mi5 yardım lütfen

• Konbuyu başlatan xelle
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 19
  • Görüntüleme 2K

xelle

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bünyamin
Cihazım
Mi 5 s plus
Konular
1
Arkadaşlar Merhaba,

Yeni konu açmak zorunda kaldım diğer başlıklar altında kaynadı.
Sanırım benim cihazımda brick oldu mi5 lerin kronik problemlerinden bu sanırım.
Normal kullanırken şarj %70 civarında kamera problemi oldu açılmadı kamera hatası verdi. Kapatıp açayım dedim telefon bir daha açılmadı mi ekranında kaldı. Maalesef daha önce telefonu ne usb moduna almıştım ne de geliştirici ayarlarını açmıştım. Sorun da tam olarak burada başladı.

Öncelikle unlock işlemlerini tamamladım xiaomi hızlı geri dönüş yaptı. i mi hesabında tüm yedeklerim var fakat orada find device bölümü hiç konum bulmuyor ilginçtir. Telefon sadece fastboot moduna geçiş yapmakta 64 bit bilgisayarımda gerekli drvierler kurduktan sonra unlock ettikten sonra %100 bölümünü geçtim ilkten %50 de kalıyordu pdanet ile bağladığımda com portları %100 olarak unlock ettiğini söyledi miunlock programı fakat adb konsoldan device info çektiğimde status locked olarak gözüküyor unlock true demiyor false olarak geliyor :(
Bu yüzdendir ki sanırım fastboot rom flash atarken 1 saate yakın bekletiyor ilerleme olmuyor 6000s kadar beklemiştim. China rom stable rom ve developer rom son versiyonları denedim olmadı.

Acaba Anakart problemim mi var yoksa gerçek manada unlock edemediğimden mi kurtaramıyorum brickten telefonu?
EDL mod diye bişi gördüm okudum ama teknik becerim yok sanırım o kabloyu edinmem lazım ya da yardımcı olabilecek biri var mıdır?

Biraz uzun yazdım kusura bakmayın arkadaşlar hayırlı günler.

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
Hocam ses açma+ses kısma ve güç tuşlarının üçüne aynı anda basılı tutun edl moda gececekmi bir bakın. Edl moda geçerse miflash ile flash all seçeneğini seçerek rom atın.

xelle

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bünyamin
Cihazım
Mi 5 s plus
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam cevap için teşekkür ederim öncelikle.
dediğiniz gibi yaptığımda sanırım edl moduna girmiyor pcsuite mi com ekranı geliyor kablo takıldı resmi geliyor sadece

edit: twrp olayına mı girsem acaba kurtarmam lazım telefonu :(

Son düzenleme:

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
Hocam kilitli ise zaten twrp yüklemenize izin vermez. Fastboot moda alıp bilgisayarda ''Fastboot oem unlock' 'komutu verir misiniz ve sonra' 'Fastboot oem device-info komutu bakalım açılacak mı kilit.

xelle

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bünyamin
Cihazım
Mi 5 s plus
Konular
1
mi unlock programı ile sözde unlock ettikten sonra dediğin komutları uyguluyorum zaten false çıkıyor unlock komutunda da failed uyarı veriyor ekran görüntüsü koyuyorum.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
mi unlock programı ile sözde unlock ettikten sonra dediğin komutları uyguluyorum zaten false çıkıyor unlock komutunda da failed uyarı veriyor ekran görüntüsü koyuyorum.

Hocam kilit açma işleminiz başarısız olmuş. Edl moda dışında seçeneğiniz yok gibi. Fastboot modda '' Fastboot oem edl komutunu verin hocam buda olmazsa,ses açma ve ses kısma tuşlarına basılı durumda iken güç tuşuna basmayın ve telefonu bilgisayara bağlayıp biraz bekleyin yeni donanım bulma sesi geldiğinde aygıt yöneticisinden kontrol edin. Qualcomm port 9008 buna benzer bişey yazıyorsa cihaz edl moda girmiş demektir.

xelle

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bünyamin
Cihazım
Mi 5 s plus
Konular
1
O zaman ben edl moda almışım demek ki telefon ekranı tamamen kapalı gerçi.
Şöyle ki mi unlock ile unlock işlemi yaptıktan sonra uyarı sesi gelip aygıt yöneticisinde görüyorum 9008 olayını mi flash ile rom atmaya çalıştığımda takılıyor dummy.img bölümünde loglara baktığımda da [01:11:00 COM10]:WriteFile position 0, size 0 diye txt ekranı aşağı doğu uzamakta ben yine çok konuştum yaw ekran görüntüsü atıyorum hocam kusura bakma :) miflash ekranında saatlerce kalıyor orada saniye ilerliyor.

xiaomiteknikservisi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
enes
Cihazım
xiaomi mi5
Meslek
telefon tamiri
Konular
1
Cihaz resetliyor mu kendini ? Sorun donanımsal kamerayı sök çalışacaktır cihaz

Tapatalk kullanarak Mi5s Plus aracılığıyla gönderildi

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Şöyle ki mi unlock ile unlock işlemi yaptıktan sonra uyarı sesi gelip aygıt yöneticisinde görüyorum 9008 olayını mi flash ile rom atmaya çalıştığımda takılıyor dummy.img bölümünde loglara baktığımda da [01:11:00 COM10]:WriteFile position 0, size 0 diye txt ekranı aşağı doğu uzamakta ben yine çok konuştum yaw ekran görüntüsü atıyorum hocam kusura bakma :) miflash ekranında saatlerce kalıyor orada saniye ilerliyor.

Hocam EDL Modda işlem yapabilmeniz için 64 bit bilgisayarda 64 bit mi flash kullanmanız gerekli :)

brusk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özgür
Cihazım
Mi 13
Konular
8

birde buradaki prog dene bakalım
Rehber - Xiaomi Tool İle Bootloader Kilidini Açmadan Rom Kurma

Üst Alt