Rehber Mi6 - Ses Seviyesi Yükseltme - Oreo İçin Düzenlendi - Twrp

Arthur61

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
mi6
Konular
4
Arkadaşlar ben Miui global 10.2 kararlı sürümde sadece aşağıdaki değerleri değiştirerek ses yükseltmeyi sağladım.
Önceki versiyonlarda ses dosyası başka klasörde yer aldığı için twrp flaşlama sorun çıkarıyordu.
Denemek isteyen olursa "/vendor/etc/open mixer_paths_tasha.xml" dizininde yer alan dosyayı text editör ile açarak değiştirip kaydedebilirsiniz, cihazı yeniden başlattığınızda kulaklık sesi yükseltilmiş oluyor.
Orjinal değer:
<ctl name="HPHL Volume" value="12" />
<ctl name="HPHR Volume" value="12" />
Değiştirilmiş değer:
<ctl name="HPHL Volume" value="20" />
<ctl name="HPHR Volume" value="20" />
Hocam teşekkür ederim bunu denedim, gayet güzel ses vermeye başladı. twrp ile uğraşmaya gerek yok demekki .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arthur61 Dostum çok teşekkür ederim. Bekliyorum o zaman.
Sessiz ortamda sorun değil ama dışarda görüşme yaparken karşıdakinin sesini duymak çok zor oluyor.
Hocam sizde üst mesajdaki değişimi yapabilirsiniz, ben denedim sorunsuz şekilde ses arttı .

beker3761

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Bahadır
Cihazım
Mi6
Konular
0
Hocam teşekkür ederim bunu denedim, gayet güzel ses vermeye başladı. twrp ile uğraşmaya gerek yok demekki .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam sizde üst mesajdaki değişimi yapabilirsiniz, ben denedim sorunsuz şekilde ses arttı .

Magisk kullanıyorsanız bu konuda yer alan, "Güncelleme 12.10.2018" linkli, Dolby Atmos modülünü kurmanızı tavsiye ederim, özellikle yeni moda olan 8d müzik içeriklerini youtube'da denerken inanılmaz sonuçlar yaratıyor.
Ben Dolby Atmos kurduktan sonra Viper'ı ve eklentisini telefondan kaldırdım, sadece Dolby Atmos modülü ve ses dosyasında yer alan düzenleme ile mükemmel ses deneyimi yaşıyorum.

Arthur61

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
mi6
Konular
4
Magisk kullanıyorsanız bu konuda yer alan, "Güncelleme 12.10.2018" linkli, Dolby Atmos modülünü kurmanızı tavsiye ederim, özellikle yeni moda olan 8d müzik içeriklerini youtube'da denerken inanılmaz sonuçlar yaratıyor.
Ben Dolby Atmos kurduktan sonra Viper'ı ve eklentisini telefondan kaldırdım, sadece Dolby Atmos modülü ve ses dosyasında yer alan düzenleme ile mükemmel ses deneyimi yaşıyorum.
Hocam dolby atmosu denemiştim daha önce ama pek sevmediğim için kaldırmıştım, tekrar deneyeyim. Bahsettiğiniz 8d sesler hangisi, hiç denk gelmedim. Müzik falan varmı 8d olan?

beker3761

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Bahadır
Cihazım
Mi6
Konular
0
Hocam dolby atmosu denemiştim daha önce ama pek sevmediğim için kaldırmıştım, tekrar deneyeyim. Bahsettiğiniz 8d sesler hangisi, hiç denk gelmedim. Müzik falan varmı 8d olan?
Hocam yer alan kanal ve benzeri birkaç kanal, yabancı ve türkçe müziklerin kanal yönlendirmeleri ile oynayarak ve room efekti vererek 8d müzik oluşturuyorlar, daha öncede dinliyordum ama Dolby Atmos'u kurduktan sonra bambaşka bir hal aldı.
Özellikle Dolby Atmos'ta yer alan Müzik ayarlarından Zengin ayarı seçtiğinizde, sanki sinemada müzik dinliyormuş gibi bir his uyandırıyor.

rebuplicfb

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
0
Arkadaşlar ben Miui global 10.2 kararlı sürümde sadece aşağıdaki değerleri değiştirerek ses yükseltmeyi sağladım.
Önceki versiyonlarda ses dosyası başka klasörde yer aldığı için twrp flaşlama sorun çıkarıyordu.
Denemek isteyen olursa "/vendor/etc/open mixer_paths_tasha.xml" dizininde yer alan dosyayı text editör ile açarak değiştirip kaydedebilirsiniz, cihazı yeniden başlattığınızda kulaklık sesi yükseltilmiş oluyor.
Orjinal değer:
<ctl name="HPHL Volume" value="12" />
<ctl name="HPHR Volume" value="12" />
Değiştirilmiş değer:
<ctl name="HPHL Volume" value="20" />
<ctl name="HPHR Volume" value="20" />

Arkadaşım bu değerlere ulaşmak için gerekli olan yolu nasıl bulucaz ben bu vendor klasörünü bit türlü bulamadım?

beker3761

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Bahadır
Cihazım
Mi6
Konular
0
Arkadaşım bu değerlere ulaşmak için gerekli olan yolu nasıl bulucaz ben bu vendor klasörünü bit türlü bulamadım?
Telefonunuz rootlu olmalı ve root erişimine sahip bir dosya yönetici program kurmalısınız örn: Root Explorer.
Dosya yönetici programından kök dizine yani root yazan yere tıklayınca sayfanın en altında vendor klasörünü görebilirsiniz.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Arthur61

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
mi6
Konular
4
Hocam yer alan kanal ve benzeri birkaç kanal, yabancı ve türkçe müziklerin kanal yönlendirmeleri ile oynayarak ve room efekti vererek 8d müzik oluşturuyorlar, daha öncede dinliyordum ama Dolby Atmos'u kurduktan sonra bambaşka bir hal aldı.
Özellikle Dolby Atmos'ta yer alan Müzik ayarlarından Zengin ayarı seçtiğinizde, sanki sinemada müzik dinliyormuş gibi bir his uyandırıyor.

Deneyeceğim hocam fakat bunlar için iyi bir kulaklık şart heralde :D Bende çinden aldığım 10 liralık kulaklık var, malzeme kalitesi çok iyi olmasada sesi çok iyi .

beker3761

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Bahadır
Cihazım
Mi6
Konular
0
Deneyeceğim hocam fakat bunlar için iyi bir kulaklık şart heralde :D Bende çinden aldığım 10 liralık kulaklık var, malzeme kalitesi çok iyi olmasada sesi çok iyi .[/
Benim telefonda kullandığım kulaklık da çinden alınma Awei markalı bluetooth kulaklık.
Evet 7.1 surround bir kulaklık olsa tadından yenmez ama buna rağmen ben aldığım ses kalitesinden çok memnunum.

sonergul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Soner
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Grafik Tasarımcı
Konular
11
Teşekkür ederim Arthur61
Benim kulaklık sesi gayet iyi ama ahizeden ses az geliyor. Yukarıdaki değişiklik ahize sorununu çözüyor mu?

Apsintex

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çınar
Cihazım
Xaomi Redmi 9S
Meslek
Mağaza Müdürü
Konular
21
Rica ederim hocam, mi6 10.2.1 global stabil 8.0 oreo içindir, sadece kulaklık sesine olumlu yönde etki ediyor.
Bilgisayarda kullandığım kulaküstü kulaklık ile daha önce çok az ses alıyordum, bu değişiklikten sonra kulaklığı bilgisayarda kullanıyor gibi ses kalitesi arttı.(Pubg mobilde ses kasıyorum artık haha--
Ahize yada diyafonda herhangi bir değişiklik yada ses bozulması yapmıyor.

Super hocam ama; benim bir sorunum var. Root Explore uygulamasindan text editor ile acip degerleri degistiriyorum. Fakat xml dosyasina girip kontrol ettigim zaman degerler eski halinde. Acaba bunun sebebi nedir? Ayrica xml dosyasini kopya edip baska text editorde degistirsem ve sonrasinda diger dosyayi silip text editorde degistirdigimi system'e atsam, bir sorun okur mu acaba?

Üst Alt