Arkadaşlar Merhaba,
Yeni konu açmak zorunda kaldım diğer başlıklar altında kaynadı.
Sanırım benim cihazımda brick oldu mi5 lerin kronik problemlerinden bu sanırım.
Normal kullanırken şarj %70 civarında kamera problemi oldu açılmadı kamera hatası verdi. Kapatıp açayım dedim telefon bir daha açılmadı mi ekranında kaldı. Maalesef daha önce telefonu ne usb moduna almıştım ne de geliştirici ayarlarını açmıştım. Sorun da tam olarak burada başladı.
Öncelikle unlock işlemlerini tamamladım xiaomi hızlı geri dönüş yaptı. i mi hesabında tüm yedeklerim var fakat orada find device bölümü hiç konum bulmuyor ilginçtir. Telefon sadece fastboot moduna geçiş yapmakta 64 bit bilgisayarımda gerekli drvierler kurduktan sonra unlock ettikten sonra %100 bölümünü geçtim ilkten %50 de kalıyordu pdanet ile bağladığımda com portları %100 olarak unlock ettiğini söyledi miunlock programı fakat adb konsoldan device info çektiğimde status locked olarak gözüküyor unlock true demiyor false olarak geliyor
Bu yüzdendir ki sanırım fastboot rom flash atarken 1 saate yakın bekletiyor ilerleme olmuyor 6000s kadar beklemiştim. China rom stable rom ve developer rom son versiyonları denedim olmadı.
Acaba Anakart problemim mi var yoksa gerçek manada unlock edemediğimden mi kurtaramıyorum brickten telefonu?
EDL mod diye bişi gördüm okudum ama teknik becerim yok sanırım o kabloyu edinmem lazım ya da yardımcı olabilecek biri var mıdır?
Biraz uzun yazdım kusura bakmayın arkadaşlar hayırlı günler.