Yardım Mİ5s CMD ekranında "no devices found" hatası

• Konbuyu başlatan ozmen
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 25
  • Görüntüleme 3K

ozmen

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
önder
Cihazım
redmi note 3
Konular
11
Sevgili dostlar mi5s cihazımda, Bootloader Kilidini Açmadan Stock ROM Yükleme işlemlerini yaparken, fastboot modunda cmd ekranında fotoğrafdaki "no device found" hatasını alıyorum. edl modunda ÇİN developer romunu yükleyerek bootloader kilidini açmak istiyorum. cihazımda MIUI 8.0 stabil 8.0.3.0 (MAGMIDI) global rom yüklü.

Ekli dosyalar

• 2.jpg
    2.jpg
    91,5 KB · Görüntüleme: 25
  • 3.jpg
    3.jpg
    116,2 KB · Görüntüleme: 23
  • cmd ekran hatası.jpg
    cmd ekran hatası.jpg
    109,8 KB · Görüntüleme: 24

ozmen

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
önder
Cihazım
redmi note 3
Konular
11
Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
ozmen hocam sorun sizde değil cihazınızdaki yazılımda. Mi Unlock aracının cihazınızdaki Mi hesabı bilgilerine ulaşması gerekiyor ancak şu an sizin cihazınızda yüklü olan yazılım Unlock aracına bu bilgileri iletemiyor. Bu nedenle hesap doğrulaması yapılamıyor ve kilit açılamıyor.

Çözüm sizin de belirttiğiniz gibi developer rom yüklenmesi ancak bu rom da güncelleyici uygulaması üzerinden yüklenemiyor. Cihazı yine EDL moda alıp bu romun yüklenmesi gerekli.

Bir diğer seçenek ise yeni rom sürümlerinde geliştirici seçenekleri içinde var olan unlock yetkisi onay kutusunu aktif etmek. Bu kutu aktif edildiğinde unlock aracı hesap bilgilerine rom cinsi farketmeksizin ulaşabiliyor ve kilit açılabiliyor. Yakın zamanda Mi5s'e 8.2 güncellemesi gelmesini ve güncelleme içinde bu seçeneğin de sunulmasını bekliyoruz. Yani bir süre bekleyip güncelleme geldikten sonra kilidi EDL'ye gerek kalmadan kaldırabilirsiniz.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Sizin kafanızı adb'ye takmış durumdasınız ama arkadaşlarım yazmışki adb ile bu cihazı edl moduna alamayacaksınız. Şu an için edl kablosu haricinde bir çözüm görülmüyor. Adb devices yazsanız belki cihaz sizden fingerprint izni isteyecek ve verdiğinizde adb cihaz görecek. Görmezse diğer konuda anlattığım üzere pdanet driverlarını yükleyebilirsiniz. Tekrar yazayım, bu sizin için çözüm olmayacak.

Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk

Oyla:

188fatih

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi mi5
Konular
0
Telefonda kayıtlı olan miu hesabınızdaki ismi değil yukarıda görülen numarayı unlock proğramındaki girişe yazıp şifre bölümüne şifrenizi girin verilen izni kontrol edin izin verilmişse tekrar deneyin unlock olacaktır

Oyla:

ozmen

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
önder
Cihazım
redmi note 3
Konular
11
Sizin kafanızı adb'ye takmış durumdasınız ama arkadaşlarım yazmışki adb ile bu cihazı edl moduna alamayacaksınız. Şu an için edl kablosu haricinde bir çözüm görülmüyor. Adb devices yazsanız belki cihaz sizden fingerprint izni isteyecek ve verdiğinizde adb cihaz görecek. Görmezse diğer konuda anlattığım üzere pdanet driverlarını yükleyebilirsiniz. Tekrar yazayım, bu sizin için çözüm olmayacak.

Dpanet driverini yükledikten sonra adb olarak cihazım göründü, lakin global 8.0 romu değiştiremediğim için unlock %50 de kalıyor. videodaki herşeyi eksiksiz olarak yaptım. sanırım mi5s in azizliğine uğruyorum. Bu konuda Bursa'da yardımcı olabilecek birisi yada bir yer var mı ?

Telefonda kayıtlı olan miu hesabınızdaki ismi değil yukarıda görülen numarayı unlock proğramındaki girişe yazıp şifre bölümüne şifrenizi girin verilen izni kontrol edin izin verilmişse tekrar deneyin unlock olacaktır

olmadı hocam...

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Dpanet driverini yükledikten sonra adb olarak cihazım göründü, lakin global 8.0 romu değiştiremediğim için unlock %50 de kalıyor. videodaki herşeyi eksiksiz olarak yaptım. sanırım mi5s in azizliğine uğruyorum. Bu konuda Bursa'da yardımcı olabilecek birisi yada bir yer var mı ?

olmadı hocam...
Bunun nedeni Çin Developer romda olmamanız. Yukarıda da dediğim gibi adb ile işiniz yok.

Oyla:
Üst Alt