Recovery Mi6 brick oldu pc tanımıyor yardım

mustafahurma

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mustafa Hurm
Cihazım
xiaomi mi5
Konular
1
Merhaba arkadaşlar twrp yüklü olan mi 6 cihazım yazılım güncellemesi yaparken birdenbire bilgisayar tarafından tanınmamaya başladı, Telefonun USB soketini değiştirmiş olmama rağmen yine de bilgisayar tarafından tanınmayan aygıt olarak altan uyarı vermeye devam ediyor. Hiçbir şekilde bu sorunu çözemedim, dolayısıyla kapanmış ve sadece twrp modunda açılan mi 6 telefonuma yazılım yükleyemiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

MI 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Amed

Freedom Of Thought
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
İphone X- Mi 6
Meslek
Muimi
Konular
18
1. Sürücülerin yüklü olduğundan emin olun
2 . Archesm hocanın dediği gibi vipe işlemlerini yapın.
3. Sürücüler yüklü ve vipe işlemleri ile sorun cözülmez ise cihazı power+ses kısma tuşları ile fastboota alıp miflaş uygulaması ile rom atmanız gerekir.

rash.87

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Raşit
Cihazım
Redmi 4 Pro
Meslek
İşçi
Konular
19
Yukarıdaki tavsiyeler işe yaramazsa, test point yöntemi ile EDL moduna alıp miflash ile rom atabilirsiniz.

Redmi 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mustafahurma

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mustafa Hurm
Cihazım
xiaomi mi5
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Twrp üzerinden wipe işlemlerini yaptınız mı?
Wipe- Advanced Wipe / System , Data , Cache , Dalvik Cache yapınız, daha sonra, Wipe - Format data yes yapınız.
Wipe- Advanced Wipe / System , Data , Cache , Dalvik Cache yapınız, daha sonra, Wipe - Format data yes yapınız.
Evet hocam aynı dediğiniz gibi yapıyorum yapılan işlemlerde twrp tarafından onaylanıyor fakat sonrasında yine bilgisayara cep telefonunu bağladığımda bilgisayar tarafından tanınmama hatası ile karşılaşıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

3. Sürücüler yüklü ve vipe işlemleri ile sorun cözülmez ise cihazı power+ses kısma tuşları ile fastboota alıp miflaş uygulaması ile rom atmanız gerekir.

Daha önce de aynı telefon için onlarca kez bilgisayar üzerinden mi flash aracılığı ile cep telefonuma rom yükleyip birtakım işlemleri gerçekleştirmiştim twrp işlemini de yine aynı şekilde o cep telefonu için kendim rahatlıkla yapabiliyordum benim şu anki sorunum esasen bilgisayarın cep telefonumu artık tanımaması yani ne yaptıysam yapayım cep telefonumu bir şekilde bilgisayara taktığımda bilgisayar tarafından tanınmıyor cihaz arızalı en son takılan USB cihazı arızalı uyarısı veriyor, yani bildiğiniz klasik Windows tarafından tanınmayan Android telefonu uyarısı. daha önce cep telefonumun USB girişi temizlik yaparken biraz hoyrat davranmam nedeniyle zarar görmüştü sadece ağır bir şekilde şarj oluyordu ne ps tarafından tanınıyor ne de kulaklık taktığımda kulaklığı görüyordu. hızlı şarjda olmuyordu bir süre böyle devam ettim ta ki güncelleme yapmak için yine cihaz üzerinde birtakım değişiklikler yapmak üzere telefonumu sıfırlamamla oldu, bilgisayara telefonumu taktığımda zaten daha önceden de usb tanımadığı için bir cep telefonu tamircisine cep telefonunun şarj girişi boedunu değiştirttim, sonrasında yine düzelmedi, başka bir USB bordu taktırdım aynı sorun onda da devam etti, anladım ki cihazın sorunu usb bordundan değil. tam olarak sorun nerede bilmiyorum ama şu anda hiçbir şekilde ne kendi Windows 10 64-bit bilgisayarımda ne de başka bir bilgisayarda mi6 cihazımı bir şekilde tanıtamıyorum. Telefonuma şu anda yazılım yüklü değil, sadece twrp açılıyor recovery moduna da giriyor sorunum bu. wp dalvik cache işlemlerinden herhangi bir şekilde sorun yok ama bir neticeye varamıyorum.

Son düzenleme:
Üst Alt