Haber Mi5 SAR Değeri

• Konbuyu başlatan raizo
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 67
  • Görüntüleme 41K

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Diğer firmaların SAR değeri ne kadar doğru emin olamayızki? Belkide MI gerçek değerleri veriyor , ki çok yüksek. Aynı malzemeleri kullanıyorlar bence bu işte diğer firmaların ali cengiz oyunu var..
Hocam bu düşünceniz doğru değil. Örneğin Apple'ın yada Samsung'un yada LG'nin v.s. cihazlarının SAR değerleri belirtilen değerden daha yüksek olsaydı, rakipleri ortalığı ayağa kaldırmazmıydı? Ellerine geçen böyle güzel bir fırsatı kaçırırlarmıydı? Kaldı ki olmadık şeylerle, saçma sapan şeylerle birbirlerine vurmaya çalışıyorlarken.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
Bu durumun sebebi nedir? Yani rakiplerine göre niye bu kadar yüksek değerlerde seyrediyor? Ve mi5'de bile sar değerleri iyileştirilme yerine zirve seviyede hala.. Cok can sıkıcı, bu kadar kaliteli her anlamda güzel cihazlar üretiyorlar ama sar değerleri kullanıcıları sıkıntıya sokuyor.

MGM Barut

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Premium Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MUHARREM
Cihazım
Mi9T Pro 128gb
Meslek
Emekli
Konular
78
Bu sar değerleri sizin kullandığınız cihaz için ne kadar etkili ise,çevrenizde (alt üst komşu daire,evdeki işyerindeki akıllı cihazların sayısı,sokaktaki lerin kullandığı telefonlar vs vs ) ki ler daha önemli,zira içinde bulunduğumuz ortamın manyetik yoğunlunu sezebilseydik önümüzü göremezdik.Çok takılmamak lazım.Sar değeri sıfır cihaz kullansanız bile etraftakilerin sar değerleri sizi etkiliyor....:@haha--

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Aslında SAR değeri sadece telefon vücudumuza yakın yerdeyken etkilidir. Mesela konuşurken. Telefon vücuttan ne kadar uzak olursa etkisi o kadar azalır.
Belirtilen SAR değerleri telefon kulağa yapışıkken ölçülen değerdir. Kulaklık kullanmak SAR değerini etkisiz kılar. Böyle bir önlem alınabilir.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

m.enes

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Enes
Cihazım
S3 mini
Konular
0
S6 edge 1.58 sar değeri mi5 göre yüksekmiş

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
Valla haklısınız hocam. Atın ölümü arpadan olsun :) Ayrıca, telefonu kulağa götürürken 1cm uzakta tutmak Sar değerini çok azaltıyormuş, bir kaç milimde radyasyon etkisini azaltıyormuş. Azami ölçülerde dikkat etmek lazım, ama bizim millet gece gündüz telefonda konuyor. Bir şeyde dünyada birinciyiz şükürler olsun! Cep telefonunda en çok konuşan ülkeler arasında 1. ülkeyiz. Genç arkadaşlara yukarıdaki arkadaşımızın tavsiyesini yinelemekte fayda var, kendimde dahil olmak üzere. Çocuğunuz olmaz, ALLAH muhafaza, dikaktli olun. :)

raizo

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Okan
Cihazım
Mi 10t pro
Konular
5
S6 edge 1.58 sar değeri mi5 göre yüksekmiş
1.58 Amerika'ya göre olan değeri. Amerika ve Avrupa'nın belirlediği üst limitler ve birimleri farklı. Avrupa değerlerine göre S6 edge'in SAR değeri 0.59. Xiaomi'yle kıyasladığınızda S6 edge'in değeri Mi5'ten oldukça az yani. Genel olarak chatin_62 hocamın dediği gibi olabildiğince kulaklıkla kullanmaya çalışmamız lazım. Başımız başta olmak üzere vücudumuzdan ne kadar uzak, o kadar iyi..

pinch2zoom

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
atakan
Cihazım
sony z3
Konular
2
Merhaba,

Bir Xiaomi sahibi değilim ama bu telefonu almayı düşündüğüm için araştırma ihtiyacı hissettim. Herkes bu konudan rahatsız ama bir ben değilim sanım :)
Yani tabi ki yeni model telefonlara göre yüksek SAR değerlerine sahip olduğunun ve ne kadar düşük ise o kadar iyi olduğunun farkındayım ama;
°bu değer için makul kabul edilen sınır USA için max 1,6
°bu değer için makul kabul edilen sınır EU için max 2,0

Bu değer yüksek olsa dahi "makul" seviyelerde değil mi :)
Belki de sadece benim vurdumduymazlığım...

Orkun

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Orkun
Cihazım
Mi5
Meslek
öğrenci
Konular
14
sar değeri diye öten tellallar sigara içiyorsa konuşmasınlar bence :D

harunalkan123

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Harun
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
3
Aynı listede 3 adet mi 5 kaydı var . Birisi 1.49 ama diğer ikisi 0.328 bence çift hat etkin ve tek hat arasında yada modelleri arasında fark var. Ben 1.49 olduğunu düşünmüyorum .

Üst Alt