Yardım Mi5 standart mi5 prime dan daha mı iyi?

By_Bilinmeyen

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
Mi 5 prime
Konular
1
Merhaba arkadaşlar bol xiao lu günler dilerim

Kendime mi5 64 gb anneme ise mi5 32 gb aldım.

Yaptığım performans testlerinde (Antutu da 32 lik versiyon 64 lük versiyonu geçiyor) oyunlarda ve bataryada 32 gb lık versiyonun 64 gb lık versiyonu geçmesi sinirlerimi bozdu diyebilirim.

Özellikle internette yapılan bir batarya testinde 90 dakika full hd full parlaklıkta 32 gb lık sürüm yüzde 9 enerji kaybı vermiş. Benim için ise bu durum bir hayal, sizde durum nedir?

Acaba prime telefonda bir sorun olabilir mi yoksa herkeste mi böyle?

Lütfen cevaplarınızı esirgemeyin forumda yeniyim.

By_Bilinmeyen

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
Mi 5 prime
Konular
1
Bence öncelikle aklınızdaki iyi ve kötü kavramlarını açıklığa kavuşturmanız gerekiyor... Eğer ki batarya uzun süre dayanıyorsa iyidir gibi bir düşünceniz var ise Mi5 değil Redmi 3s veya Redmi 4 kullanmanızı tavsiye ederim. Hem cebinizde bir miktar para kalır hem de telefonunuzu şarja takmadan 1 hafta kullanırsınız. Performans'tan beklentiniz de full hd film izleyebilmek ise bu cihazlar da filmleri rahat rahat izletecektir...

Eğer gerçekten iyi mi kötü mü gibi değerlendirmeye alacak olur isek; donanım kıyaslaması yaptığımızda elimizde şu şekilde değerler var:

Mi5 (32GB)
İşlemci : Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820 Quad-core (2x1.8 GHz Kryo & 2x1.36 GHz Kryo)
RAM : 3GB LPDDR4 1333 MHz
GPU: Adreno 530 510 MHz

Mi5 Prime (64 GB)
İşlemci : Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820 Quad-core (2x2.15 GHz Kryo & 2x1.6 GHz Kryo)
RAM : 3GB LPDDR4 1866 MHz
GPU: Adreno 530 624 MHz

Yani Mi5 hem işlemci, hem ram hem de GPU, yani performansı belirleyen temel donanım elemanlarında bariz bi şekilde çok daha üstün. Bu değerler üzerinden 64GB'lık Mi5'in 32 GB'lık modele göre %25 - %30 civarında daha iyi bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz. Eğer ki bu değerlendirmeye batarya performansı falan gibi önerme sunacak arkadaş var ise söylediğim gibi Redmi 4 kullanın cidden iyidir. Ailemde performans beklentisi olmayan herkese Redmi serisi aldım ve son derece memnunlar :)

Elbette ki bu kağıt üstündeki değerlere bakarak kendim için mi5 prime aldım. Fakat dediğim gibi mi5 standart hem daha stabil, daha az ısınıyor Antutu puanı da yüksek anlayamadım gitti neden böyle

Oyla:

By_Bilinmeyen

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
Mi 5 prime
Konular
1
Şunuda belirtmek isterim, 1.si kağıt üzerinde 1333 Mhz Ram ile 1866 Mhz ram arasında bariz farklar olabilir. Ama bu açıkca hissedilebilir derecede bir performans farklılığı değildir. Çünkü kendi fikrimce android cihazlara hitaben çıkarılan hiç bir uygulamada ben 1866 Mhz bir RAM'a ihtiyaç duyacak bir kalitede uygulama görmedim. Samimi olmak gerekirse şahsi fikrim, 800 Mhz LDDR3, 3 GB Ram bile şuanda android cihazlar için gayet yeterli bir RAM'dir. Aynı şekilde işlemcide öyle 0.20 Ghz lerin hesabını yapmak yerine kullanılan işlemcinin stabilitesine bakarak telefon seçiminizi yapmanızı tavsiye ederim. Eğer ki bu konuya göre bir örnek daha vermek gerekirse. Mi4 cihaz biliyorsunuz ki 2.5 Ghz 4 çekirdek Snapdragon 801 ile geldi. Peki 2.5 Ghz olmasına rağmen neden Mi5 veya Mi5s ler bu cihazdan daha performanslı ? Tabiki de üst nesil işlemcideki iyileştirmeler ve stabilitesi yüzünden. Birde bu yönden bakın :)

