Rehber Mi6 Batarya Değişimi (Aliexpress)

makedonya1900

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Uğur
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
1
56 liraya sepete atmıştım indirimiyle. AliExpress yorumlarına baktım da bataryayı haddinden fazla kötülemişler. Vazgeçtim.
İncelemeniz için teşekkürler.

Burakalpsen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
11
56 liraya sepete atmıştım indirimiyle. AliExpress yorumlarına baktım da bataryayı haddinden fazla kötülemişler. Vazgeçtim.
İncelemeniz için teşekkürler.
Linkteki bataryaya baktığınıza emin misiniz? 13 bin adet sipariş, 5800 yorumun 5200 ü 5 yıldız, 400 ü 4 yıldız ve sadece 140 tanesi 1 yıldız. Ortalama puan 4.8. Ve karşınızda hali hazırda siparişini vermiş, memnun olarak 1 haftadır kullanan birisi var. Uluslararası siparişlerde sipariş sayısının sadece %1 i olan kötü yorumlarla vaz geçiyorsanız siz asla e ticaret alışverişi yapamıyorsunuz sanırım.

makedonya1900

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Uğur
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
1
Linkteki bataryaya baktığınıza emin misiniz? 13 bin adet sipariş, 5800 yorumun 5200 ü 5 yıldız, 400 ü 4 yıldız ve sadece 140 tanesi 1 yıldız. Ortalama puan 4.8. Ve karşınızda hali hazırda siparişini vermiş, memnun olarak 1 haftadır kullanan birisi var. Uluslararası siparişlerde sipariş sayısının sadece %1 i olan kötü yorumlarla vaz geçiyorsanız siz asla e ticaret alışverişi yapamıyorsunuz sanırım.

Amacım sizi eleştirmek değildi, sanırım beni yanlış anladınız.
Siz almışsınız memnun kalmışsınız sizin adınıza sevindim. Zaten incelemeniz için teşekkür mesajı da yazdım.
Satıcının geçmişini bilmiyorum o kadar incelemedim. Ama söz konusu üründe özellikle 2020 yorumlarında çok fazla kötü yorum olduğunu gördüm. Neden bunu kişiselleştirip benim alışveriş tercihlerim hakkında çıkarım yaptığınızı anlayamadım. Bunun kimseye yararı yok bence.
Hayırlı olsun size.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Burakalpsen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
11
Amacım sizi eleştirmek değildi, sanırım beni yanlış anladınız.
Siz almışsınız memnun kalmışsınız sizin adınıza sevindim. Zaten incelemeniz için teşekkür mesajı da yazdım.
Satıcının geçmişini bilmiyorum o kadar incelemedim. Ama söz konusu üründe özellikle 2020 yorumlarında çok fazla kötü yorum olduğunu gördüm. Neden bunu kişiselleştirip benim alışveriş tercihlerim hakkında çıkarım yaptığınızı anlayamadım. Bunun kimseye yararı yok bence.
Hayırlı olsun size.
Yok hocam estağfurullah ben kendimi veya ürünü korumak amacıyla birşey söylemedim sonuçta ben satmıyorum ürünü :) Ortalama puanı 4.8 olan ürün hakkındaki birkaç olumsuz yorum ile vaz geçmeniz şaşırttı. Özellikle 2020 deki yorumlar demişsiniz de yorum sayısı o kadar fazla ki ben zaten almadan önce 20-25 sayfa yorum okudum gidebildiğim yer 5 gün öncesi. Burada sizin alışveriş tercihlerinizden bahsetmiyordum genel olarak 2000 üstü yorumu olan bir malda, hangi ürün olursa olsun sadece kötü yorumlara bakarak alışveriş yaparsanız pek bir ürün bulamazsınız. Bunu hepsiburadadan da deneyebilirsiniz. Redmi airdots, mi band 4 vs gibi ortalamanın çok üstü yorum almış ürünlerin sadece 1 yıldızlarını okuyun, emin olun ürüne sahip de olsanız bu ürün aynı ürün mü dersiniz :D İşin özü hocam 5800 kişinin 5200 ü 5 yıldız verdiyse vardır bir bildikleri, bende dahil kimse elin çinlisine hatır gönül için 5 yıldız vermez ;)
Önceki yorumumda yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın. Sonuç olarak bu konuyu açma amacım sadece mi6 için pil bulmak çok zor, ben risk alarak sipariş verdim ve memnun kaldığım için ihtiyacı olanlar faydalansın istiyorum. İyi forumlar.

Artı olarak 140 adet 1 yıldızlı yorum var demiştim çoğu da ürün gelmedi diye 1 yıldız vermiş alakasız bir şekilde.

