Öncelikle herkese merhabalar, günümüzde artık benim gibi birçok mi6 kullanıcısının cihazı 2. hatta 3. yaşına girdiği için batarya değişimleri de sık sık yapılmaya başlandı.
Bende bataryamı dün değiştirmiş olarak faydalı olacağını düşündüğüm bir değişim rehberi hazırlamak istedim. Hem orijinal batarya bulunması zorluğu hemde orjinal
bulunsa bile üretim tarihlerinin eski oluşu sebebiyle Aliexpressten sipariş verdim. (
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
) 21 günde gelen batarya ve değişim kiti bu şekilde,
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(Üretim tarihi 10.07.2020)
Eliniz yatkın ise benim gibi youtube dan video açarak kolayca kendiniz değiştirebilirsiniz.(Ekstra arka kapağı tekrar yapıştırmak için B7000 almanız gerekir) Elinizden gelmezse bataryayı herhangi bir telefoncuya taktırırsınız.
Geleyim bendeki değişime,
Bu eski bataryamdaki ekran sürem. Üretim tarihi 01.06.2017. 3 yıllık bir batarya olmasına rağmen iyi dayanmış bende her zaman usulüne göre kullanıyorum.
Bu ekran görüntüsünde de yeni taktığım batarya ile aldığım süre yer alıyor. Görüldüğü gibi bu değişim 1 saat 15 dakikalık bir ek ekran süresi sağladı. Bu fark bataryanızın durumu ve kullandığınız roma bağlı olarak daha fazla veya daha az olabilir.
Bana maliyetine gelirsem de batarya Aliexpress kuponu ile 71 liraya geldi. 17 lira vergisi çıktı ve 12 lira da B7000 e verdim. Toplam 100 liraya mal olmuş oldu.
Umarım kafasında batarya değiştirmeyi düşünenlere yardımcı olabilmişimdir. İyi forumlar.