Yardım Mi5S Bozuldu

etemkaandelibas

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Etem Kaan
Cihazım
Mi 5s 64gb
Konular
3
Herkese merhabalar yaklaşık 1 ay önce satın aldığım Mi5S 64gb telefonum sabah suya düştü. Anında sudan çıkarıp kuruladım ve Type-C portu alta gelecek şekilde duvara yasladım (suyu boşaltsın diye). İlk başta ekranın ortasında dikey bir mavi çizgi çıktı. Sonra ekran karardı; ondan sonra kapanıp bootloop'a girdi. Bozulmasın diye FastBoot'a alıp tamamen kapattım cihazı. Daha sonra Menü dokunmatik ışığı yanmaya başladı ve cihazdan hiçbir tepki yok. Bilgisayara bağlayınca tanıma sesi veriyor bilgisayar ama simge belirmiyor; telefonda tık yok. Sizce ekranı mı değişmeli yoksa garantiye verip kullanıcı hatası raporu alıp çöpe mi atmalıyım? Aldığım ilk hafta parmak izi okuyucu bozulmuştu ve kanserburada "Arıza Raporu" isteyip iademi kabul etmemişti.

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
bende bir adet çekmeli kılıf var vereyim telefona kefen niyetine kullanırsınız:)
Ben sonucu zaten 2 defa yazdığımdan dolayı, daha fazla yorumda bulunmayacağım....

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

Oyla:

etemkaandelibas

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Etem Kaan
Cihazım
Mi 5s 64gb
Konular
3
Yani. Pirince yatırdım, 2 güne düzelmezse parçalayıp Mi6 64gb alacağım. Veya Xiaomi'den vazgeçip bilindik markanın telefonunu alacağım. Kendi bilir düzelmezse.

Oyla:

mahmutbk77

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Redmi note 3
Konular
15
inşallah düzelir mi 6 su sıçramalarına karşı dayanıklı aynı donanımı bilindik markalarda 4000 den aşağı satın alamaazsın

Oyla:

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
Bu arada söylemeyi unuttum. Düştüğü su saf su.

Saf sudan kastınız, kimya labaratuarında bulunan saf su, Akü suyu denilen su mu, içme suyu çeşme suyu mu?

saf su bu kadar hızlı ve yoğun arıza etkisi göstermemeliydi.

Oyla:

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
oncelikle telefonu bukadar acmaya calismaniz ofsayt. aynisi benim basima gelmisti my touch 4g slide vardi kardesime vermistim ve yagmur suyunun icine dusurdu kardesim sokak kenarindan akan su daha dogrusu. ilk isim direk bataryayi sokmek oldu tabi o cihazda kolay sizinde yapmaniz gereken hemen gucu kesip tornavida yoksa en azindan bi alet ile vidalari sokup icindeki suyu bosaltip hemen bataryayi ayirmak olmaliydi yapamiyorsaniz en yakindaki telefoncuya kosup hemen ameliyata sokmaliydiniz. ben bu sekilde my touch 4g slide i dagitip temizleyip anakarti alkolle (o an bulabildigim kolonya ile) temizledim topladim prince yatirdim 2 gunde 2 gun sonra hic bisey olmamis gibi devam tekrar dagitip oksitlenme emaresi varmi diyede baktim hic bisey yoktu neyse sizde ogrenmis oldunuz artik aci bi sekilde olsada ogrendiniz.
bu arada telefonun altina buz koyup antutudan 150 k almak kadar abuk biseyde yok bunu belirtmek isterim iletken parcalarin zarar gormesinden baska bi ise yaramaz. anakart yanarken altina buz koymak kefeni giyip tetigi basiniza dayamakdan farksiz...

Oyla:

enjoy_mi

Ya Sabur....
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yiğit Ali
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Memur
Konular
13
bence arkadaş yeni bir telefon almak istiyor..( mesela mi6) bu yüzden yavaş davranıyor net..

Oyla:

etemkaandelibas

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Etem Kaan
Cihazım
Mi 5s 64gb
Konular
3
Telefoncuya götürdüm; içini açıp kuruladı, batarya bağlantısını kesti. sonra tek tek narince temizleyip geri taktı. Şu anda pirinçte bekliyor. Sabah bir baktım şarj bitti ışığı yanıp sönmeye başlamış ve alttaki menü ve geri tuşlarının ışıkları yanıyor. İyiye işaret mi? Ekranda hiçbir ibare yok ve kırmızı ışık yanıp sönüyor, ayrıca menü ve geri dönüş tuşlarının da ışıkları yanıyor.

Oyla:

etemkaandelibas

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Etem Kaan
Cihazım
Mi 5s 64gb
Konular
3
Nasıl düşürdüğümü baştan anlatayım: Sabah kuzenimden biyoloji ödevim için 1litre saf su istemiştim. Ödevim de su türlerinin bitki gelişimine etkisiydi. Sonra kuzenim getirdi(gerçekten saf mı bilmiyorum ama bitkiler farklı biraz. Daha 4 gün oldu sonuçta). Çeşme suyuyla saf suyu alıp deneye başladım. 3.günde telefon elimden kayıp daha biraz önce suladığım bitkinin üstüne şap diye düştü... Sonrası böyle.

Oyla:

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
ben icinden su akan telefonu kurtardim sen bu sekildekini kurtaramazsan sikinti bi kac kere acip kapatmandandir. sen simdi bitkinin ustune dustu diyorsun saf suyla suladigin bitkideki su zaten artik safligini kaybetmistir bikere toprak var toz var belii ilaclamissan ilacda vardir akmucta iletkenlige kavusmustir azda olsa. soketler islaksa atiyorum eger su safligini korumussa soketlerin iletkenligini engelliyor olabilir vs her ne olursa olsun kurtarirsan cihazi hayir bekleme derim.

Oyla:

etemkaandelibas

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Etem Kaan
Cihazım
Mi 5s 64gb
Konular
3
Keşke bekleyip Mi 6 alsaydım :( Type-C portunu kurular kullanmaya devam ederdim.

Oyla:
Üst Alt