Yardım Mi8 Se IMEI Atılmış Cihaza Rom Yüklenir mi Yardım..

tolgabjk98

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Tolga
Cihazım
Xiaomi Mi 8se
Konular
19
Merhabalar
Xiaomi mi8se aldım Yurtdışı IMEI kayıtlı..
Fakat cihaz acayip yavaş arada donmalar oluyor,rom baya eski çünkü nasıl rom atabilirim IMEI silinmeden...

AtakanA

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Atakan
Cihazım
Mi 8 Se
Meslek
Developer
Konular
2
archesm Hocam selamlar, bir kaç gün önce mi 8 se aldım. Cihaz imei atılmış, unlock ve rootlu android 8.1 ve miui 10.2 kurulu olarak geldi. Ben arayüzden ve cihaz perforamnsından gayet memnunum ama android 9 güncellemesi batarya performansını arttırıyormuş bana da günlük kullanımda biraz daha fayda sağlasın istiyorum. Androidi güncellemek için romuda güncellemek lazımmış, bu işlerden de anlamadığım için biraz çekiniyorum. Eğer romu güncellemeye kalkarsam imei vs. silinecek mi, telefonun elimde kalma gibi bir şansı var mı ? Yada rom değiştirmeden sadece android sürümünü güncelleyebilir miyim?

Oyla:

Lexaionist

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunuscan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Grafiker
Konular
98
archesm Hocam selamlar, bir kaç gün önce mi 8 se aldım. Cihaz imei atılmış, unlock ve rootlu android 8.1 ve miui 10.2 kurulu olarak geldi. Ben arayüzden ve cihaz perforamnsından gayet memnunum ama android 9 güncellemesi batarya performansını arttırıyormuş bana da günlük kullanımda biraz daha fayda sağlasın istiyorum. Androidi güncellemek için romuda güncellemek lazımmış, bu işlerden de anlamadığım için biraz çekiniyorum. Eğer romu güncellemeye kalkarsam imei vs. silinecek mi, telefonun elimde kalma gibi bir şansı var mı ? Yada rom değiştirmeden sadece android sürümünü güncelleyebilir miyim?
İmei kolay kolay silinmez, rom indirmeden güncelleme yapamazsınız twrpden rom atmanız lazım hep

Oyla:

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618

İyi geceler hocam merhabalar,
Cihazınız Hayırlı olsun,
Gayet memnun iseniz ve yeterince bilgi sahibi değil iseniz eu rom güncellemek baya uğraştırır. En baştan Android 8 kurmanız gerekiyor, sonra tekrar eu rom kurmanız gerekiyor, sonra tekrar Android 9 yüklemesi yapıp Eu rom güncellemesini yapmanız gerekiyor bu işlemler sırasında kullanacağınız twrp ler de farklı olacaktır. Uzun ve meşaketli bir süreç. İmeiniz silinmez. Android sürümü, Mıuı da Romlar ile birlikte gelir hocam bahsettiğiniz şekilde olmaz.
İlla ki ben Android 9 kullanmak istiyorum diyor iseniz.
Masik X rom öneririm. Kurulumu daha kolay, twrp uyumsuzluğu yok,Ek özellikleri daha iyi ve güncel.

Rom - Masik X Rom Hakkında

Oyla:

AtakanA

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Atakan
Cihazım
Mi 8 Se
Meslek
Developer
Konular
2
archesm Hocam bilgilendirme için çok teşekkürler, müsait bir zamanda ben bunu bir deneyeyim. Eu rom'dan bir farkı var mı masikx romun ? Android 9 güncelleyecem diye telefonun performansını vs. etkilenmiş olur muyum yani güvenilir midir? Birde masik x kurulumu için video altım var mı forumda hocam ?

Oyla:

hsnksy

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hasan
Cihazım
mi8 se
Meslek
Öğretmen
Konular
13
İyi geceler hocam merhabalar,
Cihazınız Hayırlı olsun,
Gayet memnun iseniz ve yeterince bilgi sahibi değil iseniz eu rom güncellemek baya uğraştırır. En baştan Android 8 kurmanız gerekiyor, sonra tekrar eu rom kurmanız gerekiyor, sonra tekrar Android 9 yüklemesi yapıp Eu rom güncellemesini yapmanız gerekiyor bu işlemler sırasında kullanacağınız twrp ler de farklı olacaktır. Uzun ve meşaketli bir süreç. İmeiniz silinmez. Android sürümü, Mıuı da Romlar ile birlikte gelir hocam bahsettiğiniz şekilde olmaz.
İlla ki ben Android 9 kullanmak istiyorum diyor iseniz.
Masik X rom öneririm. Kurulumu daha kolay, twrp uyumsuzluğu yok,Ek özellikleri daha iyi ve güncel.

android 8li 10.0.1 kurulu idi direk android 9lu 10.2.2 kurdum hiç de zor değil hatta iki gün öncede globe10.3.1 kurdum

----

En baştan Android 8 kurmanız gerekiyor, sonra tekrar eu rom kurmanız gerekiyor, sonra tekrar Android 9 yüklemesi yapıp Eu rom güncellemesini yapmanız gerekiyor

---

hiç böyle bir şey yapmadım direk kurdum

forumda
Rehber - Mi 8 SE İlk Alım Ve İlk Kurulumlar (Rom/Twrp/Wipe/Güncelleme ve Sıfırlama/Gcam)

böyle anlatılımıyor

Oyla:

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
archesm Hocam bilgilendirme için çok teşekkürler, müsait bir zamanda ben bunu bir deneyeyim. Eu rom'dan bir farkı var mı masikx romun ? Android 9 güncelleyecem diye telefonun performansını vs. etkilenmiş olur muyum yani güvenilir midir? Birde masik x kurulumu için video altım var mı forumda hocam ?

Konu da Masik X rom hakkında bilgiler ve indirme linkleri mevcut hocam.
Masik X romu tavsiye ederim performans ve batarya açısından iyidir.
Kurulumu eu rom a göre daha kolay.
Buradaki konudan romu indiriniz.
Masik romu indirdikten sonra,
Cihazınızı TWRP de başlatın.
Twrp kurulu değil ise, Rehber konudan yükleyebilirsiniz.
Twrp kurulumundan sonra Wipe - Format data - yes den sonra Reboot Recovery yapınız.
TWRP de tekrar açılacaktır, Romu cihaza kopyalayınız, Wipe » Advanced Wipe düğmesine tıklayın ve yerel hafıza hariç her şeyi siliniz.
TWRP ana menüsüne dönün, Install kısımından ve cihazınıza aktardığınız Masik ROM Zip dosyasını seçin.
.zip dosyasını seçtikten sonra, Swipe to Confirm Flash yapınız. Rom yükleme işlemi biraz uzun sürebiliyor sabırlı olup yüklenmesini bekleyiniz.

Oyla:
Üst Alt