Yardım Mi5s yavaşlama ve pil sorunu...

hseynkb4

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hüseyin kaba
Cihazım
mi note 10
Konular
10
Herkese iyi günler dilerim... Cihazı alalı yaklaşık 3 sene oluyor bu zamana kadar sıkıntısız sorunsuz kullandım ama artık çok yavaşladı ve şarjı bir günü asla çıkarmıyor.
Forumdaki üyelerin bilgilerine kaldım artık...
Saygıdeğer arkadaşlar bunları bir nebze de olsa düzeltebilmek için nasıl bir yol izlemeliyim?
Bilgileriniz için şimdiden yüksek teşekkürlerimi sizlere sunuyorum...

Kullandığım cihaz 3gb ram / 64gb rom olan versiyonu.
MIUI sürümü ise:10.2.3.0 global stable rom.
Saygılar...

hsncnmiui

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
RN8
Konular
11
Valla dostlar root atıp kernel yönetici bir program ile çekirdek kontrolünü kapatın cihazın tadını çıkarın. ortalama 5 saat ekran süresi alıyorum ve cihaz hiç kasmıyor. Isınma sorunu olmuyor.
Magisk ile root attım. ExKernel yükledim ve çekirdek kontrolünü kapatıp açılışta başlat seçeneğini seçtim. Cihazın tadını çıkarmak için bu işlem şart.
Stock haliyle mi5s kullanmak eziyyet.

Oyla:

hsncnmiui

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
RN8
Konular
11
Cihaza root atmanız gerek. Sonra Playstore'dan kernel yönetici uygulamalar var. Kernel Audiutor ücretsiz olanı fakat cihazı yeniden başlatınca otomatik olarak eski ayarları getirmiyor. Her seferinde yeniden ayar yapmak gerekiyor. Ama Exkernel otomatik başlatma açık iken ayarı bir kere yapınca cihazı kapatıp açsanız da ayarlar gitmez. Exkernel ücretli ama apk şeklide bulunabilir.
Programların işlemci kısmında çekirdek kontorlünü kapatma seçeneği olur onu kapatınca işlem tamam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

çekirdek kontrolünü nasıl kapatıyoruz?
Core control devre dışı yapın.

Son düzenleme:
Oyla:

Mehmet.19

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi5s
Konular
0
Merhabalar 5s'zedeler :) bende sanıyorum sadece benim cihazım da sıkıntı var. Batarya şarj falan artık vazgeçtim oyun hak getire sosyal medya da dahi donup duruyor. Bootloader açık rootsuz yardımcı olana duacı olurum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Oyla:

phasec

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Xiaomi Mi5S
Konular
4
Arkadaşlar merhaba kernel yapmak istiyorum yardımcı olabilecek var mı ?

Oyla:

bitexx

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
TuGi
Cihazım
Poco X3
Meslek
CNC tekniker
Konular
9
Arkadaşlar merhaba kernel yapmak istiyorum yardımcı olabilecek var mı ?
kernel yapmak derken? Telefona Kernel kurmak mi istiyorsun ??

Mi 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

tapatalk3410

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ibrahim
Cihazım
xiaomi mi 5s
Konular
13
artık günde 2 kez sarja takıyorum teli. bataryayı değiştireceğim. 4 yılı devirdi telefon. hangi batarya markası ni önerirsiniz. ve kime taktirayim düzgün saglam bir yer arıyorum

Karadelikten ses dalgaları kullanılarak gönderildi.

Oyla:

bitexx

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
TuGi
Cihazım
Poco X3
Meslek
CNC tekniker
Konular
9
artık günde 2 kez sarja takıyorum teli. bataryayı değiştireceğim. 4 yılı devirdi telefon. hangi batarya markası ni önerirsiniz. ve kime taktirayim düzgün saglam bir yer arıyorum

Bir kere kesinlikle dışardan bir yerden alma iki tane batarya var mi5s için hakkını veren beklerim biraz dersen Aliexpresten Nohon marka sipariş ver bekleyemem dersen Türkiye'den Deji marka var ben şuan onu kullanmaktayim hiçbiri orjinal pilin yerini tutmuyor ama en yakın 2 marka söyledim sana ilk nohon ikincisi deji takması problem değil yanında takmak icin set gonderiyorlar elin yatkın ise kendin bile takarsın YouTube da nasıl açılıp takıldığı konusunun videosu var benim 15-20 dakikami almisti takamam dersende tanıdığın veya yakınlarda güvendiğin bir telefon tamircisine belli bir ücret karsiligi rica et

Oyla:

tapatalk3410

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ibrahim
Cihazım
xiaomi mi 5s
Konular
13
Bir kere kesinlikle dışardan bir yerden alma iki tane batarya var mi5s için hakkını veren beklerim biraz dersen Aliexpresten Nohon marka sipariş ver bekleyemem dersen Türkiye'den Deji marka var ben şuan onu kullanmaktayim hiçbiri orjinal pilin yerini tutmuyor ama en yakın 2 marka söyledim sana ilk nohon ikincisi deji takması problem değil yanında takmak icin set gonderiyorlar elin yatkın ise kendin bile takarsın YouTube da nasıl açılıp takıldığı konusunun videosu var benim 15-20 dakikami almisti takamam dersende tanıdığın veya yakınlarda güvendiğin bir telefon tamircisine belli bir ücret karsiligi rica et

cok teşekkür ederim. beklerim biraz. aliexpres teki saticinin linkini verirmisimiz. yanlış saticidan almiyim. elim yatkın videosunu izleyerek yapabilirim. şimdiden teşekkür ederim.

Oyla:

tapatalk3410

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ibrahim
Cihazım
xiaomi mi 5s
Konular
13

birde mi 5 var hepsi buradada mi 5s için olanı göremedim. aynı mı bataryalar acaba

Oyla:
Üst Alt