Yardım Mi5 Prime - 2 Günlük Telefon Şarj Sorunu

majesturk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hışır
Cihazım
Mİ 5 PRİME
Konular
5
2gun olmadı bile telefon elime ulaşalı. Gittigidiyordan cepport dan aldım . Şarj ile ilgili şikayette görmüyordum hiç. Araştırdım almadan öncede ama bu sorunu hiç görmedim. Aksine sarjiyla ovunulen bir telefon olarak gordum hep. 10 dakikalık şarj ile 4 saatlik kullanım yazısı teknik özelliklerde mevcut hatta.

Sabah 9dan akşam 6ya kadar işteyim ve telefonu doğru düzgün ellemedim bile, buna rağmen akşam işten çıkarken %50 şarj vardı. Bu durum yeni bir telefon için hiçte normal değil bana göre. Saticiya mesaj attım durumu ve yazılımsal olacağını söyledi. Biraz mağazayı araştırdım. Herkese aynı cevap verildiğini gördüm ve genel olarak, test edildi denilip geri aynı şekilde yollandigini gördüm. Bu yüzdende biraz cekincem var ve hiç uğraşmadan iade etme taraflisiyim. Fakat bu telefonu kullanan bı kişiyle forumdan konuştum ve zamanla şarj performansının duzeldigini söyledi aynı şekilde başka xiaomi kullanıcısı olan arkadaşımda aynısını soyledi. İyice çekimser kaldım kısacası. Telefonu daha yeni aldım ve bu durumla karşılaşmak üzüntü verici. Teknik servis olan bir başka abiye sordum bu kişide rom gerekebilir dikkat et brick olmasın diyince iyice tirstim :) telefonunda çok sevdim iade etmekte istemiyorum fakat bu durumda olmakta üzüntü verici yeni bı telefonda. Merak ettiğim şey bu durum yaygın mı, gercekten belli bı sure kullandıktan sonra şarj sorunu ortadan kalkıyor mu ? Üstadlarımdan konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım ve bilgi birikim rica etmekteyim .

cepport

Kurumsal Üye
Kurumsal Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cepport
Cihazım
Xiaomi
Konular
6
Hocam gün içerisindeki kullanıma ait SS ler. Akşam 9dan itibaren devamlı kullandim 2saat boyunca
Ekrana girip tekrar ekran görüntüsü atar mısınız?

Redmi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

majesturk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hışır
Cihazım
Mİ 5 PRİME
Konular
5

Ekli dosyalar

• Screenshot_2017-05-25-23-32-17-783_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2017-05-25-23-32-17-783_com.miui.securitycenter.png
    63 KB · Görüntüleme: 38
Oyla:

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.260
Kbakmayin eş gecmisim onu. Ekran SS ektedir

Gayet normal bir süre ortalama 4 saat alıyor ekran süresi sizin ki de yaklaşık 3.5 saat falan alacak diğer uygulamaların kullanım yoğunluğuna göre bu süre 4 saatten az yada fazla olabilir.

Oyla:

majesturk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hışır
Cihazım
Mİ 5 PRİME
Konular
5
Gayet normal bir süre ortalama 4 saat alıyor ekran süresi sizin ki de yaklaşık 3.5 saat falan alacak diğer uygulamaların kullanım yoğunluğuna göre bu süre 4 saatten az yada fazla olabilir.

Hocam iş yerinde telefonla uğraşan biri değilimdir. Ama her elime aldığımda telefonu bakıp çıksam bile yüzde 1 azalıyor. Farkettim kız gün içerisinde kullanmadan bile şarjı düşüyor. Dünden aynıydı bugünde. Bu durum normal olamaz bence. Telefonu kullanmadığım süre boyunca şarjın dayanması çok normal. Ama video izlemeye oyun oynamaya korkarım bununla.yari yolda kalma şansım var

Oyla:

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.260
Hocam iş yerinde telefonla uğraşan biri değilimdir. Ama her elime aldığımda telefonu bakıp çıksam bile yüzde 1 azalıyor. Farkettim kız gün içerisinde kullanmadan bile şarjı düşüyor. Dünden aynıydı bugünde. Bu durum normal olamaz bence. Telefonu kullanmadığım süre boyunca şarjın dayanması çok normal. Ama video izlemeye oyun oynamaya korkarım bununla.yari yolda kalma şansım var

Hocam görüne o ki 3 saat aktif kullanmışsınız cihazı yani ekran 3 saat açık kalmış daha önce bir mi5 kullanıcısı olarak ortalama 4 saat alıyordum tabi siz bataryayı bir kaç kez şarj ettik sonra bir süre sonra bu süre tam olarka oturacaktır yani biraz daha uzayacaktır.

Oyla:

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.260
bu da benim note 2, 3 saat ekran süresi birde 3 saat telefonla konuşma süresi mevcut.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2017-05-25 at 23.35.58.jpeg
    WhatsApp Image 2017-05-25 at 23.35.58.jpeg
    38,1 KB · Görüntüleme: 33
Oyla:

majesturk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hışır
Cihazım
Mİ 5 PRİME
Konular
5
Hocam görüne o ki 3 saat aktif kullanmışsınız cihazı yani ekran 3 saat açık kalmış daha önce bir mi5 kullanıcısı olarak ortalama 4 saat alıyordum tabi siz bataryayı bir kaç kez şarj ettik sonra bir süre sonra bu süre tam olarka oturacaktır yani biraz daha uzayacaktır.

Ortalama 4 saat konusunda fikrim yok. Elimdeki telefona göre konuşuyorum. 3 saat kullanımın 2 saati akşam 9dan sonra. Şarjı bitirmek için oyun oynadım video izledim nette vakit geçirdim. Buraya SS atabilmek için. Geri kalan 1 saatlik kullanım ise sabah 9dan akşam 9a kadar olan kısımdır. Dediğim gibi iş yerinde telefonla uğraşan biri değilim. İşte sabah tan akşama kadar 1 saat kullanmama rağmen akşam %50 ile telefonu almam bana göre normal gelmedi. Lg g3 kullanıcısıydim. 3yil kullandım ve hemen hemen aynı performansa sahipler şarj konusunda

Oyla:

majesturk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hışır
Cihazım
Mİ 5 PRİME
Konular
5
bu da benim note 2, 3 saat ekran süresi birde 3 saat telefonla konuşma süresi mevcut.

Hemen hemen aynı süreye sahibiz. O zaman anladığım kadarıyla devamlı kullanımda bu telefonlar 1 gün dayanmaz

Oyla:

cokomayi1

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gereksiz
Cihazım
iPhone X
Meslek
Bilgisayar
Konular
6
Xiaomi kotulemiyorum ama ne yazıktır ki elektronik şans işi xiaomi daha şans işi.

Birine kusursuz birine baştan aşağı kusurlu gelebiliyor.
Her güzelin bir kusuru olduğu gibi

Oyla:

cepport

Kurumsal Üye
Kurumsal Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cepport
Cihazım
Xiaomi
Konular
6
Ortalama 4 saat konusunda fikrim yok. Elimdeki telefona göre konuşuyorum. 3 saat kullanımın 2 saati akşam 9dan sonra. Şarjı bitirmek için oyun oynadım video izledim nette vakit geçirdim. Buraya SS atabilmek için. Geri kalan 1 saatlik kullanım ise sabah 9dan akşam 9a kadar olan kısımdır. Dediğim gibi iş yerinde telefonla uğraşan biri değilim. İşte sabah tan akşama kadar 1 saat kullanmama rağmen akşam %50 ile telefonu almam bana göre normal gelmedi. Lg g3 kullanıcısıydim. 3yil kullandım ve hemen hemen aynı performansa sahipler şarj konusunda
Site yöneticisinin de söylediği gibi MI5 için ortalama ekran süresi 4 saat sayılabilir. Bu süre konum Wifi, mobil veri gibi etmenlerin açık veya kapalı olmasına göre değişiklik gösterebilir.
Telefonunuzun henüz yeni olduğunu da düşünürsek şarj durumu şuan için normal gibi görünüyor ama dilerseniz sıfırdan telefonu kurup öyle pazartesiye kadar deneyin memnun kalmazsanız ve üründe herhangi bir hasar yoksa iade veya değişim durumunu düşünebilirsiniz.

Redmi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Üst Alt