Yardım Mi5 Prime vs Mi5S

LastWorld

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mİ5S
Konular
61
Arkadaşlar ikisi de şık ve güçlü cihazlar fakat ben en sorunsuzu arıyorum. Hangisinin kronik sorunu daha az ya da yok ? Mi5s in duyduğum tek sıkıntısı kameranın arasına toz kaçıp odaklama yapamamasıymış. Bu da her cihazda olmuyormuş.

Sizce hangi cihazı almalıyım ?

Ottoman

Co-Admin
Yönetici
Co-Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
127
Sormuştum ama kaçırmışsınız. Tekrar sorayım. Mİ5S ile Mİ5 arasında güncelleme olarak fark var mı ? İleride ne olur ? Ayrıca Mi5 daha yaygın bir cihaz Mi5s'ten. Bu sorunların çözümü konusunda nasıl bir olumsuzluk yaşatır bana ? Mi5s alınacaksa 64gb mı 32gb mı alınmalı ? 3GB RAM YETERLİ mi ? Mi5s için sorunsuz çalışan rom var mı ?

Hepsini cevaplarsanız çok memnun olurum. :D
1. Güncelleme konusunda hiç bir sıkıntı olacağını sanmıyorum, Mi5 e verdiği destek ve yazılımı Mi5s de verir. Şöyle düşünün hala 3 senelik telefonuna bile yazılım gönderiyor, Oldu ki çıkmadığını düşünelim Developer takımı her türlü güncel rom çıkarıyor.
2. Ram ve Kapasite konusunda ise, bu kullanıcıya göre değişir siz telefonu en çok ne için kullandığınız önemli. Siizn için performans önemli ise Ram yüksek olur, yok benim için kapasite dersen 128 derim :)

Oyla:

LastWorld

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mİ5S
Konular
61
1. Güncelleme konusunda hiç bir sıkıntı olacağını sanmıyorum, Mi5 e verdiği destek ve yazılımı Mi5s de verir. Şöyle düşünün hala 3 senelik telefonuna bile yazılım gönderiyor, Oldu ki çıkmadığını düşünelim Developer takımı her türlü güncel rom çıkarıyor.
2. Ram ve Kapasite konusunda ise, bu kullanıcıya göre değişir siz telefonu en çok ne için kullandığınız önemli. Siizn için performans önemli ise Ram yüksek olur, yok benim için kapasite dersen 128 derim :)

128'LİK bulamıyorum. Bulsamda 1500 civarında seyrediyor. Peki şuan sorunsuz rom var mı Mİ5S için. Ayrıca Mİ5S'in yedek parçaları Mİ5 kadar kolay bulunuyor mu ? Bir de şu Mİ5S'in kamera sorunu hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Sizi de yoruyorum ama bunlar benim için çok önemli. Sonuçta 1 tane telefon alıyorum. 2-3 YILDA bir alıyorum bunu da.

Oyla:

Ottoman

Co-Admin
Yönetici
Co-Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
127
128'LİK bulamıyorum. Bulsamda 1500 civarında seyrediyor. Peki şuan sorunsuz rom var mı Mİ5S için. Ayrıca Mİ5S'in yedek parçaları Mİ5 kadar kolay bulunuyor mu ? Bir de şu Mİ5S'in kamera sorunu hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Sizi de yoruyorum ama bunlar benim için çok önemli. Sonuçta 1 tane telefon alıyorum. 2-3 YILDA bir alıyorum bunu da.
Developer rom 7.5.25 sorunsuz. Yedek parça konusunda da içiniz rahat olsun :) Kamera sorunu bir ara çıkan 4/32 modellerinde mühendislik hatasından dolayı çıkan bir sıkıntı idi ama artık böyle bir problem yok.

Oyla:

LastWorld

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mİ5S
Konular
61
Developer rom 7.5.25 sorunsuz. Yedek parça konusunda da içiniz rahat olsun :) Kamera sorunu bir ara çıkan 4/32 modellerinde mühendislik hatasından dolayı çıkan bir sıkıntı idi ama artık böyle bir problem yok.

Sadece 4/32'LİK modellerde mi rastlandı ? 3/64'lüklerde hiç böyle bir sorun oldu mu ?

Oyla:

Ottoman

Co-Admin
Yönetici
Co-Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
127
Sadece 4/32'LİK modellerde mi rastlandı ? 3/64'lüklerde hiç böyle bir sorun oldu mu ?
Hocam kullanıcı yorumlarında sürekli 4/32 modeli kullanan arkadaşlar böyle bir sıkıntı olduğunu dile getirdi. Yeni serilerde böyle bir şikayet gelmedi :)

Oyla:

LastWorld

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mİ5S
Konular
61
Hocam kullanıcı yorumlarında sürekli 4/32 modeli kullanan arkadaşlar böyle bir sıkıntı olduğunu dile getirdi. Yeni serilerde böyle bir şikayet gelmedi :)

Harika. Ben o zaman işimi tamamen garantiye alıp 3/64'lük alayım da sorunsuz olsun. Ama sanırım sıkıntı olursa bile Delta servis bakar diye umut ediyorum.

Bu arada unutmadan yardımınız için teşekkürler.

Oyla:

Ottoman

Co-Admin
Yönetici
Co-Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
127
Harika. Ben o zaman işimi tamamen garantiye alıp 3/64'lük alayım da sorunsuz olsun. Ama sanırım sıkıntı olursa bile Delta servis bakar diye umut ediyorum.

Bu arada unutmadan yardımınız için teşekkürler.
Rica ederim hocam, şimdiden hayırlı olsun :)

İyi formlar.

Oyla:

Admin

Elit Üye
Elit Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Admin
Cihazım
Mi5 Pro
Meslek