Yardım Mİ9 Lite Neden İlgi Görmüyor?

Emirhan S.

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emirhan
Cihazım
Iphone 5S
Konular
6
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Beta v9.6.0.0
Telefon Modeli
Mi 9 Lite
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhabalar dostlar yakın zamanda Mİ9 Lite almayı planlıyorum fakat genelde Mi9 Lite yerine hep Note 8 Pro öneriliyor. Kendi araştırmalarıma iki modelin artılarını belirledim.
Mi9 Lite Artıları: Amoled Ekran, Video Performansı(Note 8 Pro’ya göre), Always On Display, RGB bildirim,10nm cpu teknolojisi, Metalik Çerçeve olması(Note 8 Pro metalik görünümlü plastik), Parmak İzi Okuyucusu ekrana gömülü.
Redmi Note 8 Pro Artıları: G90T işlemci, Fotoğraf Performansı(Mi 9 Lite’ye göre), Ekran Boyutu(Kimisi için iyi kimisi için kötü).
Genel araştırmalarım bu şekilde. Mi9 Lite bana daha çok cazip geliyor ama sizlerinde yorumlarınıza ihtiyacım var yanlış düşündüğüm yerde lütfen beni uyarın. Note 8 Pro’nun tek tercih edilmesinin sebebinin işlemci olduğunu düşünüyorum. Yorumlarınızı bekliyorum. (Bu arada telefonum Mi9 Lite gözükebilir gerekli alan diye öylesine yazdım almış değilim.)

chnyldz03

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
cihan
Cihazım
mi 9t
Konular
7
mi9t de kullandım mi9 lite da kullandım ama hangisi derseniz mi9 lite derim hoş bir çentik tasarımı var
mi9t ye göre daha hafif
Değerli yorumun için teşekkür ederim. Mi9 Lite’nin 128gb’lık modelini almayı planlıyorum. Şuanda hepsiburada da 2300 TL. Sizce bu fiyat iyi mi? Trendyol indiriminde daha uygun fiyata satılabileceğini düşünüyor musunuz?
fiyat iyi ben 11 kasımda 2350 ye almıştım 128 liğini

Oyla:

uqur1988

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğur Karagöz
Cihazım
Mi 5
Konular
5
Değerli yorumun için teşekkür ederim. Mi9 Lite’nin 128gb’lık modelini almayı planlıyorum. Şuanda hepsiburada da 2300 TL. Sizce bu fiyat iyi mi? Trendyol indiriminde daha uygun fiyata satılabileceğini düşünüyor musunuz?
Sırf garantisi varmış gibi gözüktüğü için o parayı verme.1600 lira 128ligi face gruplarında ben ordan aldim. 25 lirayada imei tamamdir.

Oyla:

Emirhan S.

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emirhan
Cihazım
Iphone 5S
Konular
6
İki işlemci arasında çok fark var. Ayrıca note8pronun iki seyden dolayo reklami yapildi. Kamera ve pil. Herkesin aklında 64MP kamerasi var 4500 mah pili var ve fiyati uygun. İnsanlar bunu görünce otomatik note8proya kayiyor.
Mediatek her zaman soru işareti evet ama Note8pro kullanipda performansımdan şikayet eden bir kişi bile yok :)
Ben de olsam ikisi arasında note8 proyu alirdim.
Hem performans hem de pili icin.
Ayrıca bu dedigimde kişisel görüşüm. Hiçbir cihazın lite versiyonunu almak istemem. Param varsa ust model yoksa alt model lite olmayan.
4500mah olmasının sebebi ekranın lcd olmasından kaynaklı. Mi9 Lite Amoled olduğu için daha az güç tüketiyor. Bir de bir şey sormak istiyorum. Kamera performansında mp değerini esas kriter mi almalıyız? Araştırmalarıma göre mp den ziyade lens kalitesi önemliymiş.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

mi9t de kullandım mi9 lite da kullandım ama hangisi derseniz mi9 lite derim hoş bir çentik tasarımı var
mi9t ye göre daha hafif

fiyat iyi ben 11 kasımda 2350 ye almıştım 128 liğini

Hayırlı olsun

Oyla:

