Mi5 Şarj Süresi Problemi

dispanserZ

Mi5 64gb
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Redmi Note 5 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
28
dediğimi anlamadın herhalde
dragonun 2 kerneli var biri ocli biri ocsiz
oc yi kurarsan oyun esnasında ısınma yapmaz ise cihazın müdahale etmezsin bende ısınma yapıyor 2.35 ghz de..
ocsizi kurarsan şu anki hızın neyse o hızda değişiklik olmaz 2.15/1.6 64gb lık 1.8/1.6 32 gb lık
Tamam bak anladim. Oc lisinde olan hersey oc sizinde yok diyorsun. Ben oclide olan tum ozellikleri oc sizinde de varsa ocsizini kurarim gerek yok oc ye

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ajanblue

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
fvgfd
Cihazım
mi5
Konular
6
Tamam bak anladim. Oc lisinde olan hersey oc sizinde yok diyorsun. Ben oclide olan tum ozellikleri oc sizinde de varsa ocsizini kurarim gerek yok oc ye

oc li ile ocsiz farkı cpu/gpu hızları..
sana dediğim şey hangi kerneli yüklersen yükle cpu gevernor ,i/o setting ,tcp setting değişiklikleri yapmak istiyorsan dediğim programları kuracaksın..

daha ayrıntılı bilgiyi interactive,elementalx,darkness cpu gevernor diye aratıp hangisinin performans hangisinin battery performansı için uygun olduğunu araştırabilirsin

ilaveten dragon kernelin sana ekstra hengi governor,setting vb kazandırdıklarını da sayfasındaki değişiklikler kısmından takip edebilirsin

dispanserZ

Mi5 64gb
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Redmi Note 5 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
28
oc li ile ocsiz farkı cpu/gpu hızları..
sana dediğim şey hangi kerneli yüklersen yükle cpu gevernor ,i/o setting ,tcp setting değişiklikleri yapmak istiyorsan dediğim programları kuracaksın..

daha ayrıntılı bilgiyi interactive,elementalx,darkness cpu gevernor diye aratıp hangisinin performans hangisinin battery performansı için uygun olduğunu araştırabilirsin
He aga anladim ben simdi bak sen cok teknik terim yazıyorsun bana de ocsizi tasarruf icin oc lisi performans icin :) ben baska ozelliklerinde fsrkilastigini dusundugum için soruyorum degismiyorsa tek gpu hiziysa oc sizini kurarim tamamdir

ajanblue

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
fvgfd
Cihazım
mi5
Konular
6
He aga anladim ben simdi bak sen cok teknik terim yazıyorsun bana de ocsizi tasarruf icin oc lisi performans icin :) ben baska ozelliklerinde fsrkilastigini dusundugum için soruyorum degismiyorsa tek gpu hiziysa oc sizini kurarim tamamdir

teknik terimleri yazma nedenim herbir ayarın batarya/pil performansına + ve - lerinin olması..sana uygun olan ayarı bulup denemen gerekiyor.. ayar yapmaz isen misal 1.5 gün bekleme alırsan; aynı kullanımda bu ince ayarlar ile bu süreyi 2 güne çıkarıp ta 1 güne indirmekte senin elinde.

dispanserZ

Mi5 64gb
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Redmi Note 5 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
28
teknik terimleri yazma nedenim herbir ayarın batarya/pil performansına + ve - lerinin olması..sana uygun olan ayarı bulup denemen gerekiyor.. ayar yapmaz isen misal 1.5 gün bekleme alırsan; aynı kullanımda bu ince ayarlar ile bu süreyi 2 güne çıkarıp ta 1 güne indirmekte senin elinde.
Direk ocsizini kurarim alirim iyi bir performans senin o i\o felan cok karisik geldi

dispanserZ

Mi5 64gb
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Redmi Note 5 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
28
Bu kernel birsuru imkan bize sunuyor io gibi dediklerinden sen guc isteyenlerde performans normalde full tassarufta olmasi için nasil bi kombinasyon oneriyorsun. Yoksa direk kerneli kurunca otomatik ayarliyormu

ajanblue

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
fvgfd
Cihazım
mi5
Konular
6
Bu kernel birsuru imkan bize sunuyor io gibi dediklerinden sen guc isteyenlerde performans normalde full tassarufta olmasi için nasil bi kombinasyon oneriyorsun. Yoksa direk kerneli kurunca otomatik ayarliyormu

içindeki kombinasyonları araştır..hepsini test etmedim deneyip görmen gerekir..otomatik ayarlanmıyor dediğim programlarla manuel ayarlıyorsun

dispanserZ

Mi5 64gb
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Redmi Note 5 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
28
içindeki kombinasyonları araştır..hepsini test etmedim deneyip görmen gerekir..otomatik ayarlanmıyor dediğim programlarla manuel ayarlıyorsun
Bu kernelde fast charge yaziyor. Qc 3 destekliyor dimi.

kblyerts

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kubilay Erta
Cihazım
Mi 5
Konular
2
Arkadaşlar herkese tekrar merhaba;

Gece telefonu şarja taktım sabah uyandığımda da mesajlarınızı görüp bu ss leri aldım yorumlarınızı merak ediyorum bu konuda. Sabah uyandığımda şarja takılı halde çektim bu fotoları ve %88 di şarj 4-5 gündür de 89 un üstüne çıkamadım.Grafikten de anladığım kadarıyla %100 olunca şarj kesme gibi bi problem yok çünkü zaten %100 e hiç çıkmamış şarjım %88 de kalmış ekran kullanımı %26 diyo bilmiyorum yüksek mi düşük mü bu değer bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim. Acaba telefonumun şarj kapasitesinde mi bir problem var ?

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Red_d

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Osman
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
1
Değerler normal görünüyor. Sorun yazılımsal olabilir. Bence en garantisi ekran süresi. Ekran süren 5 saatin üzerinde ise batarya ve şarj aletinde sorun yoktur. Sadece yazılım batarya dolum oranını ya da kapasitesini yanlış algılıyordur. Yani bataryan aslında %100 doludur ama yazılım yanlış algıladığı için değeri %88 gösteriyordur. Daha önce tabletimde olmuştu. %100 şarj yarım saatte %7 ye düşüyordu ama geri kalan batarya ile tableti saatlerce kullanıyordum, çok yavaş düşüyordu, yani yazılım bataryayı yanlış algılıyordu. Bir de ampere uygulamasını dene, şarj aletinden gelen amper değerini kontrol et. Bende hızlı şarjda 2800 amp gösteriyor, yani qc3 desteği sağlam demektir.

işitme cihazından tepetaklak olarak gönderildi.

Üst Alt