Son düzenleme:

Antagonist35

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi6,PocoX3 NFC
Meslek
Makine Mühendisi
Konular
2
hocam bataryanin durumu nasil ?

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Burakalpsen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
11
hocam bataryanin durumu nasil ?

En son gece şarj ettim detaylara bakayım, %100 şarjdan çekeli 14 saat 15 dakika olmuş ve 1 saat 50 dakikalık bir ekran süresi ile şu an şarjım %65. Performansta ilk taktığım günden bugüne herhangi bir kayıp yok. Gayet memnunum.

Antagonist35

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi6,PocoX3 NFC
Meslek
Makine Mühendisi
Konular
2
geri dönüşünüz için teşekkürler

Organicmusty

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Musty
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
24
Öncelikle herkese merhabalar, günümüzde artık benim gibi birçok mi6 kullanıcısının cihazı 2. hatta 3. yaşına girdiği için batarya değişimleri de sık sık yapılmaya başlandı.
Bende bataryamı dün değiştirmiş olarak faydalı olacağını düşündüğüm bir değişim rehberi hazırlamak istedim. Hem orijinal batarya bulunması zorluğu hemde orjinal
bulunsa bile üretim tarihlerinin eski oluşu sebebiyle Aliexpressten sipariş verdim. ( ) 21 günde gelen batarya ve değişim kiti bu şekilde,
(Üretim tarihi 10.07.2020)
Eliniz yatkın ise benim gibi youtube dan video açarak kolayca kendiniz değiştirebilirsiniz.(Ekstra arka kapağı tekrar yapıştırmak için B7000 almanız gerekir) Elinizden gelmezse bataryayı herhangi bir telefoncuya taktırırsınız.

Geleyim bendeki değişime,

Bu eski bataryamdaki ekran sürem. Üretim tarihi 01.06.2017. 3 yıllık bir batarya olmasına rağmen iyi dayanmış bende her zaman usulüne göre kullanıyorum.

Bu ekran görüntüsünde de yeni taktığım batarya ile aldığım süre yer alıyor. Görüldüğü gibi bu değişim 1 saat 15 dakikalık bir ek ekran süresi sağladı. Bu fark bataryanızın durumu ve kullandığınız roma bağlı olarak daha fazla veya daha az olabilir.

Bana maliyetine gelirsem de batarya Aliexpress kuponu ile 71 liraya geldi. 17 lira vergisi çıktı ve 12 lira da B7000 e verdim. Toplam 100 liraya mal olmuş oldu.
Umarım kafasında batarya değiştirmeyi düşünenlere yardımcı olabilmişimdir. İyi forumlar.
Aynı işlemi deji batarya ile evde yaptım. B7000'de aldım lakin evde kapağı güzelce sıkıştırma aparatı olmadığı için %100 yapıştıramadım. O İŞİ NASIL ÇÖZDÜNÜZ? ÜZERİNE AĞIR KİTAPLAR DA KOYMUŞTUM AMA ŞUAN SU DEĞSE SIKINTI BENİM İÇİN

Burakalpsen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
11
Aynı işlemi deji batarya ile evde yaptım. B7000'de aldım lakin evde kapağı güzelce sıkıştırma aparatı olmadığı için %100 yapıştıramadım. O İŞİ NASIL ÇÖZDÜNÜZ? ÜZERİNE AĞIR KİTAPLAR DA KOYMUŞTUM AMA ŞUAN SU DEĞSE SIKINTI BENİM İÇİN
Kusura bakmayın biraz geç fark ettim. Bende bildiğiniz üstüne kitaplar, kitapların üstüne ağır olsun diye sürahi falan :D koyarak yarım saat kadar beklettim. %100 nasıl yapıştıramadınız kapağın tüm kenarlarını kapatacak şekilde sıktıysanız sorun olmamalı aslında ama. İsterseniz yapıştırıcı bitmemiştir zaten aynı şekilde ısıtıp geri açıp tekrar sürüp yapıştırmayı deneyin.

saltukg

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
etzel
Cihazım
Mi6
Konular
0
Gayet memnunum hocam. Eski bataryam ile %19 a 3 saat 37 dakika ekran süresi ile düşerken şu an 3 saat 49 dakika oldu ve hala %41 şarjım var. Eskiden 1 günü tam ucundan çıkarırken şimdi 1.5 gün çıkarır hale geldi.
Memnuniyetiniz sebebiyle aynı üründen sipariş vermeyi düşünüyorum. Hala memnun musunuz? Aslında Deji de epey kullanılıyor forumda ama normalden kalın olması ve soketinin zor bağlanması sebebiyle vazgeçtim.

Üst Alt