben hiç sorun yaşamadım. Neden konu açayım ki?

Çok sağlıklıyım diye haykırarak hastaneye giden gördünüz mü?
Sorun yaşayıp konu açmadım ben ama? Konu açmadığı için sorun yaşamadığını mi düşünüyorsunuz yada konu açılmadığı için miui 11 sürümünün herkes de aynı etkiye mi sahip olduğunu düşünüyorsunuz yada miui 11 i neden bu kadar savunuyorsunuz onu anlamadım bariz çoğu insan şarj problemi yasiyo sizce kişi kaynaklı mi bu problemler

:) Kimse guncelle yaptim telefonum muthis calisiyor diye konu acmaz. Ya da cok cok azdir bunun sayisi. Sorun yasayanlar ise bir anda cosup konu acar ki daha onceden acilmistir konu.
Ben konular içinde ki yorumlara nazaran söyledim bir elin parmağını geçmedi benim gördüklerim siz nasıl milyonların sorun yaşamadığını gördünüz onu merak ettim sadece.

Oyla:

ErbeDesWind

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi8
Meslek
Turist Rehberi
Konular
5
Hocam kimse kusura bakmasın ama şu konunun altında babasının malı gibi savunanlar olduğunu görmek çok üzücü. Evet her markada yazılım problemleri var fakat xiaomi kadar problem yaşatan bir marka da yok ortada. Bunu forumları araştırarak anlayamazsınız. Yok x markasının forumu yokmuş y markasının varmış o yüzdenmiş. Ya lansmanlarda gösterilen fotoğrafları gcam ile bile yakalayamayan, aynı büyüklükte, hatta daha küçük bataryaya sahip cihazlar ile yarışamayan cihazlar var artık. Hala neyi savunuyorsunuz anlamak çok güç. Teknoloji forumlarında dalga konusu olmuş bir marka, bu forumda tek laf ettirilmeksizin savunuluyor. Her gün yeni cihaz çıkarken mevcut cihazların yazılımı hatırlanmıyor bile. Ben oyuncu telefonu asus rog 2 kullanıyorum, bende bile kamera ve sosyal medya problemi yok. Ama gel bi de kenarda duran mi8'e bak. Mikrofon sorunlarından falan bahsetmeyeceğim burda tartışma çıkıyor. Biz de çok savunduk ama o günler mi6, redmi 5 plus zamanları falandı. Günden güne rakiplerinin gerisinde kalıyor satış konusunda. Ve eskiden övgüler yağan forumda artık yığınla sorun konusu var. Bu arada xiaomiyi savunayım derken apple'da da şöyle oluyor demeyelim bence ya, komik bir durum oluyor diye düşünüyorum. Üstelik xiaomi bile apple'a özenme çabasında iken..

Bu arada cihazlar root ve rom ile adam edilmezler. Bir cihazı satın alırsın ve verdiğin para karşılığı olarak adam gibi kullanırsın. Reklam problemi var custom rom at, kamera leş gcam yükle, şarj sorunu var eski sürüme dön, falancı olay çok şarj tüketiyor magiskten modüller ara. Bu ne allah aşkına? Hadi biz uğraşıyoruz hoşumuza da gidiyor da anneniz babanız bilmeden alıp bu sorunları yaşıyor olsaydı onlar içinde bu şekilde savunma yapar mıydınız çok merak ediyorum. Onlara da açıklayın güncellemeden sonra yedek alıp sıfırla diye. Sadece bunu diyin, root falan demenize gerek bile yok.

Oyla:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
furkanavshar

Demişsin;

Ben buna sadece gülerim... giggle~~ bu kadar insanın sorunu bir şey ifade etmiyorsa forumu kapatsınlar.

Benim mantıkla 1.0 sürümünde kalmamız gerekiyor dersen bir kez daha gülerim... clap~~ yazdıklarımı tekrardan sana açıklayacak değilim. Forumda hepsi duruyor... Kolay gelsin, iyi forumlar. ;)