Haklısın zaten mi5 standart Antutuda ram puanını daha fazla aldı

Oyla:

By_Bilinmeyen

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
Mi 5 prime
Konular
1
Buyrun arkadaşlar durum bu

Ekli dosyalar

• Screenshot_2017-02-27-10-46-20-145_com.antutu.ABenchMark.png
    Screenshot_2017-02-27-10-46-20-145_com.antutu.ABenchMark.png
    153 KB · Görüntüleme: 16
Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam antutu puanına etki eden o kadar fazla etmen var ki... Örneğin siz arka planda çalışan bir uygulama yüklemişsinizdir ancak annenizde bu uygulama yoktur (facebook, instagram vs.), sizin cihazınızın son açılma süresi üzerinden uzun zaman geçmiştir onun az, hatta sizin cihazınız kalorifere daha yakındır onunki buzdolabına gibi çok fazla etmen var. Dolayısıyla antutu puanı her zaman için güvenilir değildir ve bu tarz karşılaştırmalarda kullanmak tam anlamıyla doğru sonuç vermez. Eğer net bir test istiyorsanız her iki cihaza da yeniden aynı sürüm rom kurulumunu yapıp yeniden başlatın ve aynı anda aynı yerde bir masaüstüne koyun ve aynı anda testi başlatın. Sonuca göre yorum yapalım ancak söylediğim gibi Antutu sonucu kullanılmış cihazlarda kesin sonuç vermeyecektir.Hatta bir arkadaş denemişti gün içinde ilk yaptığı testte 150k civarı sonuç alırken akşam 100k altı sonuç almıştı.

Isınma ve batarya için ise şöyle bir örnek vereyim... İki tane aynı marka ve model otomobiliniz var biri 1.2 motor, diğeri 2.0. 1.2 motor olan elbette ki daha az yakıt tüketecektir. 2.0 araçla yola çıktığınızda 5 kişi bindiniz ve bagaj tamamen dolu. Aracı düşük devirde kullanıyorsunuz, lastikleri eskidi, bakımlarını yapmadınız ve aerodinamik yapısını bozdunuz. Evet bu 2.0 olan havalı görünüyor ama çok büyük ihtimalle 1.2'nin daha keyifli bir sürüş sunacağını söyleyebiliriz.1.2 olan bu şartlar altında daha az yakıt tükettiği için daha iyi ve stabildir diyebilir miyiz?

Oyla:

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
ikisine de aynı romu atıp, ilk fabrika ayarlarına dönmüş hali ile, antutu yapıldığında, aynı ortamda hala mi5 standart daha yüksek alıyorsa ortada bir sorun var demektir.

Oyla:

dispanserZ

Mi5 64gb
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Redmi Note 5 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
28
ikisine de aynı romu atıp, ilk fabrika ayarlarına dönmüş hali ile, antutu yapıldığında, aynı ortamda hala mi5 standart daha yüksek alıyorsa ortada bir sorun var demektir.
Ya kardesim kagit ustu felan bos antutuda hersey bos. Hafizaya bakiyorsan 64 unu al ozaman bakmiyorsan 32 sini kullan bukadar basit takma kafana yani