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
4500mah olmasının sebebi ekranın lcd olmasından kaynaklı. Mi9 Lite Amoled olduğu için daha az güç tüketiyor. Bir de bir şey sormak istiyorum. Kamera performansında mp değerini esas kriter mi almalıyız? Araştırmalarıma göre mp den ziyade lens kalitesi önemliymiş.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hayırlı olsun
Hocam kamerada sadece mp önemli diyenlere de aldirmayin sadece lens önemli diyene de aldirmayin. Bunlarin hepsi sadece 1 nedeni. Lens onemli , mp önemli ama en önemlisi YAZILIM. Sony en iyi lenslere sahip ama telefonlarinin kamera performansı yerlerde. Ya da en yuksek mpye sahip Xaoimi ( 108mp) , 12mplik 11pro max'den azicik daha iyi çekiyor hatta bazi noktolarda ayni. Umarim anlatabilmisimdir.

Oyla:

Srhtozr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Serhat
Cihazım
Mi 9 lite
Konular
4
mi 9 lite kamerası makro mod dışında mi 8 prodan iyidir. mp ye bakmayın sadece senser kalitesinede bakın.

Asıl soru şu ne için kullanacaksınız. mi 9 lite da ekran altı parmak izi amoled ekran tasarım vb şeyleri ile premium telefon kalitesini hissetiriyor. note 8 ise işlemci olarak mi 9 lite dan iyi olsada arkadan parmak izi ıps ekran arka kaplaması vb sebepler ile daha alt segment bir telefon hissi uyandırıyor.

Oyla:

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Gelelim Note8pro vs 9lite'a. İkisi de xaoimi haliyle kamera yazılımları kötü. Lensleri kim yapmis hangi lensi kullanmis ben bulamadim nette. Ama note8ronun geniş acısı daha iyi + olarak makro modu var(herkes icin onemli değil tabi) , mi9lite'in da gece cekimi bir tik daha iyi. İkisininde kamerasi orta diyebilirim note8proda 960fps 720p de yavaslatilmis çekebilirsiniz vsvs kisaca kamera konusunda cok yakinlar.

Oyla:

mzo69

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mzo
Cihazım
mi 9T
Konular
7
Mi 9 lite'yi mi 9t ile kıyaslayın. Ayrıca adının lite olduğuna bakıp mi 9 'un kırpılmış versiyonu olduğunu sanmayın. Başka isimle üretildi, başka bir model olarak ama piyasaya sürülürken Pazarlama stratejisi olarak bu isim verildi. 9t ile birbirine yakın cihazlar, damla çentik seviyorsanız alınabilecek en iyi seçenek.

Oyla:

dakika91

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
redmi
Konular
2
Sana hayatının iyiğini yapıyorum kardeşim :)
Git daha ucuza Mi A3 al. Snapdragon 665 var,Mi 9 Lite deki snapdragon 710' la neredeyse eşit.Hatta iyi bile sayılabilir. Amoled ekranı var,ön kamerası 32 megapiksel. Bataryası emin ol çok daha iyi gidiyordur.Arka kamerası 48 Mp Imx 586. 9T prodaki kamera sensörü ile aynı..9T de Imx 582 var sen düşün artık.
Hem çok daha kibar zarif ve ince.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Oğlum IOS uygulama yazmak için Iphone almak istiyordu. Fiyatlara bakınca da en mantıklısı Iphone 11 görünüyor. 11.11'i bekledik, Apple Store 'da 7.299 TL olan fiyat düşmedi. Efsane Cuma'da ise maalesef bu Trendyol sahtekarları Apple Store'da 7.299TL olan liste fiyatını 8.999TL gösterip sonra indirim yapmışlardı. Böyle sahtekarlık yapan bir yerden bedava verseler bir şey almam artık.

MIX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Srhtozr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Serhat
Cihazım
Mi 9 lite
Konular
4
Gelelim Note8pro vs 9lite'a. İkisi de xaoimi haliyle kamera yazılımları kötü. Lensleri kim yapmis hangi lensi kullanmis ben bulamadim nette. Ama note8ronun geniş acısı daha iyi + olarak makro modu var(herkes icin onemli değil tabi) , mi9lite'in da gece cekimi bir tik daha iyi. İkisininde kamerasi orta diyebilirim note8proda 960fps 720p de yavaslatilmis çekebilirsiniz vsvs kisaca kamera konusunda cok yakinlar.
lite ın lensi sony pronun sony değil

Oyla:
Üst Alt