Oyla:

furkanavshar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Wk Dk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Mühendis
Konular
3
Hocam kimse kusura bakmasın ama şu konunun altında babasının malı gibi savunanlar olduğunu görmek çok üzücü. Evet her markada yazılım problemleri var fakat xiaomi kadar problem yaşatan bir marka da yok ortada. Bunu forumları araştırarak anlayamazsınız. Yok x markasının forumu yokmuş y markasının varmış o yüzdenmiş. Ya lansmanlarda gösterilen fotoğrafları gcam ile bile yakalayamayan, aynı büyüklükte, hatta daha küçük bataryaya sahip cihazlar ile yarışamayan cihazlar var artık. Hala neyi savunuyorsunuz anlamak çok güç. Teknoloji forumlarında dalga konusu olmuş bir marka, bu forumda tek laf ettirilmeksizin savunuluyor. Her gün yeni cihaz çıkarken mevcut cihazların yazılımı hatırlanmıyor bile. Ben oyuncu telefonu asus rog 2 kullanıyorum, bende bile kamera ve sosyal medya problemi yok. Ama gel bi de kenarda duran mi8'e bak. Mikrofon sorunlarından falan bahsetmeyeceğim burda tartışma çıkıyor. Biz de çok savunduk ama o günler mi6, redmi 5 plus zamanları falandı. Günden güne rakiplerinin gerisinde kalıyor satış konusunda. Ve eskiden övgüler yağan forumda artık yığınla sorun konusu var. Bu arada xiaomiyi savunayım derken apple'da da şöyle oluyor demeyelim bence ya, komik bir durum oluyor diye düşünüyorum. Üstelik xiaomi bile apple'a özenme çabasında iken..

Bu arada cihazlar root ve rom ile adam edilmezler. Bir cihazı satın alırsın ve verdiğin para karşılığı olarak adam gibi kullanırsın. Reklam problemi var custom rom at, kamera leş gcam yükle, şarj sorunu var eski sürüme dön, falancı olay çok şarj tüketiyor magiskten modüller ara. Bu ne allah aşkına? Hadi biz uğraşıyoruz hoşumuza da gidiyor da anneniz babanız bilmeden alıp bu sorunları yaşıyor olsaydı onlar içinde bu şekilde savunma yapar mıydınız çok merak ediyorum. Onlara da açıklayın güncellemeden sonra yedek alıp sıfırla diye. Sadece bunu diyin, root falan demenize gerek bile yok.
Babasının malı gibi savunanlar mı, yoksa babasının düşmanı gibi saldıranlar mı sorun, tekrar bakın hocam.

Biri konu açmış. Çözüm önermişiz.
Sonra başkaları "güncelleme yaparsan ağlarsın", "xiaomi çöptür", "güncelleme yapmak cesaret ister" gibi şeyler söylediler.

Hiç sorun yaşamayanlara da söz hakkı doğdu.

Doğruyu söylemek için baba malı olmasına gerek yok. Ama fikriniz için teşekkürler. İlginçti.

Bkz:

Oyla:

ErbeDesWind

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi8
Meslek
Turist Rehberi
Konular
5
Babasının malı gibi savunanlar mı, yoksa babasının düşmanı gibi saldıranlar mı sorun, tekrar bakın hocam.

Biri konu açmış. Çözüm önermişiz.
Sonra başkaları "güncelleme yaparsan ağlarsın", "xiaomi çöptür", "güncelleme yapmak cesaret ister" gibi şeyler söylediler.

Hiç sorun yaşamayanlara da söz hakkı doğdu.

Doğruyu söylemek için baba malı olmasına gerek yok. Ama fikriniz için teşekkürler. İlginçti.

Bkz:
Ben bir saldırganlık girişiminde bulunmadım, sizin de kalbinizi kırdıysam affola. Konu buraya kadar gelmiş ben de fikrimi belirtmek istedim. Şahsen zibilyon tane rom değiştirmiş ve en sonunda cihaz değiştirmiş birisi olarak verdiğim paraya acıyor ve bunun yüzünden böyle düşünmem doğal diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Oyla:

furkanavshar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Wk Dk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Mühendis
Konular
3
Ben bir saldırganlık girişiminde bulunmadım, sizin de kalbinizi kırdıysam affola. Konu buraya kadar gelmiş ben de fikrimi belirtmek istedim. Şahsen zibilyin tane rom değiştirmiş ve en sonunda cihaz değiştirmiş birisi olarak verdiğim paraya açıyor ve bunun yüzünden böyle düşünmem doğal diye düşünüyorum
Estağfurullah. Hocam ben son kullanıcıyım. Rom değiştirmeyi bilmem. Telefonu alıp hesabımı girer kullanırım. Geliştirici seçeneklerini bile aktifleştirmedim hayatımda (:
Bakın bu benim bakış açım, sizinkiyle aynı:

Oyla:
Üst Alt