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

dispanserZ

Mi5 64gb
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Redmi Note 5 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
28
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Bunlardan once 112 bin aldim vr 146 bin aldim yani valla Allah akıl vermis niye takiliyorsun. 64luk 32 likten iyidir. Ve surumunde androi 7 ise egerki normaldir standartda yuksek felan gormen
Mi 5 in olusunun 112 bin almamasi gerek ozaman 64gb kullaniyorum bide dusun yani takilma
MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

By_Bilinmeyen

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
Mi 5 prime
Konular
1

Anlatamıyorum işte millete şunu bir türlü. Biri yazmış akıl var mantık var cart curt. Telefonlar aynı kargodan geldi aynı ortamda yaptım tüm testleri diyorum anlatamıyorum. Evet güncel sürümle yaptım evet aynı ortamda yaptım evet aynı bataryadan başlayarak yaptım.Yani ortada bir sorun var salla geç diyenler olmuş sallayacaksam ne diye açmışlar bu forumu

Oyla:

By_Bilinmeyen

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
Mi 5 prime
Konular
1
Hocam antutu puanına etki eden o kadar fazla etmen var ki... Örneğin siz arka planda çalışan bir uygulama yüklemişsinizdir ancak annenizde bu uygulama yoktur (facebook, instagram vs.), sizin cihazınızın son açılma süresi üzerinden uzun zaman geçmiştir onun az, hatta sizin cihazınız kalorifere daha yakındır onunki buzdolabına gibi çok fazla etmen var. Dolayısıyla antutu puanı her zaman için güvenilir değildir ve bu tarz karşılaştırmalarda kullanmak tam anlamıyla doğru sonuç vermez. Eğer net bir test istiyorsanız her iki cihaza da yeniden aynı sürüm rom kurulumunu yapıp yeniden başlatın ve aynı anda aynı yerde bir masaüstüne koyun ve aynı anda testi başlatın. Sonuca göre yorum yapalım ancak söylediğim gibi Antutu sonucu kullanılmış cihazlarda kesin sonuç vermeyecektir.Hatta bir arkadaş denemişti gün içinde ilk yaptığı testte 150k civarı sonuç alırken akşam 100k altı sonuç almıştı.

Isınma ve batarya için ise şöyle bir örnek vereyim... İki tane aynı marka ve model otomobiliniz var biri 1.2 motor, diğeri 2.0. 1.2 motor olan elbette ki daha az yakıt tüketecektir. 2.0 araçla yola çıktığınızda 5 kişi bindiniz ve bagaj tamamen dolu. Aracı düşük devirde kullanıyorsunuz, lastikleri eskidi, bakımlarını yapmadınız ve aerodinamik yapısını bozdunuz. Evet bu 2.0 olan havalı görünüyor ama çok büyük ihtimalle 1.2'nin daha keyifli bir sürüş sunacağını söyleyebiliriz.1.2 olan bu şartlar altında daha az yakıt tükettiği için daha iyi ve stabildir diyebilir miyiz?

Güzel bir açıklama teşekkürler, ancak ortada şöyle bir durum var, bu mi5 prime sonuçta işlenci Governor u kullanıyordur illaki yani tüm zaman işlemci 2.15 ghz de çalışmıyor bu aşikar.

İki telefon da gündelik kullanımda, yani cpu gpu ram zorlayacak hiçbir şey yapmıyorum standart sürüm daha fazla dayanıyor. Yani çok güçlü bir oyun açarım standart 30 fps verir 2 saat dayanır prime 40 fps verir 1 saat dayanır gibi bir durum söz konusu değil. İşlemciler her durumda 1.8 ghz altında çalışıyor. Yaptığım batarya testinde

İkinci bir durum mi5 standart suicide squat oyununda fazla ısınmıyor ve performans sorunu vermiyor batarya kullanımı da iyi, prime telefon ise performansta sorun yaşatmıyor ama ısınıyor ve batarya daha verimsiz çalışıyor.

Yanlış anlamayın deneyimsiz bir kullanıcı değilim ama bu işte bir bit yeniği var

Oyla:
Üst Alt