Soru Mi6 ses seviyesi neden böyle düşük?

furkanyiiner

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi8
Konular
19
Merhabalar öncelikle. Mi6 kullanıyorum ve cihazı ilk aldığımda ses daha yüksekti. Şimdi çok düşük geliyor. Eskiden 7 plus ile kıyaslayınca aynıydı hemen hemen. Şimdi ise çok altta kalıyor. Root ile ve rootsuz ses kalitesi bozulmadan sesi arttırabilir miyim?
(not: forumda china developer sürüm ses dosyalarını da denedim sonuç aynı. Sürüm 9.2.2)

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Onları denedim ama ses arama kisminda değisiklik görememiştim. Bana bunla ilgili önerebileceğiniz rom var mi acaba? Tesekkur ederim :)

Sizinle aynı cihazı kullanan arkadaşlardan daha net ve güncel bilgileri alabilirsiniz hocam :)

Oyla:

mahmutbk77

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Redmi note 3
Konular
15
sorun ve önerileriniz için geri bildirim yapmanızı tavsiye ederim umarım ilgilenirler.

Oyla:

furkanyiiner

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi8
Konular
19
ben hiç fark göremedim kalite konusuna gelicek olursak beni tatmin ediyor sonuçta bu bir sinema sistemi yada surround bir ses sistemi değil mi 5s sesi gerçekten çok düşüktü ve sonrasında çıkan mi telefonlarda bu sorun genel olarak ilerleyerek çözüldü tavsiyem iphone 7 plus almanız yönünde olucak çünki ben fetaylı olarakdenemedim denemekte istemiyorum aradaki fark nedir bilmediğim için sizi memnun edicekse onu alabilirsiniz
sadece öneri yanlış anlamazsanız sevinirim .
iyi forumlar.
Öneriniz için teşekkürler fakat apple düşünmüyorum. Açtığım konudaki amaca gelince de amacım telefonumu değiştirmek değil. Yalnız kullanmış oldukları donanım esasında kaliteli fakat bu donanım, yazılımsal olarak desteklenmediği için böyle bir sorun oluşuyor. Asıl iş yazılımı düzgün yapmaları. Bu kadar seri güncellemeden sonra hala sorunların olması yazılım ekibindeki sıkıntıyı gösteriyor, bunu kabul etmek lazım.
[doublepost=1525718285,1525718180][/doublepost]
Mi6 ile telefonla konuşurken karşıdan gelen sesi artırmak istiyorum. Viperdroid inceledim, öyle bir alanı olmadığını farkettim ya da ben göremedim. Dolby ile de henüz deneyemedim. Yardımcı olur musunuz? cantara Skorpi Lopus 9.5.6.0 yüklü ve magisk twrp kurulu.
Benim cihaz da mi 6 ve V9.5.6 yüklü. Ahize sesinde herhangi bir düşüklük yok, gayet iyi geliyor. İsterseniz mi tools ile sürümünüzü geri yüklemeyi deneyin. Düzelme ihtimali var

Oyla:

mahmutbk77

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Redmi note 3
Konular
15
Öneriniz için teşekkürler fakat apple düşünmüyorum. Açtığım konudaki amaca gelince de amacım telefonumu değiştirmek değil. Yalnız kullanmış oldukları donanım esasında kaliteli fakat bu donanım, yazılımsal olarak desteklenmediği için böyle bir sorun oluşuyor. Asıl iş yazılımı düzgün yapmaları. Bu kadar seri güncellemeden sonra hala sorunların olması yazılım ekibindeki sıkıntıyı gösteriyor, bunu kabul etmek lazım.
[doublepost=1525718285,1525718180][/doublepost]
Benim cihaz da mi 6 ve V9.5.6 yüklü. Ahize sesinde herhangi bir düşüklük yok, gayet iyi geliyor. İsterseniz mi tools ile sürümünüzü geri yüklemeyi deneyin. Düzelme ihtimali var
profesyonel destek almanız yada yazılım kurma hakkında bilginiz ve tecrübeniz varsa sorunsuz dediğiniz bir sürüme geri dönmenizi tavsiye edebilirim dediğim gibi ben böyle bir sorun yaşamadım donanımsalda olabişir ahize ızgaraları toz veya metal parçacıklarla tıkanmış olabilir

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Hocam elimde cihaz olmadığı için bu konuda bilgim okuduklarımla sınırlı. Ancak gelen güncellemeler ile birlikte ses seviyesinin düştüğünü ve china rom veya china tabanlı custom rom kullanan arkadaşlarda böyle bir sorun olmadığını hatırlıyorum. Ses seviyeleri system/etc altındaki mixerpath dosyaları ile ayarlanıyor. Dilerseniz ses kısıklığı olmayan bir romdan ilgili dosyaları alıp kendi romunzda değiştirebilirsiniz ancak dolby, viper vb. uygulamalar daha kolay bir çözüm sağlayabilir.

Hocam Nougat Romlarda Ses dosyalarını direk Romların Zip dosyasından çekebiliyordum. Fakat Oreo romlarda Miui Pro olsun, Xiaomi.Eu olsun hep sıkıştırılmış Sistem dosyası kullanılıyor, bu yüzden o romların içini açamadım. Acaba nasıl açıp da Ses dosyalarını çekebilirim?

Nougat'daki Ses dosyaları Oreo romlarda çalışmıyor hocam, bu yüzden Oreo için baştan uğraşmak gerekiyor anladığım kadarı ile.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam Nougat Romlarda Ses dosyalarını direk Romların Zip dosyasından çekebiliyordum. Fakat Oreo romlarda Miui Pro olsun, Xiaomi.Eu olsun hep sıkıştırılmış Sistem dosyası kullanılıyor, bu yüzden o romların içini açamadım. Acaba nasıl açıp da Ses dosyalarını çekebilirim?

Nougat'daki Ses dosyaları Oreo romlarda çalışmıyor hocam, bu yüzden Oreo için baştan uğraşmak gerekiyor anladığım kadarı ile.

Benim cihazım hala Nougatta hocam. Oreo ile değişmiş demek ki ve bu durumu ilk defa sizden duyuyorum. Maalesef bilgim yok.

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Benim cihazım hala Nougatta hocam. Oreo ile değişmiş demek ki ve bu durumu ilk defa sizden duyuyorum. Maalesef bilgim yok.

Peki Sağolun hocam. Evet hocam Dosyalar da değişmiş, bugün baktimda Global Beta tabanli romda O kısımda o dosyalar yok. O yüzden Miui Pro ve Eu romlarinda da cekemedi kullanan arkadaşlar dosyalari.

Ses dosyalarinin hangisi olduğunu öğrenirseniz paylasabilir misiniz hocam?

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Peki Sağolun hocam. Evet hocam Dosyalar da değişmiş, bugün baktimda Global Beta tabanli romda O kısımda o dosyalar yok. O yüzden Miui Pro ve Eu romlarinda da cekemedi kullanan arkadaşlar dosyalari.

Ses dosyalarinin hangisi olduğunu öğrenirseniz paylasabilir misiniz hocam?
Tabii hocam eğer bilgiye denk gelirsem paylaşırım mutlaka

Oyla:

whitestone.ba

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
12
Merhabalar benim cihazimda bazi zil sesleri calmiyor neden acaba ?

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Üst